Propojením 2PC křížovým kabelem

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Pospik2705
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Propojením 2PC křížovým kabelem

Příspěvekod Pospik2705 » 30 kvě 2010 10:33

Čau prosím vás potřeboval bych zase poradt ohledně propojení Notebooku ( W7) a stolního PC ( w XP ) pomocí křižového kabelu ..abych mohl přenášet data z PC do notasu a naopak :-) poradí mi někdo ?

Reklama
Uziv00

Re: Propojením 2PC křížovým kabelem

Příspěvekod Uziv00 » 30 kvě 2010 13:43

Pokud je hardware nový, tak ani překřížený síťový kabel nebude třeba, nové kousky samy detekují potřebné připojení. Dále bude třeba nastavit IPadresy obou síťových karet - např. 192.168.0.1 a 192.168.0.2. Masky pak 255.255.255.0 V XP vypnout zjednodušené sdílení souborů (tento počítač, nástroje, možnosti složky, zobrazení, odstranit zatržítko u Použít zjednodušené sdílení souborů (doporučeno).,
V obou systémech - pravoklik na adresář, který se bude sdílet, vybrat záložku sdílení a nastavit parametry sdílení. Obě PC by měly být ve stejné skupině - pravoklik na tento počítač, vlastnosti, název počítače, identifikace počítače v síti.
Pro přístup do sdílených položek by měl být na obou PC stejný uživatelský účet, popřípadě to lze obejít a sdílený adresář připojit jako síťový disk (pravoklik na tento počítač, připojit síťovou jednotku) a zadat uživatelské jméno a heslo.

sigilan
nováček
Stav:

Příspěvekod sigilan » 27 črc 2010 08:46

Dobrý den, Já bych taky potřeboval poradit. Mám dva počítače, na pc1 je připojen internet, pc1 je propojeno křížovým kabelem k pc2 mám nastavenou síť pro domácnost, nastavené ip adresy i masku podsítě a také mám v počítačích některé složky sdílené. Problém mi akorát dělá internet, který nechce jet na pc2. Poradí někdo? Snažil jsem se to všelijak předelat ale stejné nic nejde.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 27 črc 2010 09:10

Na tom pc1, které má přívodní kabel od tvého poskytovatele otevři síťové adaptéry.
V nich najednou označ adaptér síťovky příchozí komunikace od providera a síťovky na spojení s pc2.
Klikni na ně pravým a dej Vytvořit síťový most - to by mělo být vše.

Příště si založ nové své téma podle pravidel
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Využití 2. NTB jako externí monitor - KABELEM
    od DenyKr » 14 zář 2024 19:40 » v Vše ostatní (hw)
    6
    3564
    od DenyKr Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 13:25

Zpět na “Sítě - hardware”