Chci si postavit své PC
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Chci si postavit své PC
To vypadá OK.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
IMOH je to zbytečné - samy se nastaví na 1333. Jen pokud bys přetaktovával, tak nemusíš snižovat jejich násobičku
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Opravdu ? Tak jak ? Mám tam nechat ty větší ?
Opravdu to potřebuji vědět než bude pozdě, mám to tedy upravit objednávku nebo to nechat, aby to potom nedělalo bordel.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To je ale těžká odpověď
1) říká se, svůj k svému. Stejně tak jako neosazujeme místo 400W zdroje 600W stejně bychom neměli osazovat RAM 1600mhz místo 1333mhz.
2) fakt je, že to nevadí, pojedou pomaleji na frekvenci 1333mhz (nevím cos vybral, ale s kvalitou problém nebude). Výhodou (i když malou) může být, že až v budoucnu vyměníš desku, bude podporovat 1600mhz, máš Ramky. Tato výhoda platí tak do dvou let, za deset let by ti byla k ničemu.
3) spíš bych vzal desku, která 1600mhz ramky podporuje. Nešetři na desce.
4) pokud budeš skládat sám, máš 14 dní možnost zboží vrátit, to kdybys měl pocit, že 1600mhz nechceš, kdyby ses obával pozdějších problémů. Pokud to budou skládat v Alze tak ... si to rozhodnou sami, budou za to ručit
Pro AleRx8: Tvá osobní zkušenost (pozitivní či negativní) je velice dobrá a přínosná, ale nelze ji brát tak vážně hlavně pokud je jen jedna či dvě. Ale hlavně si myslím, že bys tyto zkušenosti neměl veřejně uvádět, když to nemáš rád u jiných, nedělej to sám.

1) říká se, svůj k svému. Stejně tak jako neosazujeme místo 400W zdroje 600W stejně bychom neměli osazovat RAM 1600mhz místo 1333mhz.
2) fakt je, že to nevadí, pojedou pomaleji na frekvenci 1333mhz (nevím cos vybral, ale s kvalitou problém nebude). Výhodou (i když malou) může být, že až v budoucnu vyměníš desku, bude podporovat 1600mhz, máš Ramky. Tato výhoda platí tak do dvou let, za deset let by ti byla k ničemu.
3) spíš bych vzal desku, která 1600mhz ramky podporuje. Nešetři na desce.
4) pokud budeš skládat sám, máš 14 dní možnost zboží vrátit, to kdybys měl pocit, že 1600mhz nechceš, kdyby ses obával pozdějších problémů. Pokud to budou skládat v Alze tak ... si to rozhodnou sami, budou za to ručit

Pro AleRx8: Tvá osobní zkušenost (pozitivní či negativní) je velice dobrá a přínosná, ale nelze ji brát tak vážně hlavně pokud je jen jedna či dvě. Ale hlavně si myslím, že bys tyto zkušenosti neměl veřejně uvádět, když to nemáš rád u jiných, nedělej to sám.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
OT:
Jen se na moment vrátím k výběru OS. Říkáte, že výběr 64bit nebo 32bit systému závisí na množství RAM spolu s GK atd. Vždycky jsem myslel, že to závisí hlavně na procesoru, respektive na tom, jestli CPU umí pracovat se 64bitovým OS nebo ne. Mohl by mi to někdo vysvětlit?
Jen se na moment vrátím k výběru OS. Říkáte, že výběr 64bit nebo 32bit systému závisí na množství RAM spolu s GK atd. Vždycky jsem myslel, že to závisí hlavně na procesoru, respektive na tom, jestli CPU umí pracovat se 64bitovým OS nebo ne. Mohl by mi to někdo vysvětlit?
ASUS M2NPV-VM (GeForce 6150) - AMD Sempron 3000+, Kingston 2x1GB DDR2
Samsung SyncMaster B2240W
Lenovo ThinkPad Edge 14
Lenovo ThinkPad Edge 14
-
- Pohlaví:
Pokud chceš používat 64 bit OS, tak je samozřejmě nutná podpora procesoru. Paměť se hodnotí proto, že 32 bit OS neumí adresovat více než 3 GB paměti. Takže pokud si koupíš grafiku s 1024 MB RAM a budeš mít moduly 2x2GB, tak 2GB paměti zůstanou nevyužity.
Jasně, jasně. Co se týká využitelnosti RAM u každé z těch verzí je mi jasné. Já jsem se hlavně pozastavil nad tím výběrem jako takovým. To rozhodování, jaký systém zakoupit by tudíž mělo být založené hlavně na tom, jestli to podporuje CPU. To, že má uživatel 4 GB RAM v kombinaci s GK je sice pěkná věc, ale pakliže jeho CPU neumí s takovým systémem pracovat, tak je mu to celkem na nic...
Lenovo ThinkPad Edge 14
Lenovo ThinkPad Edge 14
Mám krabicovou verzi s 32-bit i 64-bit licencí takze mi jde jen o to co tam nainstalovat. Hodim tam tedy 64-bit.
Ten můj dotaz ani nebyl mířený na tebe. To bylo jen takový objasnění pojmů 

Lenovo ThinkPad Edge 14
Lenovo ThinkPad Edge 14
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ano a právě o tom jsou pravidla fóra a nemíchání se do cizích topiců!
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Neřekl bych, že je to míchání se do cizích topiců. Toto téma také obsahuje výběr OS, potažmo rozhodování se mezi jeho určitými verzemi. Ve svém dotaze jsem i více méně narážel na způsobem toho vybírání...
Lenovo ThinkPad Edge 14
Lenovo ThinkPad Edge 14
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2287
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 21:08
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”