36 000 PC Komplet Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Sway
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

36 000 PC Komplet

Příspěvekod Sway » 07 srp 2010 20:05

Zdarec lidi, jsem tu a opět potřebuju radu s koupí úplného PC kompletu (bedna,monitor 24",repro 5.1...) za +/- 36 000 :smile: PC by měl být především na hry a na hudbu, pak internet - toť vše...a čím tišší, tím lepší. Už mám Win 7 64-bit. Taktovat nehodlám. Už jsem něco povybíral, ale nechám si samozřejmě poradit od expertů :smile:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... X4701XOA01
Děkuju všem předem za kritiku, rady a návrhy :smile:
Přílohy
Bez názvu.jpg
Naposledy upravil(a) Sway dne 09 srp 2010 19:25, celkem upraveno 2 x.

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: 36 000 PC Komplet

Příspěvekod d1amond » 07 srp 2010 20:11

Za tyto peníze bych tam dal SSD disk na systém, když už, tak už. Monitor LG nebo Samsung. Disk když tak 2x 500. Větrák na Core i5 je zbytečný, box je dostatečný - šetři jej na později.
Není v tom PC nic, co by mělo dávat extrémní teplo. Grafika vše fouká ven sama. Sestava je celkem dobrá.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 07 srp 2010 21:05

Dobrá sestava.Taky se však přikláním k druhému disku.Jeden bych dal systémový,třeba SSD nebo Velociraptor a druhý na data.Chladič na procesor je na nízkých otáčkách neslyšitelný,takže taky dobrá volba.Nejvíce hluku pak asi nadělá grafika.Tam je problém ji ztišit.Nevím jestli by na ni Accelero S2 stačil pasivně.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 07 srp 2010 21:12

SSD padl, takže to je OK. Proč kupuješ ventilátor Noctua, když tam nemáš chladič Noctua? Vím, že to nekupuješ na chladič, ale super tichý ventilátor a hlučnější (i když né moc) chladič není dobré řešení. Tam kde hluk ubude, ubude zbytečně, protože jinde přibude. Grafiku vezmi ve Vapor-X verzi. Toť snad vše.

čtečku vezmi AE700 a ne nějakej Eurocase. Děláš PC za 35 000 a bereš lowend zboží v kombinaci se značkovým :x
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Sway
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sway » 08 srp 2010 00:10

Jo SSD disk mě taky napadl...http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... H2AN000X7T nebo http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... H1TZ000KOM ale kde ubrat peníze aby se vešel do sestavy?
samotarrk:s těma chladičema to nějak nechápu :roll:
Když vezmu VaporX verzi, tak je to dalších 600 navíc...kde pak mám tu cenu stáhnout? :?
BenQ monitory jsou špatný?
Jo a bude zvládat HD5850 nový hry v rozlišení 1920x1080?
A co říkáte na tu case? Bude stačit?

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 08 srp 2010 00:41

Vy všichni stavíte na Intelu, nechápu proč, výkonostně sice má ve vyšším segmentu navrch, ale poměr cena/výkon je úplně někde jinde v porovnání s AMD.
Další věc SSD disky pro použití v počítači podle mě stále nejsou vhodné, při častém používání se wear level rychle zvyšuje (záleží jestli má trim nebo ne a dalších x věcí).
Proto bych raději použil 2x 1TB disky v RAIDu.
Můžete mi to prosím okomentovat ?
6GB ram, šestijádrový procesor, kapacita 2TB, grafika ATI 5870, 600W zdroj Seasonic, AOC 22" monitor.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 08Q0132X02
Reproduktory jsem nevybíral, protože neuvedl, zda chce 2.0,2.1 nebo 5.1.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 08 srp 2010 08:10

Owner má pravdu, proč stavíte na intelu? Ten se sice jeví jako ideální, ale šestijádrové AMD je lepší. Výkonnově, tepelně, herně, i v pracovně. Takže jsem trochu poupravoval Ownerovu sestavu, a tady vidíte výsledek. První co jsem udělal, byla výměna skříňe, ta za 4 tisíce byla zbytečnost, a ušetřily se 2k. Poté vyhodil Zeppelinky a nasadil osvědčené Kingstonky, pak základní desku (opravdu si myslím, že MSI za 2 tisíce není pro takovou desku adekvátní) za kvalitnější ASUS, a peníze zbyly na monitor, který má nově 23 palců a LED podsvícení. To je vše, ale cena je stejná. Když to výkonnově porovnám s vaší sestavou na i5, je to úplně někde jínde. A na skříni se kdyžtak ještě dá ušetřit.

