Propojením 2PC křížovým kabelem
- Pospik2705
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Propojením 2PC křížovým kabelem
Čau prosím vás potřeboval bych zase poradt ohledně propojení Notebooku ( W7) a stolního PC ( w XP ) pomocí křižového kabelu ..abych mohl přenášet data z PC do notasu a naopak :-) poradí mi někdo ?
-
- Pohlaví:
Re: Propojením 2PC křížovým kabelem
Pokud je hardware nový, tak ani překřížený síťový kabel nebude třeba, nové kousky samy detekují potřebné připojení. Dále bude třeba nastavit IPadresy obou síťových karet - např. 192.168.0.1 a 192.168.0.2. Masky pak 255.255.255.0 V XP vypnout zjednodušené sdílení souborů (tento počítač, nástroje, možnosti složky, zobrazení, odstranit zatržítko u Použít zjednodušené sdílení souborů (doporučeno).,
V obou systémech - pravoklik na adresář, který se bude sdílet, vybrat záložku sdílení a nastavit parametry sdílení. Obě PC by měly být ve stejné skupině - pravoklik na tento počítač, vlastnosti, název počítače, identifikace počítače v síti.
Pro přístup do sdílených položek by měl být na obou PC stejný uživatelský účet, popřípadě to lze obejít a sdílený adresář připojit jako síťový disk (pravoklik na tento počítač, připojit síťovou jednotku) a zadat uživatelské jméno a heslo.
V obou systémech - pravoklik na adresář, který se bude sdílet, vybrat záložku sdílení a nastavit parametry sdílení. Obě PC by měly být ve stejné skupině - pravoklik na tento počítač, vlastnosti, název počítače, identifikace počítače v síti.
Pro přístup do sdílených položek by měl být na obou PC stejný uživatelský účet, popřípadě to lze obejít a sdílený adresář připojit jako síťový disk (pravoklik na tento počítač, připojit síťovou jednotku) a zadat uživatelské jméno a heslo.
Dobrý den, Já bych taky potřeboval poradit. Mám dva počítače, na pc1 je připojen internet, pc1 je propojeno křížovým kabelem k pc2 mám nastavenou síť pro domácnost, nastavené ip adresy i masku podsítě a také mám v počítačích některé složky sdílené. Problém mi akorát dělá internet, který nechce jet na pc2. Poradí někdo? Snažil jsem se to všelijak předelat ale stejné nic nejde.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na tom pc1, které má přívodní kabel od tvého poskytovatele otevři síťové adaptéry.
V nich najednou označ adaptér síťovky příchozí komunikace od providera a síťovky na spojení s pc2.
Klikni na ně pravým a dej Vytvořit síťový most - to by mělo být vše.
Příště si založ nové své téma podle pravidel
V nich najednou označ adaptér síťovky příchozí komunikace od providera a síťovky na spojení s pc2.
Klikni na ně pravým a dej Vytvořit síťový most - to by mělo být vše.
Příště si založ nové své téma podle pravidel
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3564
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 13:25