ja jsem sama napul cizinka, takze tam jsem vzdy spokojena :-) ale kazdy ma to svoje :-)
tu svou prechazejici zpravu jsem psala spise jako shrnuti pro vsechny, kteri mi doporucovali nove pc ci hypervykonne komponenty :-)
Poraďte mi lepší procesor než mám.*
- Michaela25
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Poraďte mi lepší procesor než mám.*
Hm, tak to jsem já nebyl. No však sama uvidíš. Ale vícejádrový procesor by to měl napravit. Otázkou je jak mnoho do toho může říci popřípadně grafika, ale fakt je, že ten procesor je nutný změnit. A logicky bych měnil i desku.
Jinak jsem se v tom ztratil a nevím v čem a jak Ti D1amond pomohl, ale určitě to bude dobře.
Jinak jsem se v tom ztratil a nevím v čem a jak Ti D1amond pomohl, ale určitě to bude dobře.
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 27 čer 2010 12:13, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Shrnu to a za sebe
Já se snažil vysvětlit, že P4 na třech je slušný stroj a že tu nebylo řečeno k čemu měla přestavba posloužit, nyní bylo. Stále si myslím, že by to měl ustíhat, první co bych udělal, ověřil bych výkonost na chatech (to že CPU jede na 100 procent musí mít reálný a někdy vedlejší příčinu, tam skutečně může být úzkým hrdlem paměť, či nějaký jiný thread a na to bych skoro vsadil, že tam běží cosik jiného a nežádaného) Já bych i ty 4 litry raději utratil jinak, proto si myslím, že to není až tak nutné (a pokud to má být jen do žní, pak už vůbec!!)
K tý přestavbě, byla tu nabízena velmi solidní deska a cpu, já bych se AMD vyhnul, už dvakráte mi odešlo do křemíkového nebe a proto se kloním k dražšímu ale spolehlivějšímu intelu (se zachováním pamětí ddr2, jen jestli je tam to zachování ověřeno!! ta deska naprosto nemusí spolupracovat s pomalými pamětmi - ověřeno praxí, mojí praxí!! to se ukáže až u přestavby a praxe říká, že to nekončí na dohodnuté sumě ale posune se zpravidla někam výš, ta deska prostě nemusí s pomalými pamětmi vůbec nastartovat!!)
Bylo tu řečeno, že se nehonáním testy ale oháním se rarem. To je zase praxe, pokud rozbaluji 5-15GB mkv tak to není bench!! A vynucovat si stále rozdělení výkonu do jader je nepřívětivé a neuživatelské, je skoro toliko jen pro odborníky, to má umět sám program!! Je to obecné a ne jen o winraru (který je 64kový a umí to!!)
A nejsem obchodník z obchodu, ale praktik z praxe.
Takže
1-přeinstalace a ověření výkonu na práci (skoro bych se vsadil, že to bude stačit) Touto prací pověřit znalého a praktika!!
2-teprve po ověření nedostatečného výkonu by přišla na řadu přestavba s volbou vhodného OS, padnul tady návrh na 7ky, souhlas, legální?? pokud ano, měl by tu někdo říci, že to jsou další prášule. Nelegální?? Slíbíte tu někdo, že jí nevypnou zrovna v tu nejnevhodnější chvilku??
Toliko můj názor, nesnažím se někomu něco vnucovat, spíš odrazovat od neuvážených přestaveb, nebo lépe nenutných přestaveb.
Já si přestavuji svůj stroj dost často, ale mě to baví a ten stroj mě neslouží k obživě (na to mám nějaký necelý dvoukilo a vistu a 2gíga paměti, a ejhle že to maká, tam nechci nic měnit, protože to za sebou táhne spousty dalších doprovodných problému s přeinstalací toho a onoho a jen ta představa mě děsí, ale časem bude nutná, takže důkladná příprava mě nemine
ale to je již jiná)
HOWG

