Chlazení HDD
- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Chlazení HDD
Začni chladit co nejdříve - teploty v tomto parném počasí sou drastické a čím vyšší teplota HDD tím je větší pravděpodobnost odpravení HDD - už sem takhle odpravil dva - zaplať pánbůh, že byli v záruce - jenže přijdeš o data 

Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7
zao píše:nedá se dat ten větrák dopředu mezi čelo z plastu a plech?? pokud nechápeš odfotil bych ti svoje jak to myslím
Ne, mezi plast a plech se to nevejde, stejně tak jako mezi plech a HDD, normální větrák tloušky 25mm se prostě před disky nevejde. Nevim teda proč tam dělali číňani otvor na větrák, když se tam ani z jedné strany nevejde

Koš na disky by se dal vyndat je tam přinýtovanej, ale takhle se mi do case zasahovat nechce

Spíš mě zajímá nějaké jednoduché řešení, něco vyrobit, to není problém, ale už mě nenapadá jak

http://img251.imageshack.us/g/p6110091.jpg/
Teploty s větrákem na nízké otáčky za diskama se zavřenou case.

- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Pěkná PITOMOST to ti teda řeknu!
Honit horký vzduch zpátky na disky , to je snad fór!!
Pokud musíš tak dej větrák z boku a UDĚLEJ do toho boku otvor, protože musíš na ty hadry přivést čerstvý ale hlavně studený vzduch.
TAKY musíš dbát na to, aby vzduch na jedné straně vstupoval do skříně a na druhé šel ven.
Nebo prostě udělej otvor do předního plastu, dej větráček do něj a před větráček nějakou mřížku. Možná bych ti mohl přenechat vcelku hezkou mřížku dělanou z pozinku
Tlouštka plechu 0.8 mm ražená ovály 6x3mm + otvory na šrouby větráku . Je dělaná na větrák 80mm.

Honit horký vzduch zpátky na disky , to je snad fór!!

Pokud musíš tak dej větrák z boku a UDĚLEJ do toho boku otvor, protože musíš na ty hadry přivést čerstvý ale hlavně studený vzduch.
TAKY musíš dbát na to, aby vzduch na jedné straně vstupoval do skříně a na druhé šel ven.
Nebo prostě udělej otvor do předního plastu, dej větráček do něj a před větráček nějakou mřížku. Možná bych ti mohl přenechat vcelku hezkou mřížku dělanou z pozinku

Tlouštka plechu 0.8 mm ražená ovály 6x3mm + otvory na šrouby větráku . Je dělaná na větrák 80mm.

[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
A už mě nezlob takto vypadá moje upravené přední čelo bedny Původně tam byly svisle led a reset tlačítko a to přímo přrd větrákem.
Potřeboval sem pilku, pilník, vrtačku, majzlík, kladivo, nůžky na plech, ohýbačku a kus pozink plechu.
Pokud potřebuješ podrobnosti pokecáme po skipe bo by to vydalo na slušně dlouhý návod. Kontakt po SZ.
Ještě koukám možná je to jen stín ty máš nějaký ventilátor v pozicích 5,25? To ba totiž totálně rozbouralo termiku skříně a balo by mi jasné proč se ti HD hřejí.
Potřeboval sem pilku, pilník, vrtačku, majzlík, kladivo, nůžky na plech, ohýbačku a kus pozink plechu.
Pokud potřebuješ podrobnosti pokecáme po skipe bo by to vydalo na slušně dlouhý návod. Kontakt po SZ.
Ještě koukám možná je to jen stín ty máš nějaký ventilátor v pozicích 5,25? To ba totiž totálně rozbouralo termiku skříně a balo by mi jasné proč se ti HD hřejí.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
To že je to nesmysl dávat větrák takhle obráceně jsem psal už na začátku pokud to nečtete.
Větrák pod mechanikou mám, zápínám ho jen někdy, a rozhodně nenarušuje průtok vzduchu. Disky jsou s nim úplně stejně teplý až na to, že to o pár stupňů schladí cpu, ramky a asi o 10°C čipset, což je krása.
Udělat díru dopředu, nebo ze strany není problém, ale tohle je až to nejkrajnější řešení. A blbej natolik aby mě to nenapadlo nejsem. Já chtěl nějaké řešení bez toho abych narušoval původní konstrukci case.

Větrák pod mechanikou mám, zápínám ho jen někdy, a rozhodně nenarušuje průtok vzduchu. Disky jsou s nim úplně stejně teplý až na to, že to o pár stupňů schladí cpu, ramky a asi o 10°C čipset, což je krása.
Udělat díru dopředu, nebo ze strany není problém, ale tohle je až to nejkrajnější řešení. A blbej natolik aby mě to nenapadlo nejsem. Já chtěl nějaké řešení bez toho abych narušoval původní konstrukci case.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Těn větrák fouká dovnitř a je zapojen na regulaci maderboardu na teplotu v case.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
koukám na fotky, a vždyť tam před HDD máš místo na větráček.... ochlazoval by ti ten jeden, a částečně i druhej....
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
CS 1.6. The Best Game.
NEVEJDE, je to tam sice v plechu udělaný na větrák, ale ani když jsou disky posunutý co nejdál do case tak se tam normálně tlustej nevejde.
Tato diskuse už nemá smysl, to co mi radíte vim taky :-)
Tato diskuse už nemá smysl, to co mi radíte vim taky :-)

koukám na ty teploty HDD, vždyť jsou v pohodě, kde je problém? nebo jsi zrovna dělal screeny teplot, když pršelo? 

Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
CS 1.6. The Best Game.
CS 1.6. The Best Game.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak tedy závěrem přejdi na server http://www.PCTuning.cz a tam se uč moudrým býti podívej se na ukázky tuningových skříní nastuduj si podrobně termiku skříně a potom přistup k tuningu vlastní skříně s tím co víš a vlastní invencí rady zde obsahují ty nejběžnější řešení a alespoň dle mého názoru zázraky dělat neumíme. HOWGH!
king-surf píše:koukám na ty teploty HDD, vždyť jsou v pohodě, kde je problém? nebo jsi zrovna dělal screeny teplot, když pršelo?
Nad screenem je jasně napsáno s větrákem za diskama jak je na fotkách, ale tak je to nesmyslně hnát tak ten vzduch, to mi je jasný taky.
Jinak děkuji všem za nápady, který jste měli.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
AIO Vodní chlazení 5800x3d Příloha(y)
od schwarzenegger » 29 čer 2024 14:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 31
- 8957
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
16 črc 2024 11:32
-
-
- 9
- 2462
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek