Ahoj, chtěl bych sestavit PC na hry, internet a občas filmy. Mám už nějakou představu, ale nechám si ve všem poradit: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... QC001LY701
25000,- je moc, ale nevím kde ubrat aby sestava byla vyvážená a podobně výkonná.
Díky za rady a nápady :)
(20000Kč) Herní PC
Re: (20000Kč) Herní PC
Grafika za 8 000Kč je zbytečná,todle stačí: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT0BVVAU ,a rozjedeš na tom nový hry.Třeba GTA IV,která má přehnané požadavky,tam jede na very high viz. : http://www.youtube.com/watch?v=CM3NrNmH ... re=related
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vítej na Pc-Helpu!
Není to vůbec špatně sestavené, ale několik připomínek stejně mít budu..
X6 1055T je rozhodně dobrý kup a vzhledem k poměru cena/výkon ho nelze než vřele doporučit, herní výkon je na úrovni i5-750 (0,5 FPS sem nebo tam nepovažuji za rozdíl), který ale teď stejně stoupl na ceně, čili prst nahoru pro AMD, ač sem fanda Intelu.
Hyper 212+ je k němu dobrá volba a i přesto, že k němu je dodávaná pasta (co si budem povídat, není nic moc a navíc je dost tuhá, čili roztírat jí je opravdu poděl), tu MX-2 vezmi.
MB je též dobře vybraná, k ní nemohu mít výtky.
Paměti s CL8 nejsou špatné, sice takové Kingstonky s časováním CL7 by byly lepší, ale to nechám na Tobě, jsou to totiž drobet vyšší výdaje. Navíc většina pamětí na 1600MHz jsou stejně jen OC 1333MHz, poznáš to na stabilitě. Avšak z těch A-Data si můžeš pak sám udělat CL7 na 1333MHz.
K HDD, WD Black je dobrý disk, avšak rychlejší bude nějaký Samsung F3, podívej se tedy po něm. Doporučil bych i nový SATA III WD Black, ale dle mě je to momentálně trochu sázka do loterie s tím, zda-li bude rychlejší + je poněkud dražší.
Teď ještě ke GK, dávat do Pc za 20k 5870 mi přijde přehnané, s ní se prostě do rozpočtu nevejdeš. Raději zvol 5850, výkon je na všechny dnešní (ale i budoucí) hry naprosto dostačující a navíc ušetříš nějakých 1,5k.
A jako poslední zdroj - zbytečně výkonný. Vezmi si, že 5870 si vezme v zátěži cca. 190W a 5850 asi tak o 20W méně, sestava s 5870 se pak tedy vejde do 300-320W, se slabší 5850 to bude samosebou o trochu méně. Čili 620W je celkem přitažené, bohatě postačí kvalitní 500W kousek, v nejlepším případě vezmi něco ze stáje Enermaxu (např. ECO80+ či úplně nejlépe PRO82+) či Corsairu (např. VX550).
K mechanice netřeba něco dodávat, tak je v pořádku, ale při jejím výběru stejně většinou není co zkazit. Stejně tak jako ventilátor Nexus, jelikož ten dělá levné, kvalitní a tiché kousky, i když Noctua je stále trochu jiná liga. A skříň? Tam je to spíš o vkusu, i když CM Elite jsou hodně oblíbené a také prověřené skříně.
Snad jsem na nic nezapomněl..
Není to vůbec špatně sestavené, ale několik připomínek stejně mít budu..

X6 1055T je rozhodně dobrý kup a vzhledem k poměru cena/výkon ho nelze než vřele doporučit, herní výkon je na úrovni i5-750 (0,5 FPS sem nebo tam nepovažuji za rozdíl), který ale teď stejně stoupl na ceně, čili prst nahoru pro AMD, ač sem fanda Intelu.
Hyper 212+ je k němu dobrá volba a i přesto, že k němu je dodávaná pasta (co si budem povídat, není nic moc a navíc je dost tuhá, čili roztírat jí je opravdu poděl), tu MX-2 vezmi.
MB je též dobře vybraná, k ní nemohu mít výtky.
Paměti s CL8 nejsou špatné, sice takové Kingstonky s časováním CL7 by byly lepší, ale to nechám na Tobě, jsou to totiž drobet vyšší výdaje. Navíc většina pamětí na 1600MHz jsou stejně jen OC 1333MHz, poznáš to na stabilitě. Avšak z těch A-Data si můžeš pak sám udělat CL7 na 1333MHz.
K HDD, WD Black je dobrý disk, avšak rychlejší bude nějaký Samsung F3, podívej se tedy po něm. Doporučil bych i nový SATA III WD Black, ale dle mě je to momentálně trochu sázka do loterie s tím, zda-li bude rychlejší + je poněkud dražší.
