Netbook max za 10tis.

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Netbook max za 10tis.

Příspěvekod Spyke » 24 srp 2010 15:39

Pokud uvažuješ o Eee, tak si nám sem ani žádné požadavky na netbook psát nemusel, vždyť v této cenové kategorii neseženeš nic, co by se byť trochu lišilo. Odkazované HP je to nejvýkonější, co si za svůj finanční limit můžeš pořídit, hlavně pak kvůli ION, který je několikanásobně výkonější než 3150. Což je mimochodem GK opravdu jen na kancl, s hrama na ní nechoď. Ale ani po Atomu v tomhle směru nemůžeš moc chtít.. :wink:

Přítelkyně má 1005HA, tkž s ním nejednu zkušenost mám. Výkonem je to sice tragická mašina - občas je to opravdu o nervy, ale to po ní nikdo ani nechce. Lidi si ji pořizují hlavně kvůli velikosti, váze a výdrži a to splňuje na jedničku.

Se sdílenou pamětí GK je to asi takhle - jelikož GK nemá vlastní paměť RAM, musí si ji propůjčovat z té operační. Čili se může lehce stát, že když ji bude GK zrovna potřebovat, nebude už žádná volná. Přidělení paměti se pak může dít buď ještě před zavedením operačního systému si GK nějakou velikost vyhradí (BIOS). Nebo až během spouštění OS, pomocí ovladačů..
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Reklama
Linville
nováček
Stav:

Příspěvekod Linville » 24 srp 2010 17:57

Tak já od netbooku nějaký extrémní herní výkon nečekám, sloužil by jako druhý PC který bych používal např. na cestách ...

Jinak ohledně toho HP Mini 311c, na seznamu na který si odkazoval se pohybuje okolo 11,5 až 12ti tisíc a to je opravdu už vysoko nad mé možnosti. Navíc ty dohromady 3 firmy které ho nabízejí na mě nepůsobí příliš důvěryhodně. Z tohoto důvodu bych raději volil netbook, který je oficiálně nabízen i na českém trhu a u kterého doufám tedy nebude problém s případnou reklamací.

Proto jsem chtěl vědět zda Asus EEE 1001PX, na který tady odkazoval king-surf a který na alze seženu okolo 6,5 s tří článkovou baterií nebo 7,5 s 6ti by byl schopen zprovoznit oddechového football managera či staré klasiky typu Deus Ex ... navíc i s případným upgradem paměti by pořád ještě pro mě byl cenově zajímavý. Jak říkám, ten netbook by byl primárně na nošení sebou takže právě ty důvody proč si je lidé kupují bych splňoval také .... doufal jsem že je to patrné z toho jaký netbook jsem napsal že sháním...

Jinak díky za rozšíření obzorů týkajících se integrovaných GK, myslel jsem si že to tak nějak bude ...

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 24 srp 2010 20:21

Seznam mi vyhodil 5 obchodů, které ho nabízejí za cenu pod 10k. S případnou reklamací by neměl nastat problém, dle zákona dostaneš stejné podmínky, tzv. 2 roky a 30 dní na vyřízení..

Ne, že nemůžeš čekat nějaký extrémní herní výkon, s netbookem nemůžeš čekat žádný.. :wink:

Linville
nováček
Stav:

Příspěvekod Linville » 24 srp 2010 20:41

To je sice možná pravda ale ten manažer a starší hry by měl zvládnout i ten Asus, nebo se mýlím?

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 24 srp 2010 20:44

FM '10 jsme rozchodili i na starší (horší) integrované GK, čili ten by ti běhat měl. Starší hry je celkem široký pojem, myslím, že CS 1.6 je na hranici jeho sil, to pro představu stačí.. :wink:

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 25 srp 2010 07:45

Tak to jej myslím podceňuješ. Když ntb s Atomem N450 dává na střední oblivion bez sekání, ten jeho na minimum taky pojede. Viz

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 25 srp 2010 15:19

Chtěl bych vidět naživo. Nepodceňuju ho, to spíš ty mu přidáváš. Vím o čem mluvím, mám ho v rukou celkem často.. :wink:

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 25 srp 2010 15:21

Já nevím, ale nezdá se mi, že by to bylo něco jiného než netbook... Sice jsem na to také nejdřív zíral, ale očividně je to skutečné.
EDIT: Pátral jsem po tom videu, a on má zapnuté OBSE, což je skript pro Oblivion, takže nepotřebuje nějaké speciální potvory... :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”