Owner má pravdu, proč stavíte na intelu? Ten se sice jeví jako ideální, ale šestijádrové AMD je lepší. Výkonnově, tepelně, herně, i v pracovně. Takže jsem trochu poupravoval Ownerovu sestavu, a
tady vidíte výsledek. První co jsem udělal, byla výměna skříňe, ta za 4 tisíce byla zbytečnost, a ušetřily se 2k. Poté vyhodil Zeppelinky a nasadil osvědčené Kingstonky, pak základní desku (opravdu si myslím, že MSI za 2 tisíce není pro takovou desku adekvátní) za kvalitnější ASUS, a peníze zbyly na monitor, který má nově 23 palců a LED podsvícení. To je vše, ale cena je stejná. Když to výkonnově porovnám s vaší sestavou na i5, je to úplně někde jínde. A na skříni se kdyžtak ještě dá ušetřit.
Ano, u sestavy do takovéhle finanční cifry je možný SSD disk, avšak ne do takové, která je kupována i s příslušenstvím. Kdybychom moc šetřili, možná by se nám tam vlezl nějaký disk od Kingstonu, který je na tom výkonnově špatně.
Samotarrku, já už fakt nechápu, co máš pořád s tím chlazením. Podívej se, každý nepotřebuje Vaporku, nebo nějaký nejmenovaný chladič na procesor. Stačí mu 2 ventilátory v case, a počítač to uchladí na normální teploty. Je jasné, že grafika nebude mít v klidu 50°C, ale 60°C (orientačně) a procesor ne 30°C ale 50°C, ale to stačí. To nejsou vysoké teploty, jak si ty myslíš. Každý na to prostě nemá, a to už by sis mohl uvědomit.
PS: Pokud budeš mít nějaké připomínky, tak se můžeme hádat radši přes sz, než tady.
2 Sway: Tak i tak to bude výborná sestava, tak doufám, že jedna z prvních věcí, co na něm bude hrát bude nové cd Linkin Park