Zajimavá a kvalitní hotová sestava Alfy Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Vlkodlak
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zajimavá a kvalitní hotová sestava Alfy

Příspěvekod Vlkodlak » 25 srp 2010 11:27

Moc hezká sestava. Vyrovnaná, kvalitní. Je vidět že když se chce tak i hotová sestava může být dobrý kup. Jinak: sice sem intelák ale proti AMD nic nemám a klidně bych jej koupil. Spíš výhradně tíhnu k nvidii a Ati bych asi nikdy nekoupil.

Reklama
Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 25 srp 2010 15:40

Vidíš a já myslel, že se tohle vždy hlásalo o mnichovských koních, než o těch z Ingolstadtu. Nesrovnával bych Passata CC s A4, protože tyhle auta nejsou cílená pro stejný okruh zákazníků, ale budiž. CC je mnohem vyváženější auto, narozdíl od toho A4 je dle mého o třídu zábavnější, sportovnější. Nabízelo by se tedy srovnání spíše s BMW. Netvrdím, že Škoda dělá špatná auta, to ne, ale Audi je napřed, vždy bylo a bude - a nemysli si, že to není znát. Nerad tě vyvádím z omylu, ale ty přesuny s technologiemi opravdu nejsou krátké, jak si myslíš. Ve Škodovce již nějaký ten pátek pracuji, čili to není jen info., že jedna bába povídala. Bohužel ve Tvém cenovém a výbavovém srovnání sem se ztratil, možná by to chtělo dodat i tu zákl. motorizaci u Audi. Proč proboha srovnáváš Superba s A5? :?

Owner:
S poslední větou naprosto souhlasím. Zbytek je Tvůj názor a Tvá zkušenost, což vždy bude subjektivní záležitost. Stejně jako u mě..
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 25 srp 2010 16:17

Aha, tak to jsem nevěděl. K práci gratuluji-co tam děláš?

Zákl. motorizace je u Audin od A4 2.0 Tfsi.

Proč bych nesrovnával? No, ikdyž vlastně máš pravdu.

Očekával jsem, že mluvím s nějakým člověkem co o autech ví akorát značky, a ty pracuješ ve Škodovce :lol: Ale musíš uznat, že na české silnice jsou lepší ,neněmecké, auta, jelikož jsou na ty naše jámy moc tvrdé. Jel jsem s Bavorákem pětkou po našich silnicích, a uch uch oproti Oktávce :D A proto já radši luxusní Octavii Laurin&Klement než základní tvrdou A4 :inlove:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 25 srp 2010 17:06

Při koupi hotové sestavy se ztratí všechna ta sranda s výběrem komponent a zjišťováním informací z časopisů, internetu, obchodů, lidí ... pár měsíců před koupí je nutno začít studovat vše co se dostane pod ruku a diskutovat s kdekým, pár dní před koupí hrubé sesumírování komponent a obletování obchodů pro zjištění optimální ceny, dostupnosti případného servisu a úrovně služeb.

Když jsem kupoval své první PC před 11 roky (květen 1999), tak jsme to dotahovali k dokonalosti v IT obchodě ještě asi hodinu a prodejce si musel zavolat i technika. Taky to byla v těch časech supermašina dopilovaná skoro k dokonalosti :D I k pitomé CD-ROMce jsem měl dálkové ovládání, příkazy a funkce potvrzovala hlasem (anglicky), druhý nejsilnější procesor, 2x až 4x větší operační paměť než bylo v té době obvyklé, klávesnice a myš bezdrátové (později jsem raději přešel na drátové), monitor Eizo Trinitron 19" CRT (33 000 Kč bez DPH), 5.1 reproduktorová nabušená sestava (při poslechu z ní se mi zpočátku podlamovala kolena) ... celkem suma sumárum za 130 000 Kč s DPH.

