Ahoj,
sídlím na dovolené na Slovensku v Senci, internet tu chytám občas na kofole v baru, ale chtěli by jsme si s notebookama zahrát LAN hry (které jsme pracně sháněli) zahráli. Schválně jsem si koupil drát v nedalekém "Ajťáckém" vobchůdku, páč jsem si ho zapoměl doma, ale připojím jeden konec k mímu ntb, druhý k druhému ntb a nic. Mě se např. Dedicated server od Counter striku ukáže IP, kterou jsem si nastavil na hamachi (221.222.222.222) ale kamarádovi když chce HAMACHI povolit v ovládácí panely>síťová připojení, tak mu to vycvakne, že se nelze připojit a zkoušel i reinstallovat.
JAK SE TO DÁ UDĚLAT ABY JSME MOHLI HRÁT SPOLU HRY PŘES LAN, KDYŽ JEDNOMU PÍŠE HAMACHI ŽE NELZE ZAPNOUT?
JAK MŮŽEME VYTVOŘÍT SVOJÍ SÍŤ PŘES LAN, KDYŽ NEJSME PŘIPOJENÍ K INTERNETU A MÁME NOTEBOOKY PROPOJENÉ JEN JEDNÍM KLASICKÝM INTERNETOVÝM DRÁTEM?
Jsem tu na chvíli v baru, tak prosím pomožte, baterka není na věčnost a večer by jsme si konečně po dvou dnech konečně rádi zahráli, děkuju moc! :)
Jak hrát přes LAN? Nefunguje to (hamachi). Prosím poraďte! Vyřešeno
Jak hrát přes LAN? Nefunguje to (hamachi). Prosím poraďte!
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
CS 1.6. The Best Game.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak hrát přes LAN? Nefunguje to (hamachi). Prosím poraďt
Nastavíš IP napevno.
1PC: IP 10.0.0.1, maska 255.255.255.0
2PC: IP 10.0.0.2, maska 255.255.255.0
atd. Nepotřebuješ hamachi
1PC: IP 10.0.0.1, maska 255.255.255.0
2PC: IP 10.0.0.2, maska 255.255.255.0
atd. Nepotřebuješ hamachi
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
A tuto IP mám nastavit na normální "síťový kabel"? mám tam síť hamachi a nějaké 1394 (je z boku konektor na ntb)... stačí nastavit tuto IP na mém ntb a pak připojíme kabely a můžeme hrát, vyhledá to?
CS 1.6. The Best Game.
CS 1.6. The Best Game.
Counetr Strike 1.6 po Hamachi. OK. Člověk který zakládá, musí mít čistou hru bez patche. Druhý, co se připojuje musí mít opatchovanou hru. První bez patche vytvoří ( oba samozřejmě musí být spojeni přes Hamachi stejné verze ) a druhy dá konzoli ve hře ( pod ESC ta vlnovka ) a do ní napíše connect mezera a číslo Hamachi PC, který vytvářel - ten bez patche.
EDIT: Samozřejmě až po tom, co budou oba připojeni k netu.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, musíš to nastavit na to klasické "Připojení k místní síti X".
Hamachi je zde nesmysl, museli byste být oba připojení na net a ten kabel by vám byl k houbám
Hamachi je zde nesmysl, museli byste být oba připojení na net a ten kabel by vám byl k houbám
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Tak problém, připojíme oba dva konce na ntb, nastavíme IP jak má, i masky na obou dvou PC, ale ani ze zadu neblikají kontrolky na ntb, a pořád máme ikonku že síťový drát je odpojen.... ani já když založím na SA:MP server, nejde... Když povolím hamachi síť, nastavím tam třeba IP 10.10.10.10:7777 a připojím se, funguje.. když tuto IP nastavíám na místní síti, ani prd...
zkusíme zajít za chvíli za chlápkem do "ajťáckého" obchodu, jestli neporadí, budu spoléhat na vás... zatím ahoj
zkusíme zajít za chvíli za chlápkem do "ajťáckého" obchodu, jestli neporadí, budu spoléhat na vás... zatím ahoj
CS 1.6. The Best Game.
