Zajimavá a kvalitní hotová sestava Alfy Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Zajimavá a kvalitní hotová sestava Alfy

Příspěvekod samotarrk » 23 srp 2010 13:21

Ne vždy musí být hotové sestavy špatné,že?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Reklama
jimmy3
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Re: Zajimavá a kvalitní hotová sestava Alfy

Příspěvekod jimmy3 » 23 srp 2010 13:28

Nevím jak ty ale tohle bych nekoupil ani kdybych nato měl, za tu cenu by se dal sestavit lepší komp a ani tam nepíšou typ desku, zdroje ani vatáž atd.

//beru zpět nevšiml jsem si že to není hotová sestava ale návrh komponentů a tudíž zdroj i deska jsou kvalitní ale spíš bych ušetřil na skříni a přidal na grafice tot můj názor
Naposledy upravil(a) jimmy3 dne 23 srp 2010 13:31, celkem upraveno 1 x.
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10

CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10

M4RTY
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod M4RTY » 23 srp 2010 13:30

ZK: socket 1156, Intel P55, 2x PCIe x16, 2x PCIe x1, 3x PCI, 4x DDR3, 6x SATA 3Gb/s, 2x SATA 6Gb/s, 1x Gb Lan
Zdroj: Seasonic SS-500ET Bronze 500 W OEM

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 23 srp 2010 13:51

Ony sice nemusí být špatné, ale jsou, a s tím se musíš smířit... Za stejný peníz máš o čtvrtinu vyšší výkon. Ano, je tam AMDéčko, ale je stejně výkonné. Jelikož je tam i chladič, teploty budou taky dobré. A jelikož oboje dvoje jsou herní sestavy, je asi jasné, do čeho jít, že?

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 23 srp 2010 14:01

Evidentně jste nepochopili.

Já vám netvrdil, že nejde nic jiného, podobného. Jen, že Alfa prodává na herní PC za slušnou cenu, hotovou sestavu, ve které jsou sice použity (pro mnohé zbytečné) dražší komponenty, ale evidentně to není na úkor desky, zdroje atd. Rozumíme si?

Prostě když to někdo koupí tak má doma kvalitní PC za slušnou cenu. A INTEL.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

jimmy3
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jimmy3 » 23 srp 2010 14:08

Intel hlavně chtějí puntičkáři který potřebujou něco extra jen pro dobrej pocit, běžnej uživatel mezi Intel a AMD nepozná rozdíl a proč by měl zbytečně platit za Intel když může mít samej výkon za nižší cenu??
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10

CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 23 srp 2010 14:08

A proč chceš pořád Intel? Každý nemusí mít Intel. Ty taky nemáš Intel. Ani já nemám Intel. Spousta lidí nemá Intel.

Já mám Phenom ii x4 940BE, taťka má i5 750. Nevidím žádný rozdíl. Výkon stejný, AMD možná vyšší zahřívání (o pár °C) a jinak NIC. Ty už mluvíš o Intelu jako o Noctui...

jimmy3 má pravdu.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 23 srp 2010 14:11

Už zase začínáš s napadáním? To nemá cenu. Hold asi věkový rozdíl, nevím.

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 24 srp 2010 22:06

Modrá je dobrá, o zelené žádnou takovou neznám. Leda tak zelená je tráva.. :D

Zvláštní, znám celkem hodně lidí, co přešli z AMD na Intel a ani jednoho sem neslyšel si stěžovat, ba naopak. Ale, že by někdo přešel jen tak z Intelu na AMD? To už tak běžné není, a když už, většinou to doprovází i různé připomínky. Neříkám, že je AMD špatné, díky bohu za něj, vždyť nebýt tu, má Intel monopol a cenově jsme trochu v jiných relacích.

Jak s radostí říkám, co člověk, to názor. Vím, že se mnou hromada lidí nebude souhlasit, ale to nic nemění na faktu, že AMD si sice hraje na stejném písečku, ale nikdy nepostaví tak dobrý hrad, jako jeho starší bráška (nebo alespoň prozatím). Přiznám se, že sem nikdy AMD neměl, ale mnoho Pc jsem na něm stavěl. Proč? Kvůli penězům, jiný důvod v tom není.