Když mě pozvali, abych si to odvezl, že je to komplet připravené, sestavené a vyzkoušené, tak jsem přijel a technik se omlouval, že si ještě pouštěl na mé mašině hudbu a nějak se do toho zaposlouchal, abych ještě hodinu počkal, než to zabalí :lol:

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 25 srp 2010 17:31

No Škodovky jsou docela poruchový. Snad mě Spyke nebude bičovat :D

Abyste pochopili. Jde o to, že Mitsubishi dělá auta (soudě podle třech, které jsme měli a jedno máme) s kterýma nejsou žádné problémy, jsou výkonné, moderní, skvělě vybavené. A to je důvod našeho třetího Mitsubishi. Vzdálenost jejich servisu a ceny součástek a práce by nás jistě odradili, pokud by to nebyla pravda.
Octaviu, kterou jsem měl velmi rád a kterou na dálnici málokdo předjel :D jsme prodali do bazaru, když po záruční době začaly problémy. A jak jsme zjistili s autem už budou stále. Jeden za druhým. Mistsubishi Carisma, Pajero i Outlander jezdili bez vážných poruch 10,5,3 roky.

Je podle mě veliká hloupost zanevřít na Intel kvůli nespokojenosti s Celeronem. Můj Sempron taky nebyl moc dobrý a na AMD jsem kvůli tomu nezanevřel. Takže s tím teda opravdu nesouhlasím. A výborný Celeron? :D zajimavé

Také souhlasím s tím, že si své Pc nechám postavit přesně podle svých představ. Výše uvedená sestava by mé představy (leden 2009) splnila. Dnes už bych ji nekoupil. Chtěl bych výkonnější a to by byla daleko dražší.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 25 srp 2010 18:06

No, že by byly Škodovka poruchové, to zase ne. A Mitsubishi skvěle vybavené nejsou. Ale taky se mi líbí. A to jak Outlander, tak Lancer (Evo X je pastva pro oči :bigups:) Ale když je (výbavově) srovnáš s Audi (mluvíme o nejvyšších modelech) tak na ně prostě nemá. Ani na Toyotu. Ani Mercedesa, BMW, ani na nic takového. Ale v tom je to kouzlo. Nepotřebuješ iDrive, všude monitorovací zařízení, startování kartou, ani navigační systém, který reaguje na tvůj hlas. To jsou zbytečnosti pro normální lidi. A Mitsubishi to chápe. Nedělá těžké počítače, ale lehké ,,spořťáky,, se kterými si užiješ. Plní funkci auta. A to stačí. Proto mám rád Lotusy. Nepotřebují desetiválce jako supersporty. Nepotřebují navigace, pohony všech kol, systémy na nevybočování z pruhu. Ale je s nimi zábava. A jsou levnější. Lotus stojí několikrát míň než sporťáky, ale přeci je s ním víc zábavy, a tak to má být :bigups: To je to správné Auto s velkým A. Stejně jako Mitsubishi. A další. Subaru. A.. To je z velkosériových vozidel všechno. Ještě mě napadá třeba Pagani, ale to není velkosériový výrobce, a už vůbec ne lidový, jako ti výše jmenovaní.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 25 srp 2010 18:50

samotarrk píše:Je podle mě veliká hloupost zanevřít na Intel kvůli nespokojenosti s Celeronem. Můj Sempron taky nebyl moc dobrý a na AMD jsem kvůli tomu nezanevřel. Takže s tím teda opravdu nesouhlasím

S tímto tvrzením nejde než souhlasit. Když to převedu na GK, tak ATi byla na fórech ještě tak 4 roky zpátky bičována pro různé problémy hlavně s ovladači, naprosto se nedoporučovala a skoro na vás nadávali, když jste se na podobný rpoblém zeptali. A dneska co? Skoro ve všech případech doporučujem ATi.
Ta samá situace s Acerem a jeho servisem před pár lety a dnes. Hold člověk musí neustále reagovat a nedat na historické předsudky a mýty.

K alfa sestavě řeknu toto - já bych to normální hotovou sestavou nenazýval. Není to žádné HP, Dell či jiná stanice. Je to pouze sestava z běžně dostupných dílů (některé desky z hotových sestav byste hodně špatně sháněli) udělaná techniky alfy. Kdyby udělali nějaký šunt, tak by si dobrou reklamu teda nezařídili.