CS 1.6. The Best Game.
iDkcz píše:Counetr Strike 1.6 po Hamachi. OK. Člověk který zakládá, musí mít čistou hru bez patche. Druhý, co se připojuje musí mít opatchovanou hru. První bez patche vytvoří ( oba samozřejmě musí být spojeni přes Hamachi stejné verze ) a druhy dá konzoli ve hře ( pod ESC ta vlnovka ) a do ní napíše connect mezera a číslo Hamachi PC, který vytvářel - ten bez patche.
co to meleš? (pardon za výraz)
1. pokud chcete založit cs server (a nemate steam) TAK MUSITE MIT NONSTEAM PATCH (jakakoliv hra bez PATCHE PROSTE NEEXISTUJE - pokud ano, tak je to opět STEAM verze)
2. Server i klient MUSI MIT stejnou verzi patche.....ten stahnete z meho cs webu v sekci download patche...doporučím verzi 36
www.csko-16.ic.cz
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
hamachi netřeba...stačí spojit lan kabelem
1.PC IP 192.168.1.1 BRANA 192.168.1.1 MASKA 255.255.255.0
2.PC IP 192.168.1.2 BRANA 192.168.1.1 MASKA 255.255.255.0
1.PC IP 192.168.1.1 BRANA 192.168.1.1 MASKA 255.255.255.0
2.PC IP 192.168.1.2 BRANA 192.168.1.1 MASKA 255.255.255.0
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
skunkicz píše:iDkcz píše:Counetr Strike 1.6 po Hamachi. OK. Člověk který zakládá, musí mít čistou hru bez patche. Druhý, co se připojuje musí mít opatchovanou hru. První bez patche vytvoří ( oba samozřejmě musí být spojeni přes Hamachi stejné verze ) a druhy dá konzoli ve hře ( pod ESC ta vlnovka ) a do ní napíše connect mezera a číslo Hamachi PC, který vytvářel - ten bez patche.
co to meleš? (pardon za výraz)
1. pokud chcete založit cs server (a nemate steam) TAK MUSITE MIT NONSTEAM PATCH (jakakoliv hra bez PATCHE PROSTE NEEXISTUJE - pokud ano, tak je to opět STEAM verze)
2. Server i klient MUSI MIT stejnou verzi patche.....ten stahnete z meho cs webu v sekci download patche...doporučím verzi 36
http://www.csko-16.ic.cz
Nevím co to melu, ale vím jak to již léta letoucí několikrát do měsíce a Xkrát do roka hrajem na LAN akcích. Takto to hraji i s mladou, takže asi vím, co funguje, nemyslíš ?! Na co musí mít zakládající člověk podle Tebe patch, když se defakto nehraje po netu, ale po "místní síti", kterou je v tomto případě Hamachi ? Neraď mě ale autorovi, ja vím co píšu. Přesněji abys to pochopil - píšu mnou vyzkoušené a léta ověřené návody.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
nebudu se s tebou hadat...protože to ABY KLIENT MĚL PATCH a server NEMĚL patch je prostě kravina.....
Hele, poradí mi někdo prosím s tím, co jsem napsal jako poslední a s celým tímto tématem nebo tady řešit vaše blbosti, na které máte SZ?
Můj předchozí příspěvek do fóra:
Zkoušel jsem nastavit na připojení k místní síti IP a masku co mi napsal žbeky a ip, masku a bránu co napsal skunkicz.... Také nefunguje, jelikož to nrustále píše, drát byl odpojen... ani kontrolky nesvítí u konektoru drátu, normálně mi svítili když jsem byl doma upoutanej na drátu
Můj předchozí příspěvek do fóra:
Tak problém, připojíme oba dva konce na ntb, nastavíme IP jak má, i masky na obou dvou PC, ale ani ze zadu neblikají kontrolky na ntb, a pořád máme ikonku že síťový drát je odpojen.... ani já když založím na SA:MP server, nejde... Když povolím hamachi síť, nastavím tam třeba IP 10.10.10.10:7777 a připojím se, funguje.. když tuto IP nastavíám na místní síti, ani prd...
Zkoušel jsem nastavit na připojení k místní síti IP a masku co mi napsal žbeky a ip, masku a bránu co napsal skunkicz.... Také nefunguje, jelikož to nrustále píše, drát byl odpojen... ani kontrolky nesvítí u konektoru drátu, normálně mi svítili když jsem byl doma upoutanej na drátu
CS 1.6. The Best Game.
CS 1.6. The Best Game.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
NO on by měl začít svítit hned, jak zapojíš oba konce.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1822
-
od extrem
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 17:34
-
-
- 16
- 9162
-
od šulda
28 bře 2025 21:30
-
- 7
- 3761
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
- 7
- 4341
-
od petr22
18 srp 2024 10:25
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9696
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”