Ano, u sestavy do takovéhle finanční cifry je možný SSD disk, avšak ne do takové, která je kupována i s příslušenstvím. Kdybychom moc šetřili, možná by se nám tam vlezl nějaký disk od Kingstonu, který je na tom výkonnově špatně.

Samotarrku, já už fakt nechápu, co máš pořád s tím chlazením. Podívej se, každý nepotřebuje Vaporku, nebo nějaký nejmenovaný chladič na procesor. Stačí mu 2 ventilátory v case, a počítač to uchladí na normální teploty. Je jasné, že grafika nebude mít v klidu 50°C, ale 60°C (orientačně) a procesor ne 30°C ale 50°C, ale to stačí. To nejsou vysoké teploty, jak si ty myslíš. Každý na to prostě nemá, a to už by sis mohl uvědomit.
PS: Pokud budeš mít nějaké připomínky, tak se můžeme hádat radši přes sz, než tady.

2 Sway: Tak i tak to bude výborná sestava, tak doufám, že jedna z prvních věcí, co na něm bude hrát bude nové cd Linkin Park :evil: :evil: :evil:

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 08 srp 2010 08:39

To AleRx8-sestava pěkná co takhle nějaké lepší paměti?Podle OS co něco takového?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78800

Pokud bude 32bit OS tak stačí.

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 08 srp 2010 08:44

No, uvidíme, jak se nám k tomu Sway vyjádří, to, jaký bude mít systém nikdo neví... Pokud bude mít 32bit, tak asi jo, ale je blbost, brát RAMky z jiného obchodu, když zbytek je na alfě. A Alfa zase nemá tolik produktů jako czc, takže uvidíme. Najít by se tam něco určitě mělo.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 08 srp 2010 09:23

Naučte se číst a pak pište.

Sway - chce koupit dva ventilátory Noctua, aby (pokud jsem to správně pochopil) je vyměnil za ty co už jsou namontované ve skříni a zaplacené. To je zbytečné utrácení. Pokud by chtěl využít jejich tichosti bylo by to vzhledem k ostatním komponentům zbytečné.

Vaporka je o 600kč dražší a vyplatí se to. Ubrat se dá kdekoliv třeba na zmiňované skříni, CPU atd.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Sway
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sway » 09 srp 2010 19:02

Ano, chtěl jsem ty ventilátory Noctua dát do skříně místo původních...takže myslíte že to je zbytečné?
Systém mám 64-bit.
Chci vše z jednoho internetového obchodu. Na Alfě toho možná nemají tolik, ale přijde mi celkem levná narozdíl od CZC a tak...
Monitor chci 24'', Reproduktory 5.1 a podsvícenou klávesnici...
Ta skřín se mi líbí z důvodu že neni zas tak drahá a je tichá...tu bych nechal :smile:
HDD chci co nejmenší, mám doma externí 1,5T, takže kupuju co nejmenší, ale kvalitní - WD Caviar Black 500GB
A jak s těma procákama? Myslíte že Phenom II X6 1055T a Phenom II X6 1090T jsou teda lepší jak i5 760??
A s tou GK? HD 5870 by bylo samozřejmě nejlepší, ale to nevyzbydou penízky :smile: Takže 5850 normal nebo VaporX? Nebo ještě jinak? :D
LINKIN PARK samozřejmě hrát bude :D A pořád :D Už jen čekám na 14. září :smile:

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 09 srp 2010 19:24

Nechce se mi to sepisovat znova, ale myslím, že odpovědi na své otázky (ohledně CPU, GK, ale i dalších) by si mohl dostat v topicu, který teď vedeme zde. Dle mě toho máte hodně společného, jak finančně, tak i výběrem komponentů - teda jen s tím rozdílem, že v odkazovaném vlákně se řeší jen bedna. Při rozhodování by ti to mohlo pomoct, čili pokud máš čas, mrkni tam.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”