Poraďte mi lepší procesor než mám.*
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Poraďte mi lepší procesor než mám.*
I bez ladění získá podstatně větší výkon.A ano P4 je jednojádrový CPU.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
..........Jednojádrové Pentium IV není slabý procesor,ale jen pokud děláš na PC jednu operaci.Jakmile spustíš třeba vypalování,k tomu pustíš internet a ještě si třeba chceš otevřít složku s fotkami,tak má sakra co dělat.V dnešní době vícejádrových procesorů to není problém.I ten nejlevnější dvoujádrový Celeron (s cenou okolo 1000,-kč) bude lepší............
A to je právě to s čím jako praktik nemůžu souhlasit, srovnávat, či uvádět tu syntetický benchmarky na dvou a více jádrech je velmi nefér....
Mě by třeba zajímalo jak přinutíte CPU aby v jednom jádře běžel net a když si vzpomenu aby se v druhym jádře spustilo nero, a jak do třetího jádra vnutíš zonera. Mě se to nepovedlo a ani to prostě běžně a normálně nejde. Je to o optimalizovanejch aplikacích který si ty jádra "najdou" a využijou!!! a svoji práci rozvrství do jader!!! S jistou režií při dělení procesů. (nedovedu si představit jak tady ta slečna bude taktovat a tunit systém, netlačte ji tam, že to umíte vy, neznamená že i ona, že si taktnu I5, 5300 či něco jiného je moje a ne její věc, já jsem taktování opustil někde pod osmikilem když přešly celery na 100sběrnici, to je sport a ne běžná a nutná praxe
Celou tu dobu se tu mele jen o jádrech a desce. Otázka zní stále jinak!! Lze za bůra dostat vyváženou sestavu a ne snůšku kompromisů. To prostě nelze. A já tuhle změnu chápu jako dlouhodobější investici a přišetřil bych si a k vánocům to vyměnil celý, je li to nutné. Tady někdo navrhoval desku all in one, nekoukal jsem na konkrétní (pokud vím, nyní se prodává již jen jedna deska vyhovujícího typu, scháněl jste ji někdo prakticky??), ale... Praxe říká, že jen velmi těžko použije old paměti, některý desky mají jen jeden ide pokud vůbec a co tedy s HDD a co s grafikou, je tam agp slot či pcie, nebude si muset náhodou koupit ještě GF (pokud nechce použít integrovanou) Levné deskky mají obecně málo slotů na cokoliv atd atd
Pro mě je to stále velmi nevyvážené, k čemu rychlý CPU když bude čekat na zápis, nebo bude trpět nedostatkem paměti....A stále tu nebylo (možná jsem přehlédl) stanoveno užití onoho PC. Na internet a fotky jí ten stávající postačí (dal bych jen nový a větší HDD, pokud nepoužít externí, s ohledem na zálohy a pozdější přenos dat atd)
Testuji a relativně pečlivě, stroje si obměňuji relativně často a v ten okamžik zjišťuju za cože to utratím, každý procesor směrem k lepším zítřkům je lepší a o dost, jenže nikdy mě to nestálo bůra!!!!! To je ten problém!!! Tak mi tu někdo vysvětlete co za těch pět tisíc dostanu a v čem si polepším a kde si pohorším. Ještě tu nikde nezazněla suma za práci. Tu přestavbu musí někdo udělat, A co je zadarmo je levné a pohříchu poloviční.
Dejte mi tu někdo konkrétné návrh...typ desky, cpu, co lze z jejího stroje využít a co ne a asi budeme jinde. Byl tu návrh na výměnu zdroje, ano kloním se k tomu, a už se nám cena sune jinam.....To jsem chtěl celou dobu říct a ne se přít o benchmarky......
A právě jsem dostal SZ i s obrázkama a že jsem gay!! Jestli je toto zde běžná praxe, je mi to líto.....
A to je právě to s čím jako praktik nemůžu souhlasit, srovnávat, či uvádět tu syntetický benchmarky na dvou a více jádrech je velmi nefér....
Mě by třeba zajímalo jak přinutíte CPU aby v jednom jádře běžel net a když si vzpomenu aby se v druhym jádře spustilo nero, a jak do třetího jádra vnutíš zonera. Mě se to nepovedlo a ani to prostě běžně a normálně nejde. Je to o optimalizovanejch aplikacích který si ty jádra "najdou" a využijou!!! a svoji práci rozvrství do jader!!! S jistou režií při dělení procesů. (nedovedu si představit jak tady ta slečna bude taktovat a tunit systém, netlačte ji tam, že to umíte vy, neznamená že i ona, že si taktnu I5, 5300 či něco jiného je moje a ne její věc, já jsem taktování opustil někde pod osmikilem když přešly celery na 100sběrnici, to je sport a ne běžná a nutná praxe
Celou tu dobu se tu mele jen o jádrech a desce. Otázka zní stále jinak!! Lze za bůra dostat vyváženou sestavu a ne snůšku kompromisů. To prostě nelze. A já tuhle změnu chápu jako dlouhodobější investici a přišetřil bych si a k vánocům to vyměnil celý, je li to nutné. Tady někdo navrhoval desku all in one, nekoukal jsem na konkrétní (pokud vím, nyní se prodává již jen jedna deska vyhovujícího typu, scháněl jste ji někdo prakticky??), ale... Praxe říká, že jen velmi těžko použije old paměti, některý desky mají jen jeden ide pokud vůbec a co tedy s HDD a co s grafikou, je tam agp slot či pcie, nebude si muset náhodou koupit ještě GF (pokud nechce použít integrovanou) Levné deskky mají obecně málo slotů na cokoliv atd atd
Pro mě je to stále velmi nevyvážené, k čemu rychlý CPU když bude čekat na zápis, nebo bude trpět nedostatkem paměti....A stále tu nebylo (možná jsem přehlédl) stanoveno užití onoho PC. Na internet a fotky jí ten stávající postačí (dal bych jen nový a větší HDD, pokud nepoužít externí, s ohledem na zálohy a pozdější přenos dat atd)
Testuji a relativně pečlivě, stroje si obměňuji relativně často a v ten okamžik zjišťuju za cože to utratím, každý procesor směrem k lepším zítřkům je lepší a o dost, jenže nikdy mě to nestálo bůra!!!!! To je ten problém!!! Tak mi tu někdo vysvětlete co za těch pět tisíc dostanu a v čem si polepším a kde si pohorším. Ještě tu nikde nezazněla suma za práci. Tu přestavbu musí někdo udělat, A co je zadarmo je levné a pohříchu poloviční.
Dejte mi tu někdo konkrétné návrh...typ desky, cpu, co lze z jejího stroje využít a co ne a asi budeme jinde. Byl tu návrh na výměnu zdroje, ano kloním se k tomu, a už se nám cena sune jinam.....To jsem chtěl celou dobu říct a ne se přít o benchmarky......
A právě jsem dostal SZ i s obrázkama a že jsem gay!! Jestli je toto zde běžná praxe, je mi to líto.....
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
K té soukromé zprávě: My za to nemůžem. Objevil se tady spammer, a tyto zprávy dostalo hodně lidí. Já jsem dostal myslím 3 a nepochybuji, že jich někdo nedostal víc. Ale jsem offtopic, takže...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Požadavek zněl na upgrade kolem 4000,-. Ne 6000,- a ne 10000,-. Dle mého názoru je to optimální částka pro inovaci PC - spojenou s nárůstem výkonu. Toto vlákno mě ale přesvědčuje, že ani čísla někoho nepřesvědčí.
Toto Ti přijde jako zbytečný upgrade (poskládej mi sestavu s Core i5 za 10000,-, vezmu dvě)??
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M09809EMHG
Grafiku má, stávající deska podporuje max 2GB paměti, má 2GB DDR2 - nově zakoupené.
//dostal jsem 3 krásné fotky, trochu se mi zvednul žaludek
Toto Ti přijde jako zbytečný upgrade (poskládej mi sestavu s Core i5 za 10000,-, vezmu dvě)??
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M09809EMHG
Grafiku má, stávající deska podporuje max 2GB paměti, má 2GB DDR2 - nově zakoupené.
//dostal jsem 3 krásné fotky, trochu se mi zvednul žaludek