Zastáváte se ho jen protože ho sami doma máte, mít v době pořízení na konkurenci, mluvíte dnes jinak a nejspíš mi i dáte za pravdu. Ano, v ceně platíte za značku, ale ne jen za ní, jak se domníváte. Za tu cenu totiž dostanete dospělejší produkt, ať už co se týče architektury, funkcí, spotřeby, teplot nebo třeba OC.

Je to jako srovnávat třeba Audi a Škodu (možná by stačilo srovnání s VW, ale což), koncern je to stejný, tudíž výkonově si můžete pořídit stejnou motorizaci. Pokud vezmu v potaz pořízení slabšího motoru, se kterým nijak závodit nebudete, dostanete tentýž produkt. Jde o to, že první se nové technologie dostanou k Audi ("Náskok díky technice"), pak k VW a až nakonec k Seatu a k nám. A obdobně je to i s AMD a Intelem. Co si pamatuji, tak Intel přišel snad se vším jako první, skluz pak AMD dohání cenou. Ale šáhněte si na srdce, co zní líp? Audi? Takhle je to ale se vším, oblečením, potravinami počínaje a elektronikou konče.

Srovnání s Noctuí, proč ne? Špička je to taky, jediný rozdíl je v tom, že trh, na kterém působí Noctua, je poněkud rozsáhlejší, narozdíl od toho, kde vládne Intel. AMD prostě stále ještě dohání náskok Intelu, který získal, když AMD stálo v jeho stínu - než se od něj odpoutalo.

Nemá cenu se tu pouštět do nějakých pří, tohle je nekonečný souboj, jen sem chtěl přispět do diskuze taky svou troškou, když už se tu to samotarrka pouštíte.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 24 srp 2010 22:28

Spyke píše:Zastáváte se ho jen protože ho sami doma máte, mít v době pořízení na konkurenci, mluvíte dnes jinak a nejspíš mi i dáte za pravdu. Ano, v ceně platíte za značku, ale ne jen za ní, jak se domníváte. Za tu cenu totiž dostanete dospělejší produkt, ať už co se týče architektury, funkcí, spotřeby, teplot nebo třeba OC.

Ještě dodám, že z Intelu nevyjde CPU, které nesplňuje (Intelem dané, přísné) normy. Teda vyjde, ale pod (asi tak jako dříve) značkou Celeron apod. A to taky něco stojí a zaplatit se to musí.

jimmy3 píše:Intel hlavně chtějí puntičkáři který potřebujou něco extra jen pro dobrej pocit, běžnej uživatel mezi Intel a AMD nepozná rozdíl a proč by měl zbytečně platit za Intel když může mít samej výkon za nižší cenu??

Začni renderovat např. AVCHD videa a ten rozdíl sakra poznáš. Ani nataktovaný můj AMD 955BE na 3,6ghz nepřekoná i5 750. Vyrovnává se minimálně, ale i5 750 v základním taktu je stále o pár sekund rychlejší.

Nemám Intel a nechci Intel. Tedy o něm zatím neuvažuji. Výkon AMD procesorů zatím stačí. Kvalitní a výkonou sestavu (kterou samozřejmě nedělá jen CPU) si bez Intelu nedokáži představit.

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 25 srp 2010 08:13

Spyke píše:Je to jako srovnávat třeba Audi a Škodu (možná by stačilo srovnání s VW, ale což), koncern je to stejný, tudíž výkonově si můžete pořídit stejnou motorizaci. Pokud vezmu v potaz pořízení slabšího motoru, se kterým nijak závodit nebudete, dostanete tentýž produkt. Jde o to, že první se nové technologie dostanou k Audi ("Náskok díky technice"), pak k VW a až nakonec k Seatu a k nám. A obdobně je to i s AMD a Intelem. Co si pamatuji, tak Intel přišel snad se vším jako první, skluz pak AMD dohání cenou. Ale šáhněte si na srdce, co zní líp? Audi? Takhle je to ale se vším, oblečením, potravinami počínaje a elektronikou konče.