Teď ještě ke GK, dávat do Pc za 20k 5870 mi přijde přehnané, s ní se prostě do rozpočtu nevejdeš. Raději zvol 5850, výkon je na všechny dnešní (ale i budoucí) hry naprosto dostačující a navíc ušetříš nějakých 1,5k.
A jako poslední zdroj - zbytečně výkonný. Vezmi si, že 5870 si vezme v zátěži cca. 190W a 5850 asi tak o 20W méně, sestava s 5870 se pak tedy vejde do 300-320W, se slabší 5850 to bude samosebou o trochu méně. Čili 620W je celkem přitažené, bohatě postačí kvalitní 500W kousek, v nejlepším případě vezmi něco ze stáje Enermaxu (např. ECO80+ či úplně nejlépe PRO82+) či Corsairu (např. VX550).
K mechanice netřeba něco dodávat, tak je v pořádku, ale při jejím výběru stejně většinou není co zkazit. Stejně tak jako ventilátor Nexus, jelikož ten dělá levné, kvalitní a tiché kousky, i když Noctua je stále trochu jiná liga. A skříň? Tam je to spíš o vkusu, i když CM Elite jsou hodně oblíbené a také prověřené skříně.
Snad jsem na nic nezapomněl..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
ja se do toho taky pridam ... bude jenom takova blba poznamka ta MB je ffakt dobre vybrana ... ale vzal bych tuto je za stejnou enu a ma tam intengrovanou GK ... vzdycky se muze neco podelat tak to mit radsi v zaloze http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000YME
a k ty grafice no je fakt za za 8k tam nema cenu rvat ja osobne bych doporucil od asusu 5770 je temer totozna ale ma otevreny zvedani napeti a tak se do budoucna nadherna taktuje http://www.mironet.cz/vga-asus-hd-5770- ... i+dp99312/ ..... viz.http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... u?start=12
a k ty grafice no je fakt za za 8k tam nema cenu rvat ja osobne bych doporucil od asusu 5770 je temer totozna ale ma otevreny zvedani napeti a tak se do budoucna nadherna taktuje http://www.mironet.cz/vga-asus-hd-5770- ... i+dp99312/ ..... viz.http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... u?start=12
Můj pc
OS - Windows 7 (64bit)
MB - Gigabyte GA-880GA-UD3H (rev. 2.0)
CPU - AMD Phenom II X4 965 BE 3.4GHz
GPU - ATI Radeon HD5770 Vapor-X
RAM - Geil Value Plus 8GB (2x4GB) DDR3 1066
HDD - WD Black 640GB - Seagate Barracuda 3TB
SSD - Crucial m4 - 128GB
Zdroj - Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM
OS - Windows 7 (64bit)
MB - Gigabyte GA-880GA-UD3H (rev. 2.0)
CPU - AMD Phenom II X4 965 BE 3.4GHz
GPU - ATI Radeon HD5770 Vapor-X
RAM - Geil Value Plus 8GB (2x4GB) DDR3 1066
HDD - WD Black 640GB - Seagate Barracuda 3TB
SSD - Crucial m4 - 128GB
Zdroj - Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
5770 je sice dobrá karta, ale oproti 5850, potažmo 5870, kope stále jinou ligu. Jinak ještě mě napadlo k tomu CPU, pokud chceš ušetřit, vezmi Phenom II X4 955 BE, který díky vyššímu taktu podá v některých titulech dokonce lehce lepší výkon, v jiných alespoň stejný a hlavně je to další tisícovka dolu. Šest jader uplatníš hlavně jinde, nikoliv ve hrách, čili je to na Tobě, jestli chceš šetřit.. 

Takže nejspíš to bude takhle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... YME01X1H01
Ještě přemýšlím, jestli si nepočkat na Gainward GTX460 GS-Goes Like Hell 1GB GDDR5...
Bude všechno pasovat do case a do konektorů..a zvládnu to poskládat sám?
Zatím Díky všem.
Ještě přemýšlím, jestli si nepočkat na Gainward GTX460 GS-Goes Like Hell 1GB GDDR5...
Bude všechno pasovat do case a do konektorů..a zvládnu to poskládat sám?
Zatím Díky všem.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jen jsem to prolétnul, ale myslím, že pasovat by to mělo v poho. Jestli to zvládneš sestavit těžko říct, není na tom nic těžkého, ale pokud něco pokazíš, opomeneš, jde to na Tvé triko, čili se rozmysli, jak uznáš za vhodné. U prodejce máš alespoň tu jistotu, že to poběží, jak má.
