Ahoj,
vybirám další základní desku a pročítám si stránky ohledně chipsetů... Nikde nic konkrétního jsem nenašel... Jen jsem se v podstatě dozvěděl, co to je a k čemu to je, což jsem věděl... Ale nějaký porovnání nebo něco podobného najít nemůžu... Nemáte někdo prosím takovou stránku? Případně zkušenosti s dobrýma/špatnýma chipsetama... Zajímalo by mě do jaké míry ovlivňuje chipset rychlost PC.
Díky za tipy a rady
Chipset - rada Vyřešeno
- Mr.freerider
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Chipset - rada
Ahoj.. určitě poradí někdo zkušenější ale tuším že chipset řídí komunikaci mezi komponenty v PC ( CPU, RAM, AGP a PCI sloty) ale jako první ínformaci asi musíš napsat jaky potřebuješ aby deska měla SOCKET pro CPU potom se dá dále vybírat pro daný druh procesorů :)
Jojo, to je mi jasný jak to funguje... Severní můstek se stará o grafickou kartu a operační paměť a jižní o PCI, USB a další porty... Já sem můžu dát co bych tak potřeboval na desce... Ale jde mi o to, aby sem někdo jen nehodil odkaz, ale vysvětlil, proč zrovna tenhle chipset
Potřeboval bych to do socketu AM3, 4x DDR2 800MHz, PCI-E, SATA II 2x min (to je ale snad u každý dnes).
Nevim jestli teda mATX nebo ATX... Kdybych koupil nějakou novější grafickou kartu, aby byl prostor za PCI-E...

Potřeboval bych to do socketu AM3, 4x DDR2 800MHz, PCI-E, SATA II 2x min (to je ale snad u každý dnes).
Nevim jestli teda mATX nebo ATX... Kdybych koupil nějakou novější grafickou kartu, aby byl prostor za PCI-E...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Velmi jednoduché pravidlo - vyšší chipset = lépe vybavená deska. Srovnej si jednotlivé modely a uvidíš.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Re: Chipset - rada Vyřešeno
To mi je jasný, ale jde mi o to, jestli jsou velký rozdíly? Teď mě třeba napadá nForce 570 a nForce 630... To znám třeba z paměti... Je výkon tak znatelný?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3096
-
od PavelKilleR
Zobrazit poslední příspěvek
13 čer 2025 15:10
-
- 3
- 3506
-
od windroid2
12 kvě 2025 13:20
-
- 4
- 1910
-
od Ondrejjj
11 pro 2024 11:01
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2256
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
-
-
Rada s výběrem komponent/PC - cenový strop 70 000 Kč
od Narthelianail » 16 črc 2024 07:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2315