Čau,
přijde mi, že informatika na ZŠ stojí za prd, ale jsem teprve v sedmičce-to se až do devítky budeme učit psát ve Wordu a PowerPointu? Díky za odpovědi
Výuka informatiky na ZŠ
Re: Výuka informatiky na ZŠ
Já jsem v osmičce a děláme to stejné
, děláme tabulky v excelu, prezentace atd.. Bral bych radši učit se v PS :)

je to trapne..ja bych na zš zavedl alespoň zaklady html (na pochopeni struktury) + zaklady třeba Pascala (nema sice využiti ale na zaklady strukturovaneho prog. jazyka, pochopeni syntaxe a ziskani znalosti algoritmizace by to stačilo) + třeba vektorova grafika CD
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
a na VŠ se začíná tím, že se dozvíš, co je to CD a k čemu slouží. takže za Word buď ještě rád. 

"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
skunkicz píše:je to trapne..ja bych na zš zavedl alespoň zaklady html (na pochopeni struktury) + zaklady třeba Pascala (nema sice využiti ale na zaklady strukturovaneho prog. jazyka, pochopeni syntaxe a ziskani znalosti algoritmizace by to stačilo) + třeba vektorova grafika CD
to vše na přiklad v ramci nepovinneho předmětu
Naposledy upravil(a) skunkicz dne 07 čer 2010 20:17, celkem upraveno 1 x.
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
Já chodím na základku, s výukou 100 let za opicema (pro mě), ale pro některý rozhodně ne, když jsou rádi, že umí uchopit myšidlo
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
- radek16
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
king-surf pomlc prosim te ze jsi chytrejsi nez ty ucitelky nektere musi vedet trosku vic
Jinak informatika na zakladce je takovy zaklad aby nekteri vedeli ze to kde se jim zobrazuji obrazky neni kouzelna skrinka ale monitor a ze tu mys kterou drzi v ruce ze se ji nemusi bát ze je kousne a at ji nekrmi.
Co jsem na stredni skole tak tady uz je t otrosku lepsi tady bereme world,exel,diagramy,malovani,pote nam pribude programovani v pozdejsim rocniku.
Jinak informatika na zakladce je takovy zaklad aby nekteri vedeli ze to kde se jim zobrazuji obrazky neni kouzelna skrinka ale monitor a ze tu mys kterou drzi v ruce ze se ji nemusi bát ze je kousne a at ji nekrmi.
Co jsem na stredni skole tak tady uz je t otrosku lepsi tady bereme world,exel,diagramy,malovani,pote nam pribude programovani v pozdejsim rocniku.
VAROVÁNÍ: Kouření během včelaření snižuje riziko pobodání včelami!
VAROVÁNÍ: Kouření pomáhá hubnout a snižuje tak riziko chorob způsobených nadváhou!
VAROVÁNÍ: Kouření během těhotenství snižuje porodní váhu Vašeho dítěte a usnadňuje tak porod!
VAROVÁNÍ: Kouření pomáhá hubnout a snižuje tak riziko chorob způsobených nadváhou!
VAROVÁNÍ: Kouření během těhotenství snižuje porodní váhu Vašeho dítěte a usnadňuje tak porod!
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je spousta lidí co umí na Pc hrozně moc věcí, ale neumí ani pořádně napsat dopis ve wordu (obchodní) a nebo dokonce vytvářet tabulky v Excelu.
Jinak to není problém školy a nebo učitelek, ale osnov, které se musí dodržet. Ujišťuji Vás, že i kdyby v lavicích vedle Vás seděl Bill Gates tak aby prospěl, musel by dělat to co vy.
Čeští hokejisté by taky rádi hráli jen se soupeři jim rovných a vynechali Norsko a Švýcarsko, ale ejhle ... víte jak to dopadlo. Stejně tak by to dopadlo, kdybyste nebrali word, excel a powerpoint.
Jinak to není problém školy a nebo učitelek, ale osnov, které se musí dodržet. Ujišťuji Vás, že i kdyby v lavicích vedle Vás seděl Bill Gates tak aby prospěl, musel by dělat to co vy.
Čeští hokejisté by taky rádi hráli jen se soupeři jim rovných a vynechali Norsko a Švýcarsko, ale ejhle ... víte jak to dopadlo. Stejně tak by to dopadlo, kdybyste nebrali word, excel a powerpoint.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- radek16
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
sak prave exel,word a powerpoint jsou zaklady bez kterych se tedkom neobejdes,ale za mladych let vetsiny populace nasi zeme nebyl PC tak jak ho zname tedkom a kdyz uz tu je tak ti dnes uz "Stari paprdove" nekteri uz se na tom proste nechcou ucit,protoze to nepotrebuji si mysli oni.
A navic na mnoha skolach je zastarale vybaveni->pomale pocitace nedostacujici software a mnoho ucitelek si nevi rady s nejakymi problemy.
A navic na mnoha skolach je zastarale vybaveni->pomale pocitace nedostacujici software a mnoho ucitelek si nevi rady s nejakymi problemy.
VAROVÁNÍ: Kouření během včelaření snižuje riziko pobodání včelami!
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já se za starého páprdu nepovažuji a nepovažuji ani ty v mém věku co s počítačema neumí. To by znamenalo, že občas ...ehm...lehávám ze starou páprdou a to si prosím vyprošuji 

