Notebook se sam po zapnutí vypíná.

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kocour-
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook se sam po zapnutí vypíná.

Příspěvekod kocour- » 16 črc 2010 18:15

Dobry den , mám problém s notebookem Toshiba Satellite M 100. Při současné vlně veder se mě notebook zahřál tak, že byl horký i baterie a za chvíli se vypnul. Nesvítila kontrolka napájení ze sítě,notebook nešel zapnout, kontrolka napájení ze sítě se rozsvítila asi za půl hodiny. Poté se mi ho podařilo zapnout. Celkovému kolapsu předcházelo nekolikadenní vybíjení baterie, přístroj přecházel do vybíjecího režimu při naročnějších operacích, např. přehrávání videa. Baterie je na 0%,notebook nenabíjí. Při připojení externího zařízení před zapnutím, se sám po zapnutí vypne. Když nemám k němu nic připojeného, tak se zapne a po zapojení externího HDD a nebo přehrávání videa, náročnějších operacích v počítači se sam vypne. Děkuji za vaše rady.

Reklama
iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Notebook se sam po zapnutí vypíná.

Příspěvekod iDkcz » 16 črc 2010 18:18

Vítam Tě na PC-HELP.

Más možnost chvíli operovat ve Windowsech ? Na zjištění teplot komponent ? Či zaject do BIOSu ?
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Notebook se sam po zapnutí vypíná.

Příspěvekod skunkicz » 16 črc 2010 19:40

kocour- píše:Dobry den , mám problém s notebookem Toshiba Satellite M 100. Při současné vlně veder se mě notebook zahřál tak, že byl horký i baterie a za chvíli se vypnul. Nesvítila kontrolka napájení ze sítě,notebook nešel zapnout, kontrolka napájení ze sítě se rozsvítila asi za půl hodiny. Poté se mi ho podařilo zapnout. Celkovému kolapsu předcházelo nekolikadenní vybíjení baterie, přístroj přecházel do vybíjecího režimu při naročnějších operacích, např. přehrávání videa. Baterie je na 0%,notebook nenabíjí. Při připojení externího zařízení před zapnutím, se sám po zapnutí vypne. Když nemám k němu nic připojeného, tak se zapne a po zapojení externího HDD a nebo přehrávání videa, náročnějších operacích v počítači se sam vypne. Děkuji za vaše rady.

většina notebooku obsahuje harwdwarove zařízení, které za chodu notebooku hlídá teploty všech měřitelných komponent + voltáž a pokud dojde k překročení limitů tak notebook jednoduše vypne (hibernuje)

tomu se dá zabránit jen zamezením přehřívání komponent vyčištěním NB nebo zakoupením podložky pod NB s vetrákem či jiným způsobem, jak srazit teplotu dolů
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc se nepravidelně vypíná při hře
    od Petr pc help » 09 led 2025 19:06 » v Problémy s hardwarem
    4
    1946
    od Petr pc help Zobrazit poslední příspěvek
    09 led 2025 23:06
  • PC se při neaktivtě sám vypíná
    od stif » 05 pro 2024 10:06 » v Problémy s hardwarem