Já se snažil vysvětlit, že P4 na třech je slušný stroj a že tu nebylo řečeno k čemu měla přestavba posloužit, nyní bylo. Stále si myslím, že by to měl ustíhat, první co bych udělal, ověřil bych výkonost na chatech (to že CPU jede na 100 procent musí mít reálný a někdy vedlejší příčinu, tam skutečně může být úzkým hrdlem paměť, či nějaký jiný thread a na to bych skoro vsadil, že tam běží cosik jiného a nežádaného) Já bych i ty 4 litry raději utratil jinak, proto si myslím, že to není až tak nutné (a pokud to má být jen do žní, pak už vůbec!!)
K tý přestavbě, byla tu nabízena velmi solidní deska a cpu, já bych se AMD vyhnul, už dvakráte mi odešlo do křemíkového nebe a proto se kloním k dražšímu ale spolehlivějšímu intelu (se zachováním pamětí ddr2, jen jestli je tam to zachování ověřeno!! ta deska naprosto nemusí spolupracovat s pomalými pamětmi - ověřeno praxí, mojí praxí!! to se ukáže až u přestavby a praxe říká, že to nekončí na dohodnuté sumě ale posune se zpravidla někam výš, ta deska prostě nemusí s pomalými pamětmi vůbec nastartovat!!)
Bylo tu řečeno, že se nehonáním testy ale oháním se rarem. To je zase praxe, pokud rozbaluji 5-15GB mkv tak to není bench!! A vynucovat si stále rozdělení výkonu do jader je nepřívětivé a neuživatelské, je skoro toliko jen pro odborníky, to má umět sám program!! Je to obecné a ne jen o winraru (který je 64kový a umí to!!)
Takže
1-přeinstalace a ověření výkonu na práci (skoro bych se vsadil, že to bude stačit) Touto prací pověřit znalého a praktika!!
2-teprve po ověření nedostatečného výkonu by přišla na řadu přestavba s volbou vhodného OS, padnul tady návrh na 7ky, souhlas, legální?? pokud ano, měl by tu někdo říci, že to jsou další prášule. Nelegální?? Slíbíte tu někdo, že jí nevypnou zrovna v tu nejnevhodnější chvilku??
Toliko můj názor, nesnažím se někomu něco vnucovat, spíš odrazovat od neuvážených přestaveb, nebo lépe nenutných přestaveb.
Já si přestavuji svůj stroj dost často, ale mě to baví a ten stroj mě neslouží k obživě (na to mám nějaký necelý dvoukilo a vistu a 2gíga paměti, a ejhle že to maká, tam nechci nic měnit, protože to za sebou táhne spousty dalších doprovodných problému s přeinstalací toho a onoho a jen ta představa mě děsí, ale časem bude nutná, takže důkladná příprava mě nemine

HOWG
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Mě to prostě nedá
To je starost obchodníka, on nabízí, on ví co prodává. Pokud někomu skládám počítač, mám prostředky abych otestoval, zda to pojede a případné problémy řešil.
To je potom špatný obchodník.
Nikdo tady nikdy nenabízel nelegální soft, a nikdy ani nabízet nebude. Ale uvedený upgrade de facto znamená nové PC (základovka, CPU, případně zdroj, paměti rovněž nové), tzn. že se nemusí bát zakoupení např. nového OEM W7, aniž by měla strach že jí stará deska odejde a s tím i licence. Plná záruka na komponentech. Do budoucna opět rozšířitelné o novou GK, další paměti, atd...
Pořád se bavíme o vynaložení relativně nízkých prostředků se ziskem nového (výkonnějšího
) zařízení.
Bobek19: už si našel ten test, který ukazuje srovnání P4 a Dual Core procesorů a ve výsledku jsou stejné výkony? Třeba jako praktik máš i své vlastní? Prominu i 10-20% rozdílu výkonu, ne však 300%
Chtěl bych reálné hodnoty, ne subjektivní dojem, že to není o moc rychlejší.

ta deska naprosto nemusí spolupracovat s pomalými pamětmi - ověřeno praxí, mojí praxí
To je starost obchodníka, on nabízí, on ví co prodává. Pokud někomu skládám počítač, mám prostředky abych otestoval, zda to pojede a případné problémy řešil.
praxe říká, že to nekončí na dohodnuté sumě ale posune se zpravidla někam výš
To je potom špatný obchodník.
Nikdo tady nikdy nenabízel nelegální soft, a nikdy ani nabízet nebude. Ale uvedený upgrade de facto znamená nové PC (základovka, CPU, případně zdroj, paměti rovněž nové), tzn. že se nemusí bát zakoupení např. nového OEM W7, aniž by měla strach že jí stará deska odejde a s tím i licence. Plná záruka na komponentech. Do budoucna opět rozšířitelné o novou GK, další paměti, atd...
Pořád se bavíme o vynaložení relativně nízkých prostředků se ziskem nového (výkonnějšího

Bobek19: už si našel ten test, který ukazuje srovnání P4 a Dual Core procesorů a ve výsledku jsou stejné výkony? Třeba jako praktik máš i své vlastní? Prominu i 10-20% rozdílu výkonu, ne však 300%

