pc je asi osme co jsme staveli, a vzdy bez problemu...
d1amond: dik :) dosel si ke stejnemu zaveru jak ja...jen by bylo prima kdyby to slo nejak zuzit...tyden jsme to obihali abychom to prinestli domu a ted to budem obihat a vracet :))
Nove pc - problem Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nove pc - problem
To je problém, když nemáš na čem testovat. Něco se staví na zadní a nemáš to jak zjistit. Právě kvůli těmto problémů stavím pouze /až na pár neukecatelných vyjímek/na Intelu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Podle mě zdroj nedostatečně napájí grafiku. Co ten hw monitor?
Co to tak pročítám tak problémy se točí okolo grafiky.
A nepodezírám Vás z toho, že neumíte poskládat PC, ale z důvodu nedostatku komponent a diagnostických nástrojů, nejste schopni přijít na chybu.
EDIT: Přehřívání bych taky nevylučoval. Zvláště, když se situace zhoršila po přidání žravější a topivější grafiky. Máš správný Airflow? Jakou máš skříň?
Co to tak pročítám tak problémy se točí okolo grafiky.
A nepodezírám Vás z toho, že neumíte poskládat PC, ale z důvodu nedostatku komponent a diagnostických nástrojů, nejste schopni přijít na chybu.
EDIT: Přehřívání bych taky nevylučoval. Zvláště, když se situace zhoršila po přidání žravější a topivější grafiky. Máš správný Airflow? Jakou máš skříň?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
zrovna grafiku me prislo ze muzem vyloucit, problemy to melo s obema, i kdyz s tou novou vetsi...z toho duvodu bych spis uvazoval o tom zdroji..jen moc nechapu ze se to chova tak nepredvidatelne...dva dny to bezelo uplne v pohode a ted to zas sotva zvladne 5 minut
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Proč se tak bráníš tomu hw monitoru? 
Já měl podobné i když odlišné problémy na staré sestavě (nefungovaly 3 kvalitní zdroje, pouze 1 KME
se sestavou) včetně naprosto funkčního Enermaxu co mám nyní a zjistil se nezjistitelný problém v desce.

Já měl podobné i když odlišné problémy na staré sestavě (nefungovaly 3 kvalitní zdroje, pouze 1 KME

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
nebranim...vyzkousim odpoledne az budu doma..dik za tip
Skrin obycejnou, ale ted porad s otevrenym bokem...procesor se pri 100 % zatizeni dostal na 58 - 60 °C...
3 zdroje ti nefungovali? no to mame teda vyhlidky :))
3 zdroje ti nefungovali? no to mame teda vyhlidky :))
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Blbost, ale zkoušely jste různé ovladače GK? Ony ty nejnovější nikdy nemusí býti nejlepší. Nejlepší jsou podle mě ty z přiloženého CD.
Otevřenou skříňí teploty nesrazíš, to mám odzkoušené. Když jsem měl starou case a blbý chladič CPU tak ani otevřená skříň nepomohla. A s novou skříní a super chladičem je to to samé. Otevřená skříň či zavřená je naprosto to samé.
Otevřenou skříňí teploty nesrazíš, to mám odzkoušené. Když jsem měl starou case a blbý chladič CPU tak ani otevřená skříň nepomohla. A s novou skříní a super chladičem je to to samé. Otevřená skříň či zavřená je naprosto to samé.
ruzne ovladace jsme nezkouseli, dali jsme ten z CD (vzhledem k tomu ze se jedna o novou grafiku)
odpoledne zkusim ten hw monitor a dam to sem...
novy chladic na CPU mame v planu, ale vzhledem k beznym teplotam jsme to jeste neresili
odpoledne zkusim ten hw monitor a dam to sem...
novy chladic na CPU mame v planu, ale vzhledem k beznym teplotam jsme to jeste neresili
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud má problém už při zapnutí PC, proč by se měl zajímat o drivery??
Evidentně je chyba a) v zapojení b)ve špatném HW.

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Pohlaví:
Na Memtest opravdu spolehnutí není, navíc když memtest ukazuje chybu nemusí to být zrovna RAM ale i MB.
jsou nejake jine spolehlivejsi testy pameti?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2881
-
od CzechrAAise
Zobrazit poslední příspěvek
27 lis 2024 21:12