Po čištění PC od prachu nejde spustit (jdou jen FAN a diody)
Po čištění PC od prachu nejde spustit (jdou jen FAN a diody)
Dobrý den. Mám starší PC od fujitsu siemens. nedávno jsem vnitřek čistil od prachu po znovu zapojeni komponenntu a zapnut pc se pouze zapnou větráčky a svítí obě indikační diody. Mám základovou desku http://www.lan-shop.cz/microstar-ms-7181-24826 . Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji za pomoc.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 18 srp 2010 16:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „PRoblemy se spustenim PC“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „PRoblemy se spustenim PC“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PRoblemy se spustenim PC
A nevypojil jsi tam něco?
Teda chci říct, je vše jak bylo dříve?

Vše je na svem místě
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
No a můžeš to víc rozepsat? Jak víš že běží jen větráčky? Ukáže se něco na monitoru?
Monitor je temný zareaguje jen při zapnuti počítače potom píš no signal input. De slyšet jak hučí větráček na procesoru a ve zdroji. dvd Mechanika sviti i obně indikační světýlka bez přestání. Jakoby se neaktivuje počítač vím že něco podobneho mi dělal nefuknkčíni procesor ale tady je v naprostém pořádku.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po čištění PC od prachu nejde spustit (jdou jen FAN a di
Aha, no jestli píše No signal input, grafika též nejede. Jak víš že procík je OK? Zkusil bych se ještě podívat jestli je vše zapojené jak má. PC jsi úplně rozebral?
Grafiku mám integrovanou takže asi nejspíš bude problem se zakladovou deskou. Ano pc sem uplěn rozebíral byl tam prach snad za 10let. Zapojení sem kontroloval několirkát. S procíkem sem nepracoval čistil sem jen větráček a předtim běhal bez problemu.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkontroluj zda grafická karta a paměti dobře sedí v soklech, ovšem při vypnutém PC.
Edit: Přehlédl jsem, že GK je integrovaná. Omlouvám se!
Edit: Přehlédl jsem, že GK je integrovaná. Omlouvám se!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Jelikož je ta deska trošku starší ( má AGP) tak bych doporučoval ZNOVU zkontrolovat, jestli jsi při luxování té desky omylem "nevysál " i tzv. Jumper, který by tu mohl být.
(Jumper =) Propojka , která zapína/vypíná funkce desky. V manuálu by měly být popsány funkce všech prvků MB , včetně Jumperů a tzv. "pian"(= mikropřepínačů na DIP= patice integravaných obvodů, vypadá to jako " kvádříček" nahoře s posuvnými přepínači).
Ostatně nebylo by od věci všechny komponenty kromě Procesoru z desky vytahat a znovu osadit.
No a bohužel taky existuje možnost, že jsi při čištění zničil paměti, třeba statickou elekřinou!
(Jumper =) Propojka , která zapína/vypíná funkce desky. V manuálu by měly být popsány funkce všech prvků MB , včetně Jumperů a tzv. "pian"(= mikropřepínačů na DIP= patice integravaných obvodů, vypadá to jako " kvádříček" nahoře s posuvnými přepínači).
Ostatně nebylo by od věci všechny komponenty kromě Procesoru z desky vytahat a znovu osadit.
No a bohužel taky existuje možnost, že jsi při čištění zničil paměti, třeba statickou elekřinou!
[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
No mám vyřešeno. Jumper nechyběl asi to byla ta statická elektřina ale nyni sem zapojil počítač do sítě zapnul a najednou se z něho začlo kouřit mám spálenou základovou desku takže budu kupovat novou ale děkuji za pomoc
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
J, otázka je jestli to bude jen deska... No, stejně nezbyde než pořídit novou. Aspoň si z toho vem ponaučení, rozebírat PC kvůli čištění je blbost pokud to nemá vliv na přehřívání a podobně. A když už ho čistim, tak vzduchem nebo nějakým štětečkem. Určitě se ho nebudu ničím dotýkat a už vůbec nepoužívat vysavač.
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli je to takhle , tak bych rozhodně ( rozhodně!!!!!!!!!!!!!!!!
) prověřil zdroj
existuje nemalá možnost, že za celou lapálií stojí právě on!!!
Jinak přeji hodně štěstí ( a vůbec štastnou ruku ) při výběru nové desky !

Jinak přeji hodně štěstí ( a vůbec štastnou ruku ) při výběru nové desky !

[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 5062
-
od Arnold91
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 20:33
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2815
-
od Faster1
Zobrazit poslední příspěvek
23 úno 2025 19:49
-
-
- 7
- 4968
-
od makojed