Sekání videa přes HDMI Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Sekání videa přes HDMI

Příspěvekod Viktor.Z » 27 čer 2010 21:55

Zdravím.

Doteď jedu PC na své full hd televizi a napojené to mám kabelem DVI -> VGA. DVI konec mám do grafiky a VGA do televize (televize nemá DVI). Ale jelikož jsem nehorázně náročný na kvalitu obrazu, tak i když jsem to měl kvalitní, tak při přehrávání filmu jsem neměl tak pěknou černou. Měl jsem pěkně vyladěn kontrast. Pokud byla hodně tmavá scéna, ale například v ní byl nějaký světlý bod nebo prostě něco světlého, tak paráda, ale jakmile to prostě bylo hodně tmavé a nikde žádné výraznější světlo, tak už ta tmavá nebyla tak pěkná. Bylo to takové našedlé a to mi vadilo. No jde totiž o to, že moje TV umí nastavit intenzitu černé, ale pouze u HDMI. U VGA už tam ta možnost není. No tak jsem si koupil DVI -> HDMI kabel a zapojil do televize. Jedna věc mě zarazila hned z kraje. Obraz byl hnusnej, jako kdyby se mi na něj někdo vyblil. Bylo to přeostřené a bůh ví co všechno ještě. No tak jsem stáhl ostrost na minimum a celkově jsem to tak nějak vyladil. Nastavil jsem si černou a je to fakt paráda.
Ale abych se dostal k hlavnímu problému. Když jsem jel film v 1080p přes kabel DVI -> VGA, tak se vždy nepatrně sekal, ale pravidelně. Je to takové to normální sekání, protože blu-ray filmy běžej ve 23,976 snímků za vteřinu (FPS). Aby nebylo vidět žádné sekání, musel by film běžet aspoň ve 25 FPS. Když zapnu film s kabelem DVI -> HDMI, tak to jede tak, že tak 7 vteřin to je tak plynulé, že se to neseká ani tím normálním způsobem, ale je to prostě totál plynulé. Jako kdyby to mělo snad 100 FPS nebo co. Jenže zhruba po těch 7 vteřinách. Se to několikrát velice nechutně sekne. Ne jako úplně, že by se film zastavil, ale prostě sekne se to víc než tím klasickým způsobem a to už dost ruší. Takhle se to seká asi dvě vteřiny a pak to zase zhruba 7 vteřin jede úplně plynule. Jako kdyby se to po těch 7 vteřinách chtělo nějak dohnat, jelikož se to předtím nesekalo. Holt to video prostě pořád běží v těch 23,976 FPS a nějak se to projevit musí.
Tak se chci zeptat, jestli se nedá něco nastavit buď na televizi nebo třeba v ovladači grafiky nebo cokoliv, aby se to sekalo tím normálním způsobem pravidelně, tak jak je to prostě normální? Předem díky za odpověď.

Jen ještě připomínám, že to opravdu není tím, že bych měl slabé PC. Na přehrávání full hd filmů mám PC dost silné. Protože jak jsem psal, přes kabel DVI-> HDMI to jelo v poho.
AMD Ryzen 3700x| Ram 32GB 2400Mhz DDR4| NVIDIA RTX 4070 ti

Reklama
James_Radlle
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Re: Sekání videa přes HDMI

Příspěvekod James_Radlle » 27 čer 2010 22:19

jestli máš dvd rekordér nebo přehrávač, zkusil bych to video prohnat skrz něj a pak až do tv přes hdmi-hdmi kabel....uvidíš jestli to zabere.
A že to šlo z dvi-vga a ted nejde dvi-hdmi to mi neprijde zrovna divny ikdyz mas silnej komp;) stejne si to musi nakonec musi prebrat a upscalovat ta televize....
Počítač: ANO! :bottle:

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Sekání videa přes HDMI

Příspěvekod Viktor.Z » 27 čer 2010 22:44

DVI-HDMI to jde, ale tak divně, jak jsem psal. Přehrávač nemám, jen PC. Ale nepřijde mi, že by se při přehrávání full hd videa přes DVI-HDMI PC víc zatěžoval. Pořád mi při tom přehrávání procesor běží na 20 max 30%.

Nevím prostě no, to HDMI mi vždycky přišlo nějaký divný. Jedu přes něj i PS3 a i když vím, že PS3 umí hry max v 720p, tak ale ten jeho operační systém umí v 1080p a je to prostě taková divná kvalita. A hlavně, když na něm člověk pustí blu-ray, tak se to seká stejně nepravidelně, jak tady popisuju

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Sekání videa přes HDMI  Vyřešeno

Příspěvekod Viktor.Z » 28 čer 2010 11:14

Tak už jsem na to přišel. Vypnul jsem funkci Movie plus, kterou mám na televizizi a už je to zase v normálnu. Takže kdyby měl někdo stejný problém, třeba mu to pomůže :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení TV-NTB přes HDMI/USB-C
    od bradto » 26 bře 2025 20:22 » v Vše ostatní (hw)
    16
    10921
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    28 bře 2025 21:30
  • Nejde zvuk do HDMI
    od bulterierjirka » 08 zář 2025 17:09 » v Problémy s hardwarem
    3
    1735
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    včera, 11:30
  • HDMI nepřenáší obraz z PC
    od Kejbo » 21 bře 2025 09:51 » v Vše ostatní (hw)
    15
    9189
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    27 bře 2025 13:08
  • HDMI dotykový displej pro raspberry.
    od BigSandy » 01 led 2025 10:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    6001
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    02 led 2025 12:46
  • Displayport vs HDMI obnovovací frekvence
    od walderan » 04 kvě 2025 21:01 » v Problémy s hardwarem