Problém se zapnutím PC Vyřešeno
Problém se zapnutím PC
Dobrý den, opět tu jsem, dostal se mi do rukou kamarádky PC. Povedlo se jí ho zavirovat, a že ne málo. Windows vůbec nenastartuje, bootuje asi 10 minut a potom naběhne pouze obrázek plochy. Nic víc. Zkoušel jsem nabootovat do nouzového režimu, bohužel to nelze, po stisku F8 se mi sice objeví nabídka poslední známe konfigurace a nouzového režimu, ale nejde pohybovat šipkami takže ho stejně nespustím. Re-instalace windows taky neni moc řešení, jelikož tam má docela dost dat o které by nechtěla přijít. Je to sice starší PC ale na její práci stačí. Nevím jestli jsem to dal do dobré sekce, doufám že ano. Pomůžete někdo ? Jedná se o win XP. Předem děkuji 

-
- Pohlaví:
Re: Problém se zapnutím PC
Něco podobného jsem taky zažil. Nenaběhne tam v krátkosti příkazový řádek ? ..... pohybovat šipkama možná nejde, protože má klávesnici připojenou přes USB. Slyšel jsem kdysi dávno někde, že u některých klávesnic se nejde přes USB pohybovat bez WIN.
To bude asi problem, mam doma pouze starou myš s PS2 (jestli se tomu teda tak rika) ale klavesnice mam pouze s USB
Nejake jine reseni ? 

-
- Pohlaví:
Taková ta rozbočka by pomohla :) - nebo jestli máš jinou USB klavesnici tak bych jí tak zkusil
Zkusil jsem i jinou USB, žádná změna. Žádnou rozbočku nemám. Spíš jsem čekal návod jak to rozjet a odvirovat... 

-
- Pohlaví:
Je možné, že nějaké jiné řešení existuje, ale já o žádném nevím. Nejslibnější cesta se mi zda přes ten nouzák.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus:
Stáhni si z jiného PC Kaspersky Rescue Disk 10.0.20.1
Soubor .iso vypal na CD v tomto programu:
http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/
Při startu windows drž klávesu Delete a dostaneš se do BIOSu. V něm , na záložce BOOT, změň boot na prvním místě na CD/DVD. Potvrď změnu (Save and Exit).
Pak se již nabootuje Kaspersky Rescue Disk. V tomto programu můžeš odstranit viry, spyware nebo jiný nebezpečný a škodlivý software
nebo:
Dr.Web Live CD
Stáhni si u někoho tento program.
Dr.Web LiveCD http://www.freedrweb.com/livecd/
Vypalovat v tomto http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/
Vypálit, nabootovat z CD/DVD a kontrola disků,co půjde léčit ,co nepůjde smazat, pak opravná instalace pokud nenabootuješ windows .
Doporučuji aspoň zběžně projít nápovědu je anglicky, zrovna tak i program.
Přímé stažení:
ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/livecd/mi ... 902170.iso
Manual:
ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/livecd/LiveCD-en.pdf
Taky zkus reset BIOS.
Stáhni si z jiného PC Kaspersky Rescue Disk 10.0.20.1
Soubor .iso vypal na CD v tomto programu:
http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/
Při startu windows drž klávesu Delete a dostaneš se do BIOSu. V něm , na záložce BOOT, změň boot na prvním místě na CD/DVD. Potvrď změnu (Save and Exit).
Pak se již nabootuje Kaspersky Rescue Disk. V tomto programu můžeš odstranit viry, spyware nebo jiný nebezpečný a škodlivý software
nebo:
Dr.Web Live CD
Stáhni si u někoho tento program.
Dr.Web LiveCD http://www.freedrweb.com/livecd/
Vypalovat v tomto http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/
Vypálit, nabootovat z CD/DVD a kontrola disků,co půjde léčit ,co nepůjde smazat, pak opravná instalace pokud nenabootuješ windows .
Doporučuji aspoň zběžně projít nápovědu je anglicky, zrovna tak i program.
Přímé stažení:
ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/livecd/mi ... 902170.iso
Manual:
ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/livecd/LiveCD-en.pdf
Taky zkus reset BIOS.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
-
- Pohlaví:
novoty píše:Zkusil jsem i jinou USB, žádná změna. Žádnou rozbočku nemám. Spíš jsem čekal návod jak to rozjet a odvirovat...
V tom je právě ten problém, musíš to nejprve rozjet a to jde přes ten nouzák. Koukni do Biosu jestli tam ta USB klávesnice jde nějak nastavit, u některých desek to jde, ale víc nevím. Jinak klávesnice do PS2 stojí kolem 100,- - 200,-Kč, což je přijatelná cena za záchranu dat.
Dotaz, kdyz mam ImgBurn musim to vypalovat pres tamten program ? Pres ImgBurn taky vypalim iso...
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
samozřejmě můžeš.
Jak píše Blue Spirit, koukni do BIOSu, když to nepomůže zkus reset BIOS ( většinou stačí ve vypnutém PC vyjmout na 5 minut baterii.
Jak píše Blue Spirit, koukni do BIOSu, když to nepomůže zkus reset BIOS ( většinou stačí ve vypnutém PC vyjmout na 5 minut baterii.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Viry smazány, přes Dr.Web , windows stale nabehnou poze na plochu a nespusti se explorer.exe, co myslis tou opravnou instalaci ?
Btw. mam zkusit jeste toho Kasperskeho ?
EDIT: tak ted to vyhodilo chybu:
drwtsn32.exe - Chyba aplikace
Správná inicializace aplikace (0xc0000142) se nezdařila. Klepnutím na tlačitko OK můžete aplikaci ukončit.
EDIT 2: tak ten kaspersky taky nenajede protoze chce abych zmacknul libovolnou klavesu ale ja bohuzel nemuzu... Takze budu asi muset pockat do zitra nez nekde sezenu jinou.... :(
Btw. mam zkusit jeste toho Kasperskeho ?
EDIT: tak ted to vyhodilo chybu:
drwtsn32.exe - Chyba aplikace
Správná inicializace aplikace (0xc0000142) se nezdařila. Klepnutím na tlačitko OK můžete aplikaci ukončit.
EDIT 2: tak ten kaspersky taky nenajede protoze chce abych zmacknul libovolnou klavesu ale ja bohuzel nemuzu... Takze budu asi muset pockat do zitra nez nekde sezenu jinou.... :(