Prosím o pomoc při tomto problému. Mám novej počítač s již nainstalovanýma Win 7 home. Vždy když vypnu počítač nebo ho vzbudím z Hybernace tak mi nejede internet. Musím vždy restartovat router. Jinak u dalšího počítače ne kterým jsou ale visty to nedělá a je přitom napojenej přes stejnej router. Nevíte někdo jestli se to dá někde nastavit nebo co mám udělat aby internet běžel na tomto počítači bezproblémů?
Díky za případné rady.
Nejede internet u win7 Vyřešeno
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejede internet u win7
Zkus stáhnout nové ovladače routeru na stránkách výrobce
jakej router máš ?
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
-
- Pohlaví:
Nastavení DHCP je automaticky?
Zkusil bych po spuštění - spustit příkazový řádek, zde zadat "ipconfig /release" a poté "ipconfig /renew" (bez uvozovek) tím se uvolní ip adresa a načte nová. Pokud potom internet bude fungovat, tek bych zkusil zapátrat v nastavení síťové karty a šel bych po nastavení - dovolit vypínat toto zařízení z důvodu úspory, a dále po nastavení, kde je možnost zapínání PC přes síťovou kartu - obě zrušit.
Zkusil bych po spuštění - spustit příkazový řádek, zde zadat "ipconfig /release" a poté "ipconfig /renew" (bez uvozovek) tím se uvolní ip adresa a načte nová. Pokud potom internet bude fungovat, tek bych zkusil zapátrat v nastavení síťové karty a šel bych po nastavení - dovolit vypínat toto zařízení z důvodu úspory, a dále po nastavení, kde je možnost zapínání PC přes síťovou kartu - obě zrušit.
Router je OvisLink MU-9000VPN. zkusim tedy některý rady co jste mi dali ale zvláště ta poslední je na mě až moc odborná ale zkusim se s ní poprat. 

Tak pri zadani ipconfig/renew mi vyjelo ze obe DNS odpojeno po startu a porad stejne problem udelam restar routeru a vse jak ma byt. odpojeni zduvodu uspory energie jsem dle rady zrusil..
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
I když zakážeš to odpojení z důvodů úspory energie tak to nejde?
Máš DNS nastavené napevno nebo se taky získávají z DHCP?
Máš DNS nastavené napevno nebo se taky získávají z DHCP?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
jo i kdyz zakazu tak nejede ale ted uz jen kdyz ho vypnu a znova zapnu Hybrenace uz je v poho to naskoci tak jak ma....Jsem lama takze nevim jestli mam DNS nastavene na pevno nebo ne....
-
- Pohlaví:
Zkus se podívat do BIOSu, jestli tam někde nenajdeš položku Wake-on-Lan. Pokud ano nastav ji na disable.
DNS zjistíš - síťová připojení, připojení k místní síti, v nabídce vyber položku protokol TCP/IP, klikni na vlastnosti. Aspoň tak nějak podobně - tento postup je pro XP....W7 nemám po ruce.
Bude tam zatrženo u DHCP - získat adresu automaticky a získat DNS automaticky.
Pokud by to nadále nefungovalo, lze ještě zkusit ruční nastavení.
DNS zjistíš - síťová připojení, připojení k místní síti, v nabídce vyber položku protokol TCP/IP, klikni na vlastnosti. Aspoň tak nějak podobně - tento postup je pro XP....W7 nemám po ruce.
Bude tam zatrženo u DHCP - získat adresu automaticky a získat DNS automaticky.
Pokud by to nadále nefungovalo, lze ještě zkusit ruční nastavení.
V biosu jsem nic takovýho nenašel...jinak mám nastaveno získání DNS automaticky
-
- Pohlaví:
Re: Nejede internet u win7 Vyřešeno
Tak bych zkusil ruční nastavení...
Při funkčním internetu spusť příkazový řádek a zadej "ipconfig /all" - vypíší se nastavení síťové karty. Ty si opiš. (IP adresa, Maska, Výchozí brána, servery DNS). Nevím z jakého ranku přiřazuje router IP adresy, takže pokud např. 192.168.0.101 tak si zadej nějaou pod 100 např. 192.168.0.5 (nesmí být stejná s bránou). Pokud je bere od 1 např. 192.168.0.3 tak dát napevno 192.168.0.10.
Masku, bránu a DNS opiš. A restart a vyzkoušet.
Při funkčním internetu spusť příkazový řádek a zadej "ipconfig /all" - vypíší se nastavení síťové karty. Ty si opiš. (IP adresa, Maska, Výchozí brána, servery DNS). Nevím z jakého ranku přiřazuje router IP adresy, takže pokud např. 192.168.0.101 tak si zadej nějaou pod 100 např. 192.168.0.5 (nesmí být stejná s bránou). Pokud je bere od 1 např. 192.168.0.3 tak dát napevno 192.168.0.10.
Masku, bránu a DNS opiš. A restart a vyzkoušet.
Tak díky moc ted uz to jede. Jeste jednou diky za pomoc a trpelive vysvetleni postupu. Cau.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4657
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 2
- 2962
-
od Alferi