OT: Já bych si Audinu nekoupil. Přiznávám, že kdybych měl peníze, tak do AMD nejdu, ale to, co mám mi vyhovuje. S Audi je to přesně naopak. Jde o to, že já si radši koupím Passata CC, který je už skoro kupé, než oproti němu ,,ubohou,, A4. A to ještě vyjde minimálně o 50 tisíc levněji. A navíc nechci patřit k majitelům Audin. Kdokoliv riskuje při předjíždění, má Audinu. Kdokoliv stojí u odstavného pruhu s debilním výrazem ve tváři a předává pánům Pomáháme a Chráníme z naducané peněženky několik tisíc, je to majitel Audi. Ten kdo jezdí na dálnici rychlostí daleko přesahující české limity má Audi. Nemá Porsche. Ale Audi. Prostě je nemám rád. A Seaty jsou technicky často starými generacemi Audin. To máš pravdu. Třeba Seat Exeo je jen stará Audi A4 :wink: A Audi a škoda? No, Superb je výborné auto :bigups: a vzhledem k tomu, že je vyšší třída než Audi, a pořád levnější, je to asi jasné. Za cenu základní A4 mám Superba 2,0 TDI s pohonem 4x4, což je teda úplně něco jiného než základ v Audině. Nehledě na to, že s 1,8 TSIčkem ve druhé nejvyšší výbavě je jen o 15 tisíc dražší než základní Audina A4. A pokud přestoupíš na vyšší modely, je to notabene to samé. A5 s Multitronicem a 2,0 Tfsi stojí v základu stejně jak úplně nejvyšší Superb. Budeš se radši vozit v Audině v látkových sedačkách s manuální klimou, slabým motorem a nebo v Superbu s nejsilnějším motorem v kůži vše v elektrice? Já teda beru Superb... S novými technologiemi to není tak žhavé, ty přesuny nejsou moc dlouhé...

Samozřejmě slova beru chápej s rezervou, jelikož peněžně mám tak na na postaršího Forda Fiestu :lol: OT

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 25 srp 2010 08:20

Spyke píše:Zvláštní, znám celkem hodně lidí, co přešli z AMD na Intel a ani jednoho sem neslyšel si stěžovat, ba naopak. Ale, že by někdo přešel jen tak z Intelu na AMD? To už tak běžné není, a když už, většinou to doprovází i různé připomínky. Neříkám, že je AMD špatné, díky bohu za něj, vždyť nebýt tu, má Intel monopol a cenově jsme trochu v jiných relacích.

Já jsem měl své první pc s AMD, byl to Athlon XP na 1,2Ghz, nemohl jsem si jej vynachválit, poté za nějakou dobu odešel, tak jsem udělal upgrade na tehdy výkonný procesor Intel Celeron D 2,67Ghz.
Skok to byl, ale dozadu. Odezva systému byla stejná, rychlost o nic větší a navíc to všechno strašně topilo.
Proto jsem nyní udělal upgrade znova na čtyřjádrový Athlon II X4 a nemohu si stěžovat.
Netopí,programy běhají stabilně a rychle a cena oproti stejně výkonnému procesoru od Intelu je o hodně nižší.
Pro mě už Intel ne.
Jinak ta sestava je celkem pěkná, ten kdo se v tom nechce šťourat, tak si vybere dobře.
Ale osobně co si nesestavím, tak to nikdy nebude podle mých představ.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC sestava za +- 35 000 Kč
    od DifiCZ » 26 črc 2024 10:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2723
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    30 črc 2024 09:36
  • PC sestava do 30.000,-
    od PARKR » 22 led 2025 09:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    31
    5257
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    24 led 2025 16:26
  • PC sestava
    od Lup1no » 29 bře 2025 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1637
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    29 bře 2025 23:02
  • Herní sestava cca do 60 000 Kč
    od Kelateran » 22 črc 2024 17:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2324
    od d1amond Zobrazit poslední příspěvek
    24 črc 2024 09:41
  • Low cost sestava
    od kozlustechnykus » 04 srp 2024 15:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    1460
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    04 srp 2024 17:34

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”