Na nVidii kašli, ať už je to jakákoliv edice (i když GLH je asi opravdu to nej, co z nich lze sehnat: nejlepší kusy + OC), počkej až si to s další sérií odladí, potenciál mají, avšak teď karty strašně žerou, strašně topí a výkon oproti konkurenci je vyšší jen někde, většinou navíc v oblastech pro hráče nepodstatných. I když tato edice by měla být o kousek výkonnější než referenční 5850, avšak jak sem psal, poběží na vyšších teplotách a taky bude podstatně více baštit. ATi má teď prostě navrch, čili běž s klidným svědomím do 5850, ale víš jak, je to Tvé rozhodnutí..
Na nVidii kašli, ať už je to jakákoliv edice (i když GLH je asi opravdu to nej, co z nich lze sehnat: nejlepší kusy + OC), počkej až si to s další sérií odladí, potenciál mají, avšak teď karty strašně žerou, strašně topí a výkon oproti konkurenci je vyšší jen někde, většinou navíc v oblastech pro hráče nepodstatných. I když tato edice by měla být o kousek výkonnější než referenční 5850, avšak jak sem psal, poběží na vyšších teplotách a taky bude podstatně více baštit. ATi má teď prostě navrch, čili běž s klidným svědomím do 5850, ale víš jak, je to Tvé rozhodnutí..

Čau, takže mam radši vzít 4jádro s vyšším taktem? 965 BE nebo 955 BE? Je to poslední věc a objednávám :)
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Budeš stříhat a renderovat full hd video? To bych X6 doporučil. V jiných případech bych vzal (I5 750 nebo nový i5 760). Nižší spotřeba, nižší topivost
a vyšší výkon nejen ve hrách, ale i v jiných aplikacích např. zmíněný střih videa.
Na druhou stranu, nekupuješ to na měsíc či dva nebo na rok či dva a chtěl bys, aby byla sestava výkonná i po několika letech. Ano v tom případě bude ta X6 lepší, rozhodně jsem tě nechtěl odradit. Ale otázkou je jestli bych nevzal (a já bych vzal) Intel i7-930 za cca stejnou cenu. I když motherboard a paměti by ti to prodražily.
Tak rychle bych neobjednával, nic neuspěchej a rozvaž vše několikrát !!!
Tvá sestava je jinak pěkná až na ramky (vezmi kingstonky) a grafiku (vezni 5850 Vapor-X) a pastu AC bych nebral. Zalman pasta by byla lepší. Ušetři na X6 vezmi Intel i5 760 a snad se vlezeš i do ceny. Na hry ta X6 bude na nic. Dvě či tři nebo čtyři najednou nikdy hrát nebudeš a zapotit čtyřjádro umí jen zátěžové programy, nic jiného. Od AMD neodrazuji tedy 965 nebo 955, ale více žerou, topí a výkon nižší.

Na druhou stranu, nekupuješ to na měsíc či dva nebo na rok či dva a chtěl bys, aby byla sestava výkonná i po několika letech. Ano v tom případě bude ta X6 lepší, rozhodně jsem tě nechtěl odradit. Ale otázkou je jestli bych nevzal (a já bych vzal) Intel i7-930 za cca stejnou cenu. I když motherboard a paměti by ti to prodražily.
Tak rychle bych neobjednával, nic neuspěchej a rozvaž vše několikrát !!!
Tvá sestava je jinak pěkná až na ramky (vezmi kingstonky) a grafiku (vezni 5850 Vapor-X) a pastu AC bych nebral. Zalman pasta by byla lepší. Ušetři na X6 vezmi Intel i5 760 a snad se vlezeš i do ceny. Na hry ta X6 bude na nic. Dvě či tři nebo čtyři najednou nikdy hrát nebudeš a zapotit čtyřjádro umí jen zátěžové programy, nic jiného. Od AMD neodrazuji tedy 965 nebo 955, ale více žerou, topí a výkon nižší.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Ahoj, zase jsem udělal pár úprav, ale rád bych se vešel do 25k s X6 a monitorem. http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... WXU01XBV01
A mám ještě jeden dotaz. Můžu vzít tuhle skříň http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 9000000SJ2 místo té CM?
A mám ještě jeden dotaz. Můžu vzít tuhle skříň http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 9000000SJ2 místo té CM?
Můžeš, jen si nejsem jistý kvalitou oproti CoolerMasteru. Rozhodně se nekoukej jestli to svítí apod. To je snad nejdorší činitel výběru skříní. Koukej na plechy, airflow, názory uživatelů apod.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vezmi tu Cooler Master. Osobně se mi o tom Raidmaxu nepodařilo nic nalézt.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3166
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2024 08:14