-
- Pohlaví:
No jestli můžu taky něco připodotknout... P4 je sice jednojádro, ale s HT, takže ho systém i programy detekují jako dvoujádro a aplikace, které to umí jej skutečně jako dvoujádro využívají.
A co se dalšího týče, tak bych si nechal čtyři tisíce a počkal bych a přišetřil. Já sám jsem vlastníkem Prescotta už nějaký rok a kromě výměny boxáku za jiný chladič a výměny grafiky je pořád původní. A výkonově je srovnatelný s procesory Core2duo. V mém případě je úzké hrdlo v pamětech - jen 533 Mhz, pouze sata1 a PCIe 1.0, takže kupovat nabitější grafiku už taky nemá cenu. Nicméně PC zvládá hry (CoD, Mafia) a co se týče práce, je jeho výkon více než dostačující.
A co se dalšího týče, tak bych si nechal čtyři tisíce a počkal bych a přišetřil. Já sám jsem vlastníkem Prescotta už nějaký rok a kromě výměny boxáku za jiný chladič a výměny grafiky je pořád původní. A výkonově je srovnatelný s procesory Core2duo. V mém případě je úzké hrdlo v pamětech - jen 533 Mhz, pouze sata1 a PCIe 1.0, takže kupovat nabitější grafiku už taky nemá cenu. Nicméně PC zvládá hry (CoD, Mafia) a co se týče práce, je jeho výkon více než dostačující.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
P4 srovnatelný výkon s Core2Duo, no to by mě zajmalo jaký C2D protože to by musel bejt opravdovej šunt na 1,3GHz s 512kB cache 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bobek19 píše:Víš mě testy neberou, a syntetický už vůbec ne. Komprimuji video a tam si testnu. Na moji I5ce těžko nutím winrar aby jel na všechna jádra. Docela dost rozbaluji a velký věci, a výkon (rozdíl ve výkonu) si dokážu (praktický výkon!!) posoudit.
Nemáš rád benchmarky, prosím. Já taky ne, tak proč se oháníš winrarem, který je mimo jiné k těmto věcem často používán při porovnávání CPU? A že Ti nejede na všech jádrech? To je divné. Na tom mém, ano, sice všechny okolo 30%, ale na všech.
Omlouvám se všem přispěvovatelům, toto vlákno jsem celé a pořádně nečetl a číst nebudu. Občas jsem juknul (před několika dny), ale vážně se tím nezabýval. Od počátku jsem však měl ten pocit, že tu každý mluví trochu o něčem jiném a všichni mají pravdu .... je to slovíčkaření. Jsem pro nové PC a žádný upgrade (větší či menší) bych nedělal. A pokud má Michaela omezený rozpočet tak proč se tu diskutuje o Intelu? Intel stojí peníze, které slečna (nebo paní) evidentně nemá a hlavně nemá téměř žádné nároky, takže proč nestavět na AMD? Padlo zde i5 750. Proboha k čemu? Na internet a prohlížení fotek?
Víte co? Já si to přeci jen přečtu celé, to mě zajímá.

