Zdravím,
mám router, přes který se připojuji k NTB. Pak mám pc, který nemá wifi adaptér a není možnost ho připojit k routeru kvůli velké vzdálenosti. Chtěl bych nastavit připojení LAN adaptéru v pc -> notebook připojený k routeru, net fachá.
Přiložil jsem nastavené IP adresy notebook-> router. Podle toho bych potřeboval poradit, jak nastavit LAn u notebook -> pc.
Podařilo se mi to sprovoznit tak, že mám oba připojené jakoby v jedné místní síti, ale pc není schopno tahat intertet z routeru, i kdyz jsem tam nastavoval bránu přívě onoho routeru.
Prosím o rady. Děkuji.
Jak správně nastavit adresy
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak správně nastavit adresy
Napřed se ujistím jestli to chápu dobře. Chceš se připojit stolním PC k routeru - to je ale pro velkou vzdálenost kabelem nemožné. Proto chceš přijít blíž s notebookem s wifi, strčit do jeho LAN kábl a ten vést do PC. Následně jen nastavit IP aby ses dostal na NET i ze stolního. Je tak?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Ano, omlouvám se za složitý popis. Prostě a jednoduše chci tahat přes LAN net, který je na notebooku.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Potom musíš mezi wifi a lan na notebooku spojit most - vybereš oba adaptéry najednou, klikneš pravým a dáš "Vytvořit síťový most"
Pak nastavíš adresy:
Notebook - lan (do wifi už šahat nebudeš):
IP 10.0.0.1
Maska: 255.255.255.0
Stolní PC:
IP 10.0.0.2
Brána: 10.0.0.1
DNS: 10.0.0.1
Pak nastavíš adresy:
Notebook - lan (do wifi už šahat nebudeš):
IP 10.0.0.1
Stolní PC:
IP 10.0.0.2
Brána: 10.0.0.1
DNS: 10.0.0.1
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
na notebooku přejdi do nastaveni toho Připojeni..například
"Bezdrátové Připojenik Síti" >> pravým dej vlastnosti >> karta Sdílení .. zaškrtni všechny povolovací možnosti a vyber aktivní připojení, případně v NASTAVENÍ povol služby, které chceš.
.na pc poté opiš všechny adresy...
.. ALE IP ADRESU nedávej stejnou ale dej ji bud s koncem 101 nebo nastav JAKO přidělit u DHCP automaticky...
.to sáme skus s branou..buď stejnou nebo opět přiděl automaticky.
...vyhneš se tak mostům a podobnému pro tebe asi zbytečnému nastavování
"Bezdrátové Připojenik Síti" >> pravým dej vlastnosti >> karta Sdílení .. zaškrtni všechny povolovací možnosti a vyber aktivní připojení, případně v NASTAVENÍ povol služby, které chceš.
.na pc poté opiš všechny adresy...
.. ALE IP ADRESU nedávej stejnou ale dej ji bud s koncem 101 nebo nastav JAKO přidělit u DHCP automaticky...
.to sáme skus s branou..buď stejnou nebo opět přiděl automaticky.
...vyhneš se tak mostům a podobnému pro tebe asi zbytečnému nastavování
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na nastavení to je nastejno - ip musíš stejně nastavit a ještě jsi ji nedal konkrétní... Dát most je otázkou 3 kliknutí
šak v poho, ale obě cesty vedou do víceménně stejného cíle, a to je důležité
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
Přes jeden notebook se mi to podařilo, přes druhý nikoli, i když jsem volil stejný postup s nastavením IP adres. Zítra se na to ještě podívám.
Jinak jak lze to propojit tím mostem:) ? Jak jsem zkoušel, tak jsem zkoušel, pokaždé mi to řeklo, že je třeba minimálně 2 LANy nebo něco podobného, nevím.
Jinak jak lze to propojit tím mostem:) ? Jak jsem zkoušel, tak jsem zkoušel, pokaždé mi to řeklo, že je třeba minimálně 2 LANy nebo něco podobného, nevím.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Musíš označit 2 adaptéry - jeden drát (Připojení k místní síti X) a jeden bezdrát (Bezdrátové připojení k místní síti X). Když jsou oba najednou označené tak na jeden z nich klikneš pravým a vybereš "vytvořit síťový most"
Ano, tak to dělám. Dělá mi to jak jeden, tak druhý notebook. Akorát přes jeden mi net jede, přes druhý ne.
//EDIT:
Aha, už vím, kde se vypíná to sdílení. Jdu vytáhnout druhý noťas, na kterém to nefunguje a zkusím to.
//EDIT:
Aha, už vím, kde se vypíná to sdílení. Jdu vytáhnout druhý noťas, na kterém to nefunguje a zkusím to.
Novým postem vše uzavírám.
Vodíkový můstek bylo pouze jedno fungující řešení, jak to propojit. I když spíše preferuji nastavení manuálních IP adres, bohužel někde byl skrytý problém. Tak jsem rád, že to funguje a nic víc nepotřebuju :) Děkuju moc
Zdraví Kawy a hezké léto (užívejte krásného počasí a nezblbněte z těch pc) :)
Vodíkový můstek bylo pouze jedno fungující řešení, jak to propojit. I když spíše preferuji nastavení manuálních IP adres, bohužel někde byl skrytý problém. Tak jsem rád, že to funguje a nic víc nepotřebuju :) Děkuju moc
Zdraví Kawy a hezké léto (užívejte krásného počasí a nezblbněte z těch pc) :)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vodíkový můstek? 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 8235
-
od draxxx
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:46
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4240
-
od jaro3
08 srp 2024 20:56
-
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4288
-
od meda2016
09 úno 2025 10:26
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11770
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-