A k autům :D Evo X, BMW M3, Aston Martin DB9, to všechno jsou nádherné auta. Bohužel ne na české silnice. Na ty se parádně hodí vzduchový podvozek. Proto loni proběhla úprava našeho vozového parku a nyní máme úžasný citroen C5 a Renault Midlum :inlove: Francoužští vývojáři tu snad jezdí na dovolenou, protože tu cestu to fakt kopíruje jak žehlička a i po celodenní jízdě jsem odpočatý
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 25 srp 2010 19:06

AleRx8 píše:A Mitsubishi skvěle vybavené nejsou. Ale když je (výbavově) srovnáš s Audi (mluvíme o nejvyšších modelech) tak na ně prostě nemá. Ani na Toyotu. Ani Mercedesa, BMW, ani na nic takového.

O nejvyšších modelech nemluvím. Stejně tak se nebavíme o šestijádrovém Intelu za 25 000kč. Taky nemáme a nikdy jsme neměli nejvyšší model, snad ani u favorita :D Já jen, že si porovnával Škodu a Audi, což nejsou auta stejné kategorie ani omylem a výkon a kvalita nejen Audi je lepší.

Žbeky: Nedávno se majitel 5770 Vapor-X na Pc tunning (na facebooku) vyjádřil, že ATI už nechce ani vidět. Hrozné ovladače a aktualizace jsou prý úplně k ničemu a nic neřeší. A dále básnil o zkušenosti s Nvidií.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 25 srp 2010 21:04

Celkem paradox, že tu padla poruchovost Škodovek, jelikož pracuji zrovna v oddělení Dlouhodobé kvality a spolehlivosti, čili právě toto je můj denní chléb - tedy jen ty nejvážnější případy.. :D

2.0TSI? Čili motor alá Octavia RS. To už není moc s čím srovnávat z naší stáje, pokud je tohle základní motorizace. Na české silnice je vhodné tak nějaké SUV či tank. Nebo alespoň něco ze vzduchovým podvozkem, tedy ne ten francouzský, s ním pak auto po silnicích plave jak ryba ve vodě. Navíc mě se z toho dělalo až špatně, avšak zde jde spíše o zvyk. Německá auta jsou tvrdší, to je pravda, ale oni si to můžou dovolit a taková jízda s BMW 3 po hezké asfaltce je něco na co se také nezapomíná.

Škodovka dělá dobrá auta, o tom žádná, mám možnost jezdit s dvěmi Octaviemi (A5) 2.0 TDI 125kW a 1.8TSI 118kW a za ty peníze (i vzhledem k ceně náhr. dílů) je to dobrá koupě. Kdybych si měl vybrat, čemu z těchto dvou dám přednost, tak rozhodně benzínu, je s ním větší sranda. Tedy za předpokladu, že bych ho nemusel živit. Kdybych si ale vybíral auto pro sebe, řekněme do půl mega (což je hudba hodně vzdálené budoucnosti), šáhl bych taktéž po Škodovce, přesněji pak po Fabii RS, úžasný to motor a v té zelené metle.. :blush:

Mitsubishi a Subaru jsou zase jiná písnička a Impreza (i když spíše ta starší) či Lancer se musí líbit snad každému, a co teprve v EVU a WRX-STi. A alespoň je vidět, že stejně jako volba výrobce CPU, je i výběr auta podmíněn hlavně financemi (překvapivě). Tak jako Vám bude pět básně majitel Dacie a říkat Vám, že za ty peníze dostane to samé, tak i majitel AMD bude říkat, že dostal stejný výkon. Ale není tomu tak..

Ještě, když tu padla řeč na Acer - když už tak všichni mění názor, já si za svým stojím, s těmito krámy se setkávám celkem často a i dnes jsou to produkty, které bych si ani omylem nekoupil. K ATi pak asi toto - je pravda, že ji doporučujeme. Vzledem k výkonu, který nabízí nám ani moc co jiného nezbývá. Ale kdybych si já kupoval novou GK, tak jedině nVidii, mám k ní prostě blíž. A nikdy sem se žádnou problémy neměl, narozdíl od ATi. Doba jde jistě kupředu, ale už kvůli PhysX a dalším koninám ji mám prostě raději. A taková GTX 460 GLH (vím, že o ní mluvím často) je již velice slušná koupě.. :wink:

samottark: Vidíš oč by si přišel, nechat téma zamčené? :lol:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 26 srp 2010 08:18

No jo, Impreza a Lancer :inlove: Viděli jste někdo Kena Blocka, co dělá s Imprezou? To auto snad nejde zničit :D