Hotovo, přečteno. Kup si nové PC a nebo ho vysaj a vyfoukej. Druhá možnost však výkon nezvedne a to ani v syntetických či jiných testech. A neporovnávejte nový dvoujádro, kterékoliv se starým P4. Do upgradu bych nešel v tom má Bobek19 pravdu, že nakonec to zbrzdí nejslabší komponenta. Jinak s ním moc souhlasit nemohu a myslím (a je to můj odhad, mohu se mýlit), že je Bobek19 nějaký pán z nějakého počítačového obchodu.
A na střih videa P4

A trošku o filozofii prodejců (ověřeno praxí)

Naposledy upravil(a) samotarrk dne 26 čer 2010 20:56, celkem upraveno 2 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Přijde mi to, že se tady snaží každý nutit super našlapaný stroj nebo zastaralý - kde nelze nic vylepšit. Nic mezi tím. Shrnu to, a je to skutečně poslední můj příspěvek. Nabídka na nové PC za 10000,- už padla v obchodu, nabídku za 6000,- postavenou na AMD a DDR3 jsem také předložil, nabídku na "nové PC" s deskou LGA775 a CPU E5300 a stavajícíma DDR2, IDE řadičem, SATAII řadičem, PCIE16x... také (do 4000,-). Nové, záruka 36m, jen doplnit W7 a jede se dále...
//CZechBoY: deska nepodporuje více jak P4 Pentium D. Požadavek byl na zachovaní DDR2.
//CZechBoY: deska nepodporuje více jak P4 Pentium D. Požadavek byl na zachovaní DDR2.
Naposledy upravil(a) d1amond dne 26 čer 2010 22:08, celkem upraveno 2 x.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
samotarrk: jde o to že má desku s paticí LGA775 proto se tu baví o E5300 :-)
nebo to měl být do této desky jen ten Prescott Dual? já už tohle téma taky nečtu
nebo to měl být do této desky jen ten Prescott Dual? já už tohle téma taky nečtu

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jenom poznámka k Bobkovi. Rozdělit to na jádra jde přes task managera. Když něco neumíš, tak to neznamená že to nejde.
Já bych to udělal úplně jinak. Porozhlédl bych se na Aukru a udělal podobný upgrade za 2000. Poté třeba rok šetřil a AŽ POTOM koupil nové PC. Bohužel tato varianta asi nebue vypadat nejjistěji
Já bych to udělal úplně jinak. Porozhlédl bych se na Aukru a udělal podobný upgrade za 2000. Poté třeba rok šetřil a AŽ POTOM koupil nové PC. Bohužel tato varianta asi nebue vypadat nejjistěji

