Založení PC herny

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Založení PC herny

Příspěvekod skunkicz » 18 srp 2010 11:20

pokud do toho chceš jít tak tohle: soustřeď se na nehranější online hry CS1.6, COD2 a pořádej LAN turnaje se startovným...pokud máte solidní zázemí, tak to rozjedeš docela dobře, protože v LAN turnajích pro určité hry (jak říkám CS:S, CS1.6, W3, TMNF), tam bys teoreticky mohl získat místo na trhu, ale jinak ja hi-tech herna s více hrama atd. tam nemáš šanci, protože vstupní finance by mosely být neúnosně vysoké, něco jako herna s repasovanýma PC na stšdní až low-end úrovni (podle PC z odkazu) je rovněž sebevražda
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

Reklama
Y_ago_Cz
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Y_ago_Cz » 18 srp 2010 11:41

Neco podobneho jsme meli namysli,pze jak rikam nejsme uplne velkomesto,ale takova mala hrna si myslim ze by tu uplatneni nasla. I vzhledem k tomu kdyz obcas zajdu do knihovny kde jsou nejake 3 pc a verejny internet tak tam sedi smradi co cekaji na vlak,autobus atd. Proto jak rikas se chceme soustredit prave na tyhle hry,jelikoz i co mame informace tak stejne se nic jineho v podstate nechraje,nebo hraje,ale tohle je porad rekneme v kurzu.Co se tyce zazemi tak prostory mame,jelikz v objektu kde mame kram je takovy kamrdlik rekneme 6x3 takze by to spis bylo takove "doupe" ale najem neni vysoky,internet mame gratis,jelikoz jakjsem psal tu mame vybuduvanou wifi s cca 500 pripojkami

Scary
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Scary » 18 srp 2010 11:44

Pohybuji se v progamingové scéně již několik let, za ty léta jsem si všiml několika faktů. V ČR je několik pc heren, ovšem hojně jsou využívány pouze dvě - Battlezone a cyber cafe v Brně. Pouze v těchto hernách se konají turnaje, protoze hraci odmitaji hrat na horsich pc. Je zde zhruba 40 kompů, kde každý musí mít na FPS hru maximalní FPS i tak občas hráči řvou, že jsou špatný pc. Právě tyto dvě herny jsou nejznámější a v centru Prahy / Brna.

Ostatní herny jsou jen pro občasné hráče. Takže bych být tebou opravdu zvážil jestli chces provozovat tento koníček.

EDIT: I pokud by si teda chtěl udělat nějakou tu herničku, tak nevím jak to tam je s tema licencema, klíčema apod. Ale v hernách na turnaje si hráči vozí svoje keye, streamy ... často tam totiž lidi opisovali keye a kradli, pak byl tento klic k nepouziti. Takže bacha i na tohle.
Naposledy upravil(a) Scary dne 18 srp 2010 12:28, celkem upraveno 1 x.
MSI GX620X - Windows 7 Ultimate 64bit | mouse: SteelSeries IKARI | headset: SteelSeries Siberia v2

Y_ago_Cz
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Y_ago_Cz » 18 srp 2010 12:03

Ano tyhle herny jsou dle referenci top. A vzhlem k tomu ze i ja jsem nekolik skolnich hodin propekl v herne atmosferu jsem zazil,takze i lehce znam melntalitu techto lidi. Kdy kazdej lag je komentovan ne vzdy spisovnymi slovy :p nicmene nechceme to prezentovat jako top hernu spis jakj sem napsal takove doupe,jelikoz to neni nase pilotni zalezitost. Jde nam o to aby si lidi kvalitne zahrali CS:S, CS1.6, W3, TMNF, CoD2. Tak to bude i publikovano,chapu ze nekteri ohrnou nos nad vybavenim atd ale nekteri to uvitaji a na to aby si zahrali 2-3 hod po skole jim to stacit bude. Jde spise tedy o to jaky vybrat HW vicemene pro tyto ucely. A hlavne jak je to s licencemi pro hry,sf atd ,pze na druhou stanu nechceme mit ni nelegal. Tzn nejkakejnastrel co vse je potreba pak to secist a nejak vykalkulovat jestli bude navratnost pri takove a takove navsteve.Chapu ze spouste lidi se to bude zdat jako utopie,cemuz i rozumimpokud jsou zvykli na top herny z velkomest,ale tady u nas zase trebas caparti budou radi ze tu maji alesponneco...