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
No, já nevím, jak vy, ale já bych zkusil HJT log. 100% využití se mi nezdá na pár chatů adekvátní. A až pak bych něco upgradoval.
to d1amond:
to se prostě nemůžu vejít do 5 (zmiňovala 4 tisíc) i se 7kami. A o tom to je. To asi nejde, stále tam není mzda pro pána xy...atd, sedmičky stojí dvojku?? Lze použít (a chce majitelka) původní licenci a má ji??
Je nezodpovědný slibovat cenu co nejde dodržet a s tím mě obchodníci se....(pro mě je to stálý boj s obchodníky, slíbí co nelze dodržet!!)
Deska dvojku, cpu dvojku (nebavme se o výkonu versus P4, který se mi stále zdá býti dostatečným proti dnešnímu low endu, +- hlavně s ohledem na to co od něj požaduje) system dvojku a práce?? Co v případě nutnosti výměny pamětí (a neschovávajme se za obchodníka) kde je práce, kde jsou další náklady. A jsme na osmi??
Já bych do toho nešel, zajímal bych se o to proč jede cpu na plno.
Umíme se zeptat co dotyčný(á) potřebuje?? Umíme se vůbec zeptat?? Nebo se tu jen hádáme jak někde na trhu a snažíme si dokázat kdo má pravdu a slečna je až někde v pozadí??
to se prostě nemůžu vejít do 5 (zmiňovala 4 tisíc) i se 7kami. A o tom to je. To asi nejde, stále tam není mzda pro pána xy...atd, sedmičky stojí dvojku?? Lze použít (a chce majitelka) původní licenci a má ji??
Je nezodpovědný slibovat cenu co nejde dodržet a s tím mě obchodníci se....(pro mě je to stálý boj s obchodníky, slíbí co nelze dodržet!!)
Deska dvojku, cpu dvojku (nebavme se o výkonu versus P4, který se mi stále zdá býti dostatečným proti dnešnímu low endu, +- hlavně s ohledem na to co od něj požaduje) system dvojku a práce?? Co v případě nutnosti výměny pamětí (a neschovávajme se za obchodníka) kde je práce, kde jsou další náklady. A jsme na osmi??
Já bych do toho nešel, zajímal bych se o to proč jede cpu na plno.
Umíme se zeptat co dotyčný(á) potřebuje?? Umíme se vůbec zeptat?? Nebo se tu jen hádáme jak někde na trhu a snažíme si dokázat kdo má pravdu a slečna je až někde v pozadí??
Bobek19 - hádat se tu nemusíme, ale Tobě bych doporučoval si přečíst celý topic znovu.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
- Michaela25
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Bobek19 píše:Shrnu to a za sebe![]()
Takže
Já si přestavuji svůj stroj dost často, ale mě to baví a ten stroj mě neslouží k obživě (na to mám nějaký necelý dvoukilo a vistu a 2gíga paměti, a ejhle že to maká, tam nechci nic měnit, protože to za sebou táhne spousty dalších doprovodných problému s přeinstalací toho a onoho a jen ta představa mě děsí, ale časem bude nutná, takže důkladná příprava mě nemineale to je již jiná)
HOWG
problem je v cpu ... pameti jsem pridavala a pri zapnuti vsech softwaru ( 10 ,vice uz jich pc bohuzel nezvladne),se mi ukazuje vytizenost pameti 800 Mb a celkove mam 2 Gb.... pokud jde o ty chaty , sledovala jsem cpu , postupne jsem zapinala jednotlive chat.softwary a cpu se navysovalo... samozrejme nektere softy jsou mnohem narocnejsi nez jine ... takze kdyz zapinam ty mene narocne , muzu jich zapnout i 12 , kdyz zkusim ty vice narocne na vykon , zvladne jich jen 8... pri vypinani chatu se vytizenost cpu zase snizuje ... i pritel rikal , ze je to cpu ( je informatik ) ,ale bohuzel je docasne na delsi dobu pryc, tak to resim tady s Vama :-)takze mi tu lezi asi 7 chat.softwaru ladem a utikaji penize ...

on je rozdil , jestli tam mam xp professional a nebo windows 7?

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Z pohledu HW (paměti) doporučuji nechat XP. Na to co s tím provádíš je to schopný systém. V době vzniku Windows XP žádná 2jádra neexistovala a logicky Win7 umí lépe využívat HW prostředky (ale hlavně se změnila koncepce zabezpečení). Pro Tvé potřeby je navýšení HW čistě otázkou navýšení kapacit a to bude v tomto případě nezanedbatelné. Přechod na Win 7 bych nedoporučil, pokud zůstaneš u 2GB paměti. Tam hodně uspoříš, protože Win 7 optimálně pracují kolem 4GB paměti. Jde jen o to, že pokud se třeba v budoucnu rozhodneš pro přechod na Win 7, hardware na to bude připraven. Jinak pro Tebe rozdíl mezi Win XP a Win 7 není.
//v klidu zůstaň u Win XP.
//evidentně Bobek19 jako praktik uspěl a nahlodal Tě
Nicméně mu chybí faktická data. Já jsem (snad) praktik po 10 letech praxe a nikdy jsem neviděl, že by změna technologie byl krok zpět (Windows Vista je pouze vyjímka potvrzující pravidlo
)
//koukám, že se topic hodně natáhl
Nově příchozí to nemůže bavit...
//v klidu zůstaň u Win XP.
//evidentně Bobek19 jako praktik uspěl a nahlodal Tě

//koukám, že se topic hodně natáhl

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1678
-
od petr22