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Michaela25
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
samotarrk píše:Bobek19 píše:Víš mě testy neberou, a syntetický už vůbec ne. Komprimuji video a tam si testnu. Na moji I5ce těžko nutím winrar aby jel na všechna jádra. Docela dost rozbaluji a velký věci, a výkon (rozdíl ve výkonu) si dokážu (praktický výkon!!) posoudit.
Nemáš rád benchmarky, prosím. Já taky ne, tak proč se oháníš winrarem, který je mimo jiné k těmto věcem často používán při porovnávání CPU? A že Ti nejede na všech jádrech? To je divné. Na tom mém, ano, sice všechny okolo 30%, ale na všech.
Omlouvám se všem přispěvovatelům, toto vlákno jsem celé a pořádně nečetl a číst nebudu. Občas jsem juknul (před několika dny), ale vážně se tím nezabýval. Od počátku jsem však měl ten pocit, že tu každý mluví trochu o něčem jiném a všichni mají pravdu .... je to slovíčkaření. Jsem pro nové PC a žádný upgrade (větší či menší) bych nedělal. A pokud má Michaela omezený rozpočet tak proč se tu diskutuje o Intelu? Intel stojí peníze, které slečna (nebo paní) evidentně nemá a hlavně nemá téměř žádné nároky, takže proč nestavět na AMD? Padlo zde i5 750. Proboha k čemu? Na internet a prohlížení fotek?
Víte co? Já si to přeci jen přečtu celé, to mě zajímá.
Hotovo, přečteno. Kup si nové PC a nebo ho vysaj a vyfoukej. Druhá možnost však výkon nezvedne a to ani v syntetických či jiných testech. A neporovnávejte nový dvoujádro, kterékoliv se starým P4. Do upgradu bych nešel v tom má Bobek19 pravdu, že nakonec to zbrzdí nejslabší komponenta. Jinak s ním moc souhlasit nemohu a myslím (a je to můj odhad, mohu se mýlit), že je Bobek19 nějaký pán z nějakého počítačového obchodu.
A na střih videa P4![]()
![]()
mohl bych těch smajlíků dát o mnoho více. A chci tě upozornit, že video je široký pojem. Na střih videa (což ona nedělá) bych nešel ani s dvoujádrem. A to se bavíme o střihu, přejdeme li na rendering jsme úplně někde jinde. I s Inteláckým čtyřjádrem několika hodinová práce. P4 to uvaří a během toho ... jistě zná velmi dobře slovíčko: (Neodpovídá)
A trošku o filozofii prodejců (ověřeno praxí): Kupoval jsem si NERO 10. Mimo jiné je výrobcem uváděno jako požadavky při práci s Vision Xtra, dvoujádro a Nvidia s CUDA technologií. A našli se i prodejci, uvádějící P4 s 64MB grafickou pamětí. Proč? No přece proto, aby se pak mohlo psát, že NERO je nenažraný balík, který zatěžuje PC a také proto, aby toho prodali co nejvíce. V každém případě poškození firmy Ahead a uživatele.
slečna peníze ma ,ale zná mnohme lepsi zpusoby , jak utracet sve penize , nez je vrazet do plechove desky ... pc neni smyslem meho zivota , u ktereho trávím 24 hodin denne jak nekteri panove ... pracuji na zahranicnich livechatech , pc mi zcela do ted vyhovovalo , ale jelikoz mam v planu pridat 4 chaty a vydelat mnohem vetsi balik nez doposud ,chci si vylepsit procesor, jelikoz , kdyz se ted divam , pri zapnuti 12 chatu , ktere mam , je vytizenost procesoru 100 pro .. nechci si kupovat zadne nove pc , nemam zajem do toho strkat desetisice, to si radsi odjedu na 2 mesice na Ibizu :-)))s praci , kterou delam , mam v planu prestat koncem roku ,ale do te doby , mam v planu vydelat maxumum ,co jde .. proto ten upgrade procesoru a zakladovky ... takze pc uzivam jen ke sve praci a broudani po netu , behem par mesicu ho budu uzivat uz jen k tomu brouzdani, takze pocitac za desetitisice nechci :-)
mejte se
dekuju d1amondovi , pomohl mi :-)
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A to já bych radši ten PC než Ibizu
Až se vrátíš, máš nějaké zážitky a vzpomínky a nemusí být nutně šťastné, ale já mám PC v pohodě rok až dva. Přesto doufám, že tě to uspokojí a budeš spokojená a nepoznáš na vlastní kůži (za sebe si myslím, že ne, jelikož D1amond ví co dělá) rčení "za málo peněz, málo muziky". Jinak na žádné desetitisíce jsem tě nehnal a pokud mě paměť neklame tak ti navrhoval nediskutovat o výkonných Intel procesorech a na i5 zapomenout, nebo ne?

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1678
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 říj 2024 13:36