Jak na odhlučnění/zlepšení chlazení PC?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak na odhlučnění/zlepšení chlazení PC?
Osobně jsem se s ním nesetkal ale v recenzích ho chválí do nebe. Myslím, že by to mohla být hodně dobrá koupě
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Žbekyho vybraný: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD0AMUTH 26,5dB
Můj návrh Noctua: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD0AMH1G 17,6dB při osazení dvou ventilátorů. V jiném případě, ještě nižší. Je i pro AM3
i když o tom Alfa mlčí. Zbytečně přicházejí o zákazníky, nechápu proč si to neaktualizují.
A rozdíl v té ceně fakt nestojí za diskusi. Pokud chceš nižší cenu, ale o super ticho a super chlazení tě tak netáhne, stačí ti jen slušné ticho a slušné chlazení, vezmi CM Hyper 212.
Pokud chceš ticho vezmi Noctuu, pokud něco jiného tak si změň úvodní příspěvek a kup si co chceš
mě už se o tvém chladiči i zdálo ... akorát netuším proč jsem Tvůj PC s dvoujádrem vyzvedával v Mountfieldu a proč jsem se lekl těch teplot přes 300°C, když jsem vyndal box chladič. Ale neboj, vrátil jsem ho a bylo to OK 
Můj návrh Noctua: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD0AMH1G 17,6dB při osazení dvou ventilátorů. V jiném případě, ještě nižší. Je i pro AM3

A rozdíl v té ceně fakt nestojí za diskusi. Pokud chceš nižší cenu, ale o super ticho a super chlazení tě tak netáhne, stačí ti jen slušné ticho a slušné chlazení, vezmi CM Hyper 212.
Pokud chceš ticho vezmi Noctuu, pokud něco jiného tak si změň úvodní příspěvek a kup si co chceš

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD0AMY2S. Můj návrh-2x levnější, hlučnost 12-25,5Db
Co tam bylo za dvoujádro? A co dělal v mountfieldu?
. Podívej, zkusím Noctuu, a pokud to neprojde, tak vezmu Gelida. Ten žbekyho je fakt moc hlučný.
Co tam bylo za dvoujádro? A co dělal v mountfieldu?

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
2samotarrk: Koukám že by sis měl už odpočinout 

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Žbeky, nepotěším tě, na odpočinek se odeberu až za mnoho let
tady aspoň vidíte jak jsem upřímnej.
Fakt je, že pokud použiješ u chladiče CPU Noctua jen jeden ventilátor, což bude stačit tak ten druhý dáš dozadu do skříně a máš zabité dvě mouchy jednou ranou a za jednu cenu.

Fakt je, že pokud použiješ u chladiče CPU Noctua jen jeden ventilátor, což bude stačit tak ten druhý dáš dozadu do skříně a máš zabité dvě mouchy jednou ranou a za jednu cenu.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Tak nejefektivnější je moje řešení, dělal jsem to hlavně kvůli teplu (Intel Pentium 4 Prescott 3 GHz), ale hluk z PC spadl na 0 dB. Navíc PC skvěle suší prádlo
Vyhodit case do jiné místnosti (třeba komory, půdičky atd), do zdi prosekat díru, zasadit umělohmotnou trubku, provléct kabely a zbytek trubky neprodyšně zacpat, třeba zmačkaným papírem (u mě 2x). Absolutní ticho (příčka zdi 10 cm), žádná sauna, luxusní komfortní pracoviště ...

Vyhodit case do jiné místnosti (třeba komory, půdičky atd), do zdi prosekat díru, zasadit umělohmotnou trubku, provléct kabely a zbytek trubky neprodyšně zacpat, třeba zmačkaným papírem (u mě 2x). Absolutní ticho (příčka zdi 10 cm), žádná sauna, luxusní komfortní pracoviště ...

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
X píše:Tak nejefektivnější je moje řešení, dělal jsem to hlavně kvůli teplu (Intel Pentium 4 Prescott 3 GHz), ale hluk z PC spadl na 0 dB. Navíc PC skvěle suší prádlo![]()
A jak jsi to udělal se zapínáním? To ti běží 24 hodin 7 dní v týdnu nebo ho jdeš vždycky zapnout do vedlejšího pokoje?

Johnny B Goode: Zapínání by samozřejmě také šlo vyřešit, například nějaká minicase a propojit + strčit mechaniky (pokud by vystačili kabely, což asi ne), ale proboha lidi! Neseďte celý den u PC a občas choďte! V tomhle světle je malá procházka do druhého pokoje to nejmenší (zapnutí PC)!
Já už bych se luxusu absolutního ticha z case PC nevzdal, a to vůbec nemluvím o sauně z Prescottu ...
Já už bych se luxusu absolutního ticha z case PC nevzdal, a to vůbec nemluvím o sauně z Prescottu ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
AIO Vodní chlazení 5800x3d Příloha(y)
od schwarzenegger » 29 čer 2024 14:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 31
- 8950
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
16 črc 2024 11:32
-
-
- 9
- 2448
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek