Číselné kombinace - poradíte někdo ? Vyřešeno

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 říj 2007 22:21

Blue Spirit píše:Bohužel ne! Tento je pro MZ-700, což na MZ-800 jde, ale není povoleno kopírování

Co že kdo že je pro MZ-700? Já všude (i u tebe) čtu MZ-800 ...

Jestli ty to nejde stáhnout, asi bude chyba u tebe, mě to jde.

Obrázek

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 12 říj 2007 13:20

Stáhnout mi to jde, ale je to emulátor MZ-700 i když je tam psáno MZ-800.
Ono je to takto:
Původně byl Sharp MZ-700, který používal Basic MZ-1Z013.
Další verzí byl MZ-800, který měl externí magntofon a později MZ-821, který měl již mgnt. zabudovaný /to je ten na screenu/. Ale ti ten byl značený jako MZ-800. Ten používal Basic MZ-1Z016 a vyšší.
Basicy 1Z013 a 1Z016 nebyly kompaktabilní.
Proto měl Sharp MZ-800 na zadní straně mechanický přepínač, kde se volilo v jakém režimu se bude pracovat.
Je to asi jako když dnes máme na PC 2 systémy - XP a Vistu. Kompaktabilní nejsou, ale kliknutím myši si můžeme volit systém.
A jelikož mám všechno Basicu 1Z016, pak mi je emulátor který pracuje s nižší verzí Basicu k ničemu.

Ale tohle je stejně neřešitelné, protože i kdybych sehnal emulátor, musel bych ještě sehnat ten Basic, abych ho dostal do PC. Navíc bych musel nějak vyřešit, jak ty programy co mám na kazetě také dostat do PC. Ono to sice jde, ale je to velmi složité.
Proto jediným řešením je ten udělat ten program znova v jazyce, který PC schroustne.
Tak už se s tím netrap :smile: a moc díky za snahu!!

neutr
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Číselné kombinace - poradíte někdo ?

Příspěvekod neutr » 14 srp 2010 20:38

Vybral sis opravdu zajímavé téma. Tak tedy například pro Sudoku 3x3 existuje 280 sestav trojic. Z toho plyne, že můžeš nakombinovat až 280^3 různých kombinačních souborů. Každý z nic reprezentuje 3!*3! = 36, proto 36^3 (ze tří sloupců). Celkem tedy 280^3*36^3 je konečný počet kombinací - podob pro Sudoku, ale mezi nimi je mnoho takových, které definici Sudoku neodpovídají - nedají se setřídit tak, aby bylo v každém sloupci obsaženo každé číslo z celku 9. Tomu problému se říká "enumerace". Tak například pro čtverec 4x4 existuje výpočet C(n=16;k=4)/4 krát C(n=12;k=4) krát C(n=8;k=4)/2. K tomu plus variace ve sloupci a řádcích. To je počet různých čtverců 4x4. Ty jsou potom dány ještě Ncelk^4 - pro 1 sloupec ze 4, ale samozřejmě bez ohledu na to, zda jdou setřídít podle jednic. Pro čtverec 5x5 je základ C(n=25;k=5)/5 krát C(n=20;k=5) krát C(n=15;k=5) krát C(n=10;k=5)/2 ... plus ty variace - to je asi zhruba vše. Jo a kdybys chtěl rozpis na Sportku, tak Ti mohu poslat například takový, který obsahuje všechny dvojice ze 49, ale je to složeno z 56 sedmic - zato je to bez opakování - v "tipu" 6 čísel to bez opakování nejde kvůli dělitelnosti. Je toho samozřejmě hodně - ale obecně lze vycházet z výše popsaného algoritmu - jen jestli Ti to comp vezme. Jsou to porce. Ahoj Petr

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Číselné kombinace - poradíte někdo ?

Příspěvekod guest » 16 srp 2010 07:15

Vítej na PC-Help.

Asi jsi nepostřehl že to téma je 3 roky staré a já už to dávno pustil z hlavy, ale můžeš mi to poslat - ze zvědavosti se na to podívám. :smile: Napiš mi případně SZ.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Programování a tvorba webu”