Bazar - nedůvěryhodný prodávající a Česká Pošta
Bazar - nedůvěryhodný prodávající a Česká Pošta
Ahoj, na internetu je spousta bazarů (pcbazar.net, bazos.cz, ale i na forech jako je toto). Chtěl bych se informovat, jak by se případně řešilo, kdyby prodávající např. poslal v balíku na dobírku "cihlu" nebo třeba prázdný balík? Jde se z toho problému nějak rozumě dostat potom ven? Jestli je možnétřeba poté zajít na poštu, a říct že v balíku nebylo co jste chtěli, jestli mužou stopnout poslané peníze z dobírky atd?
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Bazar - nedůvěryhodný prodávající a Česká Pošta
Pošta to řešit nebude. doručila nepoškozený balík a o obsah se nezajímá. Kontaktovat kupujícího a pokud to nepomůže tak žaloba. Myslím. Teď je otázka jak dosvědčíš, že tam byla cihla a ne to co tam mělo být, když bude souhlasit váha tak to nedokážeš.
Co když někomu pošleš to co máš a on ti řekně, že si mu poslal cihlu?
Co když někomu pošleš to co máš a on ti řekně, že si mu poslal cihlu?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já to kdysi řešil takto: Balík jsem rozdělal na poště přímo před pošťačkou. Když tam bylo něco, co jsem si neobjednal, balík jsem si nepřevzal.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ona ti dovolila rozbalit balík před zaplacením dobírky? 

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano. Řekl jsem ji, že si nejsem jistý obsahem a že bych se nejdříve rád podíval co tam je. Souhlasila a balík rozdělala. Myslím, že někde psali, že na to máš právo, ale na to bych nespoléhal. Ono asi opravdu hodně záleží, kdo zrovna sedí na přepážce. Je lepší se tomuto úplně vyhnout a nakupovat pouze u prověřených prodejců (viz například Aukro komentáře)
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
U nás balík rozdělat před zaplacením nelze, ani na požádání.
Prvně bych kontaktoval odesílatele a oznámil mu, co se stalo. Dal bych mu ultimatum a do týdne, pokud by balík s pravým obsahem nepřišel, máš nárok na žalobu. A tam by si s ním poradily
Prvně bych kontaktoval odesílatele a oznámil mu, co se stalo. Dal bych mu ultimatum a do týdne, pokud by balík s pravým obsahem nepřišel, máš nárok na žalobu. A tam by si s ním poradily
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Já to řeším tak, že si s tím dotyčným NAPŘED zavolám telefonem- pevnou linkou.
No a kdyby se mi přihodila příhoda s cihlou, tak bych to řešil přes Policii ČR a ta by si ho vyhmátla přes moje výpisy hovorů.
Někteří se diví: proč to? na co si volat, jenže já to považuji za vcelku jednoduché , ale účinné zabezpečení.
A i ty mobily už nejsou tak anonymní , jak bychom si přáli a telefonní budky jsou už natolik řídce, že se s nimi nedá počítat a navíc existuje nebezpečí, že budou snímané kamerou.
Prostě podvodník nebude ochoten riskovat hovor a na něco se vymluví a z obchodu sejde. Pokud by totiž volal ; třeba od známého, stejně se nakonec k němu čerti propracují!
No a kdyby se mi přihodila příhoda s cihlou, tak bych to řešil přes Policii ČR a ta by si ho vyhmátla přes moje výpisy hovorů.

Někteří se diví: proč to? na co si volat, jenže já to považuji za vcelku jednoduché , ale účinné zabezpečení.
A i ty mobily už nejsou tak anonymní , jak bychom si přáli a telefonní budky jsou už natolik řídce, že se s nimi nedá počítat a navíc existuje nebezpečí, že budou snímané kamerou.
Prostě podvodník nebude ochoten riskovat hovor a na něco se vymluví a z obchodu sejde. Pokud by totiž volal ; třeba od známého, stejně se nakonec k němu čerti propracují!
[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A co když pevnou linku nemá (hodně lidí ji už nemá) ?
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
- Matus86
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
J takto obchodujem cez Bazos casto zatial sa mi nestalo abi som mal tehlu v baliku ani ja som nikomu tehlu neposlal pokial ide o vecsiu sumu tak je to riziko nato je lepsie asi AUKRO tam su alespon hodnotenia uzivatelia 

Asus M5A78L/USB3 AMD Phenom x4 965e 3,40GHz 4GB ram DDR3 1600MHz VGA Nvidia 8800gt HDD Seagate Baracuda 320GB zdroj Be quiet 530W-580w max 80 Plus
Zostava 2
MSI Z87-G45 GAMING - Intel Z87: Intel Core i7-4790 RAM 20.GB DDR3 VGA nemam SSD 120GB+2TB HDD Zdroj OCZ 650W 80+
Zostava 2
MSI Z87-G45 GAMING - Intel Z87: Intel Core i7-4790 RAM 20.GB DDR3 VGA nemam SSD 120GB+2TB HDD Zdroj OCZ 650W 80+
-
- Pohlaví:
To jsou všechno takový ochrany neochrany. Tady je to jen na důvěře a pak na ploicii, ale o její rychlosti si něděláme iluze. Já jsem dost nedůvěřivej a určitě bych na Aukru nekoupil něco za víc než pár stovek, ale zcela určitě ne PC - pokud by ho tam jako výprodej nedal nějaký důvěryhodný prodejce, např. czc.
Ono ani to aukro není žádný zázrak. Na aukráckém foru je plno příspěvků podvodu, ale aukro stím stejně nic nenadělalo 

AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
mike007 píše:A co když pevnou linku nemá (hodně lidí ji už nemá) ?
Stačí nějaký známý, přítel apod.
Pokud je to komplic, tak ho mají, pokud o podvodu neví, tak stejně ukáže na toho , kdo ho pozáda,l aby mu telefon půjčil , popřípadě pro koho vyřizoval vzkaz.
Je tu ovšem jedna slabina!! Některé bezdrátové přístroje nejsou moc dobře zabezpečeny a tak stačí vzít stejné sluchátko a zavolat třeba z chodby sousedící s bytem a tak získat podvodnický grál- člověka který o ničem neví a je namočen v podvodu.
Proto netvrdím , že to je absolutní metoda, ale spoustu (většinu) podvodníků odradí.
A o to mi jde!!

[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3522
-
od pidlo