oprava notebooku

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

marie.kortisova
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

oprava notebooku

Příspěvekod marie.kortisova » 08 črc 2010 19:35

koupila jsem si v gigakoputer repasovaný notebook,bohužel to byla chyba ale stalo se .neustále se vypnul sám i když byl nabitý,reklamovala jsem ho a tam mi řekli,že to byl jen špatný dotyk baterky,Dovezla jsem si ho domu a to se opakovalo ,nedostala jsem se ta dřív kvůli nemoci manžela.Bylo to tam týden,mezitím jsm s technikem mluvila a ono mi to připadalo ,že ho opravuje.Dneska mi volaliabych tam přijela a tam řekli,že je spálená deska a tak jsem vyhodila 7000 kč .Jenže mám podezření že se ta deska mohla spálit při opravě. nevím nějak se s tím nemohu smířit kupovala jsem ho v českých budějovicích v unoru. Notebook,mohu jen vyhodit,ale zlobí mně to.

Reklama
skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: oprava notebooku

Příspěvekod skunkicz » 08 črc 2010 19:52

dokazování toho, zda byla nějaká komponenta (v tomto případě asi ovládací obvody pro kontrolu el. energie z baterie na základní desce) poškozena při opravě by bylo během na dlouhou trať, je možné, že s původních 7000 by se Vám nakonec notebook pěkně prodražil (pokud vezmem do úvahy napřiklad výdaje za cestování atd)
NICMÉNĚ
- můžete zajet do oné opravny a žádat písemný záznam o provedení opravy (ten obsahuje DETAJLNÍ informace a tom KDO a CO s Vašim notebookem přesně dělal, případně popisuje PŘESNÝ popis nalezených závad) - výmluvy typu "spálila se deska" používají tito rádoby opraváři jen proto, aby se zbavili zákazníků a případně svých vlastních omylů
- můžete se pokusit zanést notebook do jiného autorizovaného servisu pro Vaši značku notebooku, kde se na něj podívají a prozkoumají ho, zkrátka Vám poskytnou tzv. SECOND OPINION
- pokdu Vám opravující servis nevyhoví s poskytnutím informací o opravě notebooku tak porušuje myslím zákon a ochraně spotřebitele a je jen na Vás, co z toho vyvodíte

..každopádně být Vámi, tak alespoň nějaký ten protokol budu žádat, nakonec se může vše zajímavě vyvrbit, a nebo pokud nechcete ztrácet energii (a čas), tak se zkrátka smiřte s tím, že někteří lidé podvádějí a podvádět budou a jděte si koupit NOVÝ notebook do seriozního obchodu

http://www.alza.cz
http://www.megaobchod.cz
http://www.czechcomputer.cz/
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

marie.kortisova
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: oprava notebooku

Příspěvekod marie.kortisova » 08 črc 2010 21:33

děkují ,skunkicz

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Oprava, servis Iphone 11, 14 Pro
    od amirinda » 04 kvě 2025 10:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    2
    1607
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    04 kvě 2025 16:39
  • oprava sformátovaného disku SSD
    od sabrik » 06 pro 2024 11:22 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3271
    od sabrik Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 15:35
  • oprava neposlouchatelného pořadu - Audacity
    od Turion » 29 bře 2025 18:13 » v Vše ostatní (sw)
    11
    5782
    od Turion Zobrazit poslední příspěvek
    01 dub 2025 16:10
  • Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
    od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    1951
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 20:50
  • Náhodné restarty notebooku
    od Villentretenmerth » 07 led 2025 15:43 » v Problémy s hardwarem
    3
    2227
    od Villentretenmerth Zobrazit poslední příspěvek
    10 led 2025 19:53

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”