Je to vhodný pc? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Je to vhodný pc?

Příspěvekod AleRx8 » 20 srp 2010 16:19

Pokud budeš něco upgradovat, tak ti nejspíš 400w zdroj stačit nebude. V tom případě http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... Y3010P6L01
Ale to už jsi cenově o 1k výš...

L4D a Call of Duty 4, možná modern Warfare 2. Jinak nevím, protože takové hry mě nebaví...

Stačilo říct, že máš doma wokna! To mění situaci na http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 6L010ZHE01 na čemž si zahraješ všechny hry na vyšší detaily a některé na plné...

Reklama
34regulus
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod 34regulus » 20 srp 2010 16:20

to: alex PROČ??? chceš dávat na tohle PC 32-bitový widle, to mi teda pověz!
Jinak bych se chillyho , jestli nemá doma nějaké PC, které by chtěl tímto dát pryč ( a náhradou za něj koupit to nové).
V takovém případě by bylo možné některé komponenty použít, třeba optické mechaniky ( ten navrhovaný MB má pokud jsem dobře viděl IDE řadič, což značí možnost připojení dvou IDE-ATAPI mechanik) , CD- ROMy nebo DVD-romy
[Sejdeme se v nekonečnu! :-)

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 20 srp 2010 16:21

Je to typická OEM sestava.Zdroj je dělaný přesně na míru,grafika je předělaná verze staré 9600GT,čtyřjádro je taky na pro starou patici 775.Vzhledem k ceně a orginálnímu Windows je to ale adekvátní sestava.Hry si na tom slušně zahraješ na střední detaily při rozlišení do 1680x1050.Protože grafika je podobně výkonná jako třeba Radeon 3850/3870,tak ti můžu říct,že kromě CRYSIS ti jmenované hry půjdou docela plynule.Navržená sestava z Alfacompu je samozřejmě lepší,ale nemá Windows a je dražší.Takže to máš cca.5500,-kč navíc.Pokud Windows máš,tak bys ho správně stejně neměl použít na nový počítač.Ale to nechám na tobě.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

chily
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod chily » 20 srp 2010 16:27

34regulus: Ano, vyhazuju starý a kupuju si nový.!
A mám DVD mechaniku

34regulus
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod 34regulus » 20 srp 2010 16:29

Jakou máš edici windows , tedy nejenom ( třeba) Windows xp , ale konkrétní edici třeba Windows XP profesional SP2
vzhledem k tomu, že ti navrhují 4GB paměti , musíš (!!!!!!) pro rozumné využítí harwaru počítat s 64bitovou edicí OS.
To znamená nejméně (!!!) Windows XP profesional ( home je na dvě věci!!) , nebo lépe Windows 7 64bitovou.
Žádnou 32-bitovou verzi OS bych tam nestrkal, procesory i paměti už počítají s 64bity, Grafická karta dokonce ( !) s 128 nebo 256 bity
To může znamenat ( znamená ) nutnost nákupu OS ! Mělo by ale jít dojednat s prodejcem OEM verzi .

chily
nováček
Stav:

Příspěvekod chily » 20 srp 2010 16:30

Mám doma Windows XP profesional SP3 64bit!

34regulus
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod 34regulus » 20 srp 2010 16:35

No a jestli náš náhodou dvě DVD mechaniky, můžeš je tam strčit obě - sám to tak mám!!!!( a můžu jenom doporučit !)
No a možná že by šel použít i HDD, záleží na tom , co tam máš!!
Jestli SATA, není lepší mít HDD dva? jeden systémový ( a menší) a druhý datový ( a větší) 8)
Další možnost jak ušetřit je podívat se jak je na tom tvoje strará skříň. Nová sice stojí ( a je pěkná, opravdu) jen pětikilo, ale pětikilo mít a nemít, to je dohromady jeden litr :lol:
Co se týče zdroje, tady by asi bylo lepší se s ním rozloučit!!! A koupit ten , co ti tu navrhovali, případně o krapet silnější, myslím, že 500W by do budoucna bylo fajn! :smile:

34regulus
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod 34regulus » 20 srp 2010 16:36

Windows XP profesional SP3 64 bitový je fajn, :D ušetřil ti peníze za nákup nového OS 8)

chily
nováček
Stav:

Příspěvekod chily » 20 srp 2010 16:38

OK.
Jak zjistím co mám za HDD?
Moje skříň je jako nová, ale nevím jestli se to do ní vejde... :D nerozumím to mu..!
Jinak odkaz na tu skříň ti asi nepošlu nevím kde ju najdu! aspíš jsem ju nikde nenašel!

34regulus
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod 34regulus » 20 srp 2010 16:59

Pokud chceš zjistit , co máš za harware, to je ukolem takových programů jako Lavasoft EVEREST ( 4.6 - ten používám já) nebo AIDA nebo možná i jiný.
tady bych ti doporučil odkaz na slunečnici : http://www.slunecnice.cz/sprava-zabezpe ... chmarking/
tady najdeš programy , které ti tvůj PC důkladně "prošťourají" a ty tak budeš vědět na čem jseš! :smile:
Hledej slovo harware a benchmark!
Pro tvou informaci : o tom co je to SATA : http://cs.wikipedia.org/wiki/SATA
o tom co je to P-ATA nebo také IDE- ATAPI: http://cs.wikipedia.org/wiki/SATA
o hardiscích všeobecně : http://cs.wikipedia.org/wiki/Pevn%C3%BD_disk
Jsem velmi líný, a tak si to přečti sám :D

Jinak co se týče skříně, tady jsou důležité rozměry desky uvnitř - čti odkaz ATX/mATX http://cs.wikipedia.org/wiki/ATX http://cs.wikipedia.org/wiki/MicroATX dále počet šachet 5/25 " ( počet umístitelných CD-romek) počet 3.5 šachet ( na disketové jednotky ) a vnitřních 3.5 " pozic- na HDD
Porty USB už jsou běžně u všech skříní vyvedeny dopředu a stejně tak i konektory ( jacky) pro sluchátka a mikrofon.
Pokud máš běžnou skříň, tak je podobně unifikovaná i pozice pro napájecí zdroj, který není problém opravdu snadno vyměnit!
Naposledy upravil(a) 34regulus dne 20 srp 2010 17:08, celkem upraveno 2 x.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 20 srp 2010 16:59

34regulus píše:Windows XP profesional SP3 64 bitový je fajn, :D ušetřil ti peníze za nákup nového OS 8)

Nevím v čem je fajn.Spíš je znám jako problematický operační systém.To se týče problémů s ovladači a kompatibilitou her a některých aplikací.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

34regulus
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod 34regulus » 20 srp 2010 17:02

Fajn je v tom, že ho teď nemusí kupovat, má ho doma!! :D
Jinak je pravda , že novější je lepší ( neplatí pro Vistu) ! :smile:

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”