Flame
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Flame » 18 srp 2010 14:23

skunkicz ma pravdu, zamir se na ty nejhranejsi cs, cod, wowko, myslim ze nema cenu kupovat drazsi masinu o 10tisic aby si tam zahrali gta iv, ty prachy se ti stejne vrati az za dlouho :)
CM HAF 912 / Z68X-UD3-B3 / 2500K + Noctua NH​-U12P / GIGABYTE R787OC-2GD / Kingston 8GB Grey Series / Seasonic MII-620 / Logitech G400 / Microsoft SideWinder X4 / Ultimate x64 / LG Flatron IPS224

CozeMC
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod CozeMC » 18 srp 2010 15:46

mě se tvůj nápad líbí, jen prosimtě kolik ti je? a kolik máš peněz, to je zásadní otázka...já mám slabé PC: Pentium 4CPU 3.00GHz 3.01 GHz, 1GB RAM a rozjedu tam ty klasiky v pohodě bez sekání a pokud máte tu Wi-Fi rychlou tak to budete mít bez lagů ( já mám 8GB s tím že je ještě brácha připojenej s noťasem a CS 1.6 se mi nikdy po netu nesekalo, jak NS tak i Steam), v dnešní době by to ani nemělo být drahý, ale pokud chceš legál CS, CSS tak počítej s tím že bdueš muset zaplatit Steam, ten mě stál 400 stovky u CS 1.6 a dostal jsem k tomu Condition Zero zadarmo..řekni mi kolik máš peněz nachystanejch a řeknu ti můj názor, bez toho to nemůžu posoudit :dontgetit:

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 18 srp 2010 15:54

OT: Tak to máš asi NASA připojení že těch 8gb/s :lol:
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

CozeMC
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod CozeMC » 18 srp 2010 16:10

ty voe, já napsal giga :D:D sorry MB/s

Y_ago_Cz
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Y_ago_Cz » 18 srp 2010 16:36

Nejde nam o to aby si tam lidi zahrali GTA IV, Mafii2 ci StarCraft II tomu bych pak rekl utopie. Nicmene vratme se k variante CS:S, CS1.6, W3, CoD2, bez lagu. Co se tyce rychlosti resp. odezvy nemel by být problém 10Mbit/s ping <10 v pasmu 5GHz ale je to porad wifi :/ S licencema se pocita a nic nelegal tam nechcem. Nemame zapotrebi aby se po nas nekdo vozil.Proto uvitam kazdou raci ci zkusenost s touhle problematikou. Jinak financne rekneme nastrel 100-150k na nákup HW a SW.

CozeMC
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod CozeMC » 18 srp 2010 16:50

promin to vam vystaci tak na HW jestli chcete teda 8 PC

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 srp 2010 17:55

Řekl bych, že na to jdeš, jaksi odzadu. Vezmi kus papíru a tužku a rozepiš si jednotlivé položky, které se týkají herny a to např.:
l. Vhodný prostor - místnost - vhodné osvětlení - klimatizace, či větrání - instalace rozvodů ap.
2. Vybavení potřebným nábytkem (stolky, vhodné pracovní židle, případně oddělené boxy).
3. Vybavení výpočetní technikou včetně slukátek atd.
4. Multilicence na použitý soft a ta včetně her
5. Náklady na el. energii
6. Náklady na mzdu obsluhy herny
7. Náklady na reklamu
8. atd
Náklady celkem v Kč
Výnos v Kč
Proti tomu cena za použití herny na určitý čas - předpokládaný počet návštěvníků na určitý čas a to min., pravděpodobně, max
Předpokládaný výnos min., možná, max.
Zisk, či ztráta v Kč.

Jsem schopen to investovat i za podmínek ztráty?

Pak se asi budeš dívat na možnost realizace až skončíš tuto předběžnou kalkulaci.

To je jen příklad a tak mne neber za slovo.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 18 srp 2010 19:06

OT: Kde ta herna bude ? Taktéž jsem z PLZEŇska :)
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herný NTB
    od origon2 » 15 zář 2024 13:45 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1164
    od origon2 Zobrazit poslední příspěvek
    15 zář 2024 14:41
  • Herný PC za 1700€
    od Jurajxxx » 23 lis 2024 16:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1181
    od Jurajxxx Zobrazit poslední příspěvek
    25 lis 2024 19:10
  • server do pc herny
    od DeNNI85 » 11 bře 2025 18:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1567
    od DeNNI85 Zobrazit poslední příspěvek
    11 bře 2025 21:32
  • Herny pocitac na rozliseni 3440x1440 Příloha(y)
    od Søren » 25 črc 2024 11:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    42
    7874
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    03 srp 2024 15:10

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”