Brej,
mám dotaz, a to ohledně toho, jestli by můj pc s mojím internetem mohl sloužit jako např. na dálkové uložení dat apod....
Jestli by na mém PC mohl jet hosting, třeba web. Už mám odzkoušeno, že mám veřejnou IP, páč když zapnu server ve hře GTA: San Andreas multiplayer tak nemusíme mít hamachi a jedem dál... To samé s jedním chatem (RealChat), zapnu ten chat na mojem PC a jede na mojí IP...
Ale když do prohlížeče napíšu svoji IP, tak mi to napíše Jejda! Prohlížeči Google Chrome se nepodařilo připojit k serveru 188.116.76.211
Šlo by to nějak udělat?
Mohl by můj PC sloužit jako hosting?
Mohl by můj PC sloužit jako hosting?
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
CS 1.6. The Best Game.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Mohl by můj PC sloužit jako hosting?
Všechno jde, když se chce a umí se to. Pohledej v gůglu témata "ftp server", tím bych začal a dále "webový server" a studuj. Ale počítej s tím, že do večera to nebudeš mít hotové.
//měl jsi někdy den, abys tu nezaložil téma ohledně svého PC?

//měl jsi někdy den, abys tu nezaložil téma ohledně svého PC?

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
vadí snad, že tu chci s něčím poradit? od čeho je toto fórum? podle mě toto fórum není jen pro borce s 2 000 příspěvkama ale pro ty, co chcou s něčím poradit ohledně IT
CS 1.6. The Best Game.
CS 1.6. The Best Game.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
1) Jaký máš systém? 2) Jaký hosting chceš? na stránky, FTP?
-
- Pohlaví:
Nevadí. Musíš ale vědět co chceš. Pokud chceš své PC využívat jako http server (www stránky) doporučuji program apache. Pokud tvoje PC má fungovat jako server s daty doporučuji FTP - existuje spousta variant, já osobně používám Secure FTP server od Global Scape, ale ten je placený.
No mohl by fungovat spíše jako web.... Mám WinXP, a jaký hosting chcu? king-surf s.r.o.
ne, tak aby běžel na mém pc....

CS 1.6. The Best Game.
CS 1.6. The Best Game.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pro tebe bude asi nejvhodnější tohle popř. jsi najdi xampp(vše dohromady v jednom instalátoru)
Pořád jsi nám nenapsal, jaké jsou parametry tvého připojení. Jestli máš upload 0,5 - 1 Mb/s tak na to zapomeň
Tedy ideálně nějakou optiku až do domu.

Aha... ale v ostatě já když budu na jiném PC, a budu ze svého pc prohlížet web, web bude mít např. 200Kb, a můj upload je 250Kb, tak by se mi měla ani né do vteřiny načíst, když tam ten net bude třeba download 1Mb/s? nebo to je jinak?
CS 1.6. The Best Game.
CS 1.6. The Best Game.
Jestli budeš mít www stránky pro sebe a pro pár kámošů, tak to bude stačit, jakmile se ale připojí více lidí najednou a tvé stránky budou připomínat Živě, načítání bude velmi pomalé. Nechápu, co s tím má společného tvůj download, tady jde především o upload, o vysílání dat od tebe do Netu.
Pokuď je to tedy pro pár lidiček, nainstaluj Operu a pomocí Unite to jde zvládnout pohodlně, dokonce i pro lidi co nemají veřejnou IP narozdíl od tebe ... počítej, že když dojde k vytížení tvého uploadu, spadne drasticky i tvůj download (i download musí odesílat požadavky co chce stáhnout).
Pokuď je to tedy pro pár lidiček, nainstaluj Operu a pomocí Unite to jde zvládnout pohodlně, dokonce i pro lidi co nemají veřejnou IP narozdíl od tebe ... počítej, že když dojde k vytížení tvého uploadu, spadne drasticky i tvůj download (i download musí odesílat požadavky co chce stáhnout).
Dobře, díky, nechám jako "nevyřešeno", třeba budu mít ještě dotaz...
CS 1.6. The Best Game.
CS 1.6. The Best Game.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Trochu "mimo mísu", ale přeci. Vybodni se na svůj server. Je s tím víc starostí a výdajů, než když si budeš platit hosting. A to nemluvím o hostingu zdarma. Jsi tam sice sešněrovaný více omezeními, než u placeného, ale ZADARMO, bez nervů při výpadku a hlavně pořád rychleji, než doma a to i při non-stop vypnutém počítači.
Proč myslíš, že místní admin svůj projekt neustále někde hostuje a nepostaví si server doma..?
Proč myslíš, že místní admin svůj projekt neustále někde hostuje a nepostaví si server doma..?

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)