Zdravím,
onehdy se mi dostal do ruky můj rodný list. V tu chvíli mě napadlo že bych pro mojí rodinu mohl udělat rodokmen. Hledal jsem a hledal a nakonec našel jednu stránku, která se genealogií zabývá a umožňuje pomocí jejich aplikace vytvořit vlastní rodokmen s obrovskými možnostmi.Rodokmen se z aplikace automaticky zálohuje na mou webovou stránku, kterou se pro mě tato firma po registraci vytvoří.Tak mě ale napadlo jestli je dobré tyto informace svěřovat nějaké firmě na internet.Data nejsou bez mého souhlasu běžné veřejnosti přístupná a na webu se uvádí že jsou data šifrována pomocí nejmodernější technologie.Respektivě jestli s tímto má někdo zkušenosti, nebo jestli by jste se na tu stránku někdo nepodíval a nezjistil případné nejasnosti, které by mohly vést k nedobrovolnému odcizení těchto informací.Předem děkuji za ochotu.
Bezpečnost webu www.myheritage.cz
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Bezpečnost webu www.myheritage.cz
Nemám žádné informace ohledně bezpečnosti webu www.myheritage.cz , ale zásadně bych žádnému webu nesvěřoval žádné důvěrné informace, např. informace o rodokmenu své rodiny.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Znám člověka, který se živí vytvářením rodokmenů. V případě zájmu ti na něj mohu dát kontakt.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy prosím pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Vytvářením jako klasicky na papír? Tu stránku jsem procházel no a co se bezpečnosti týče, myslím že dnes nemůžeš důvěřovat nikomu...
Mimo to, myslím že skoro 62 miliónů uživatelů je dost.Kdyby to bylo něco pochybného, neprasklo už by to?
http://cs.wikipedia.org/wiki/MyHeritage
Je možný aby to byl nějakej fake?
Ať hledam kde hledam, hodnocení je jen kladné. Na co si uživatelé stěžují jsou pouze ceny za premium ůčet. Ale to na bezpečnosti či důvěře neubere ne...
Mimo to, myslím že skoro 62 miliónů uživatelů je dost.Kdyby to bylo něco pochybného, neprasklo už by to?
http://cs.wikipedia.org/wiki/MyHeritage
Je možný aby to byl nějakej fake?

Ať hledam kde hledam, hodnocení je jen kladné. Na co si uživatelé stěžují jsou pouze ceny za premium ůčet. Ale to na bezpečnosti či důvěře neubere ne...
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Netuším jakým stylem rodokmeny vytváří, nikdy jsem se ho na to nevyptával, vím jediné, že se tím živí a je žádaný. Archív v Zámrsku ho má v evidenci. Stránkám, které vytvářejí rodokmen "bezplatně" bych rozhodně nevěřil ...
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak mi to nedalo to shlédnout a je to docela zábava. Žádné citlivé údaje to po mě nechce, zadáte co chcete a co nechcete nezadáte.
Akorát mi chybí smysl tohoto webu, této práce.
Akorát mi chybí smysl tohoto webu, této práce.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Smysl by to možná mělo, kdyby jsi tam ty citlivé informace zadal 

Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Dáš tam co chceš... Webovka je tak propracovaná že v tom vidím hned několik smyslů. Jinak je to placené, ta část kterou máte zdarma je akorát abyste si to vyzkoušeli a pak se toho chytli a zaplatili si premium(něco okolo 2,000 ročně) což je docela dost takže to bezplatné fakt není. Lze tam přidávat fotky, videa...Na fotkách lze identifikovat jednotlivé obličeje a poté je třeba porovnávat s celebritami a nebo si určit jestli se váš syn či dcera podobá více otci nebo matce. Možnosti jsou opravdu obrovské a s premiem možná i neomezené. Jsou tam miliony lidí a miliony vytvořených stránek s rodokmeny a tak.
BTW, když si tam vypíšeš ty lidi ze své rodiny, biť i třeba bez adres a tak, pak pochopíš smysl... Hlavně tvoji potomci a jejich potomci nejlépe ocení smysl a práci kterou vytvoříš. A možná se i něco nového dozvíš, páč tam mají nějakou obrovsou databázi a tu lze prohledávat a hledat potomky...
BTW, když si tam vypíšeš ty lidi ze své rodiny, biť i třeba bez adres a tak, pak pochopíš smysl... Hlavně tvoji potomci a jejich potomci nejlépe ocení smysl a práci kterou vytvoříš. A možná se i něco nového dozvíš, páč tam mají nějakou obrovsou databázi a tu lze prohledávat a hledat potomky...
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Myslel jsem jaký to bude mít smysl pro mě, ne pro tvůrce webu. Jinak potomka tam hledat nebudu, toho musím nejdříve vytvořit a to teda úplně někde jinde a jinak 
Je to ale zajimavá stránka na kterou se jistě ještě mockrát vrátím, když nebudu mít co dělat.

Je to ale zajimavá stránka na kterou se jistě ještě mockrát vrátím, když nebudu mít co dělat.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Ty jí vytvářet nemusíš. Může jí vytvořit třeba synátor a ty tam chodit jako člen. Nebo jí založíš a tvá rodina tam bude chodit. Těch možností využití je spousta. Je to něco jako Facebook ale jen pro tvou rodinu a v tomto smyslu si myslím mnohel lepší. Uděláš si rodokmen kam až ti tvé informace dovolí a pak ti může pomoct ta databáze ve které třeba můžeš najít svého předka. Třeba máš královskou krev...co ty víš. 

-
- Pohlaví:
Vše už bylo napsáno a tak jen můj názor.
Kdysi jsem také hledal rodokmen free a našel. Je to jednoduché, ale výsledkem ja takový šedivý dokumet, který by ale nebyl problém (jenom pracné) vyšperkovat v nějakém grafickém editoru a vytvořit tam třeba klasický rodokmenový strom. Problém byl ale sehnet potřebné informace. Nijak moc jsem se s tím nezabýval ale dopracoval jsem se jen k prababičce (kterou si máma ještě pamatuje). Najít svého předka který např. bojoval na Bílé hoře je při bordelu v archivech této země asi nemožné, anebo velmi finančně a časově náročné.
Není na světě databáze kde bych našel fotku své prababičky, ale mám ji v krabici ve skříni.
Nicméně abych nekřivdil nynějším archivářům, pak musím dodat že za ten bordel může ještě boševik.
Kdysi jsem také hledal rodokmen free a našel. Je to jednoduché, ale výsledkem ja takový šedivý dokumet, který by ale nebyl problém (jenom pracné) vyšperkovat v nějakém grafickém editoru a vytvořit tam třeba klasický rodokmenový strom. Problém byl ale sehnet potřebné informace. Nijak moc jsem se s tím nezabýval ale dopracoval jsem se jen k prababičce (kterou si máma ještě pamatuje). Najít svého předka který např. bojoval na Bílé hoře je při bordelu v archivech této země asi nemožné, anebo velmi finančně a časově náročné.
o tomto si dovolím s úsměvem pochybovat.páč tam mají nějakou obrovsou databázi a tu lze prohledávat a hledat potomky...

Není na světě databáze kde bych našel fotku své prababičky, ale mám ji v krabici ve skříni.

Nicméně abych nekřivdil nynějším archivářům, pak musím dodat že za ten bordel může ještě boševik.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
J, hledání je jen o trpělivosti a o lidech. Jak si která rodina ukládá informace je věc druhá. Já mám předky v Řecku, Německu, Jugoslávii a na Ukrajině. Teda aspoň ty o kterých vim, a když je všechny obloval a tak, informací si myslim dostanu až až. A to teď mluvim o cizích zemích, hledání rodiny z ČR bude o to jednodušší. Záleží taky hodně na tom, jak do toho člověk jde a moc o to stojí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 4895
-
od domitea
Zobrazit poslední příspěvek
14 lis 2024 19:51