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
No asi takhle...
... před necelým týdnem jsem úspěšně dokončil střední školu. Nebýt toho, že mě PC určitým způsobem oslovují, tudíž se o ně do určité míry zajímám, tak z našich hodin IVT vím o počítačích pouze to jak zkopírovat, vyjmout nebo dokonce jak smazat složku. Pravidelnou náplní našich hodin bylo brouzdání (spíše zabíjení času) po internetu. Sem tam nám profesorka rozdala pracovní listy s příklady ve Wordu, Excelu nebo Powerpointu. Všechno na úrovni malého dítěte, začátečníka. A to jsme byli ve čtvrťáku!!!
Největší vrchol všeho bylo to, že jsme si IVT mohli zvolit jako maturitní předmět, což jsem taky udělal a úspěšně odmaturoval
Věřím tomu, že přístup naší profesorky byl (je) jen ojedinělý případ a že u vás na škole to bude jiné...
To, že v sedmé třídě probíráte Office je vcelku normální. Časem se snad dopracujete k nějakým zajímavějším tématům, kdy si z těch hodin taky něco odneseš...
... před necelým týdnem jsem úspěšně dokončil střední školu. Nebýt toho, že mě PC určitým způsobem oslovují, tudíž se o ně do určité míry zajímám, tak z našich hodin IVT vím o počítačích pouze to jak zkopírovat, vyjmout nebo dokonce jak smazat složku. Pravidelnou náplní našich hodin bylo brouzdání (spíše zabíjení času) po internetu. Sem tam nám profesorka rozdala pracovní listy s příklady ve Wordu, Excelu nebo Powerpointu. Všechno na úrovni malého dítěte, začátečníka. A to jsme byli ve čtvrťáku!!!
Největší vrchol všeho bylo to, že jsme si IVT mohli zvolit jako maturitní předmět, což jsem taky udělal a úspěšně odmaturoval

Věřím tomu, že přístup naší profesorky byl (je) jen ojedinělý případ a že u vás na škole to bude jiné...
To, že v sedmé třídě probíráte Office je vcelku normální. Časem se snad dopracujete k nějakým zajímavějším tématům, kdy si z těch hodin taky něco odneseš...

ASUS M2NPV-VM (GeForce 6150) - AMD Sempron 3000+, Kingston 2x1GB DDR2
Samsung SyncMaster B2240W
Lenovo ThinkPad Edge 14
Samsung SyncMaster B2240W
Lenovo ThinkPad Edge 14
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na základce jsme probírali základy html a office. Na střední hezky Multisim (dobrý to program
) - jeden předmět. Až do pololetí jsme se učili ve VB6
, ale teď už konečně .NET
- druhý předmět.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”