S těmi Citroeny má Spyke pravdu, oni nejednou, ony spíše plavou. Jakože pro komfort to není špatné (až na lidi se slabšími žaludky) ale řidič nemá žádnou vazbu s autem, a tak může klidně nevědomky ,,plavat,, jak na silnici, tak na vodě :D

No, že bych si koupil za půl mega Fábii RS, to asi ne, ale musiím uznat, že ten design se jim poprvé ve škodovce povedl. BTW proč stojí namalování střechy načerno 10 táců? :D

Dacia, to je několik let starý Renault. Ale to myslím každý, co se pohybuje v autech ví. Ale ti ostatní to neví. Proto se mamčina kolegyně v práci chválila, že kupují Duster. Jelikož se pak zeptala jednoho chlapa z práce, netušíc že si ji kupuje řekl že je to otřesné auto a navíc hnusné. Ale nevymluvil jí to, a teď se vozí v Dusterovi. Koukejte, mám teréňáka!
A ta kvalita Dacií...Před Albertem v Hodoníně stojí Dacia Sandero (převlečené staré Clio) A když se na něj podíváš zespodu, tak tě omámí báječná chuť rzi. A to tam stojí pár měsíců.
Ale ty lidi opravdu nechápu. Proč si kupuješ Dacii Logan a nekoupíš si radši starou Octávu? Protože Dacia je nové auto...WTF

Já mám zase radši Ati. Když jsem měl svou první Atinu (respektive první grafiku-první pc) byly na trhu 8800GT, GTs, GTX... A ty byly úžasné. Ty jsem dycky chtěl. Jak vyšla řada GTX2xx, tak jsem vždycky chtěl mít tu. No a pak přišla HD5xxx a od té doby jedině Ati. Ale i tak přiznám, že má katastrofální ovladače...

Nejvíc mě v automopbilovém světě uchvacují staré sporťáky. Když jsem si před nedávnou dobou mohl ošahat Ferrari Dino, málem jsem se rozbrečel :lol:

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 26 srp 2010 08:51

S Dacií za nimi stojím. Podle mě je auto hlavně o spolehlivosti celého ústrojí a 1.5dci od Renaultu fakt rachotina není. Možná že tam nemáš koberečky a v kufru jde vidět holý plech, ale je to praktické auto. A proč radši ho než oktávu? Protože dostanu záruku 3roky/100 000Km. I ty si sakra rozmyslíš investici 150 000. Když se ti rozbije oktáva z bazariu cáluješ, když dacia tak servis a neřešíš. Logan není na dlouhé trasy, ale jako druhé auto do rodiny je přímo dělané.

Fábii bych v životě nechtěl. Strašně stísněná, malé okýnka, já se svými 193cm mám co dělat... Jo RS je pěkné a možná i jede, když se v tom ale blbě cítím tak to nekoupím.

A citroenovský podvozek bych za špatný rozhodně neoznačoval. Komfort parádní a nevím jak někdo jiný, já ale vazbu cítím dobře. Není to sporťák, má to přes 2 tuny, ale taky se k tomu tak musí přistupovat. Je to pro klidnější povahy.

Prostě každý má jinou zkušenost a jiné požadavky. Mnohdy jen přejaté od jiných lidí. To je potom tady jen samé "známý vykládal, že musím mít na grafice aspoň 1gb paměti". Člověk je schopný o něčem mluvit jen tehdy, když si to zkusí osobně. Mám ád lidi co na něco nadávají a nikdy to nezkusili. Tím tak trochu narážím i na AleRx8e. Nechci ti křivdit, ve 13 letech jsi myslím moc aut přímo neřídil, obzvláště takové nedostatkové zboží jako vzduchové citroeny (s HydActivem, ne starou kačenu) abys říkal jak necítíš odezvu. Pokud ano tak se omlouvám

P.S. Myslím že tohle téma by se mělo přesunout do sekce "Vše ostatní" :D
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

novoty
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod novoty » 26 srp 2010 09:16

Nějak se Vám to tady koukám zvrhlo, taky přispěji s názorem, ikdyž jsem na auta laik a zas tak se o ne moc nezajimam...

Co se tyka Dacia, to komentovat nebudu, koupila si to moje babicka, hnus, neumi to v zakladu ani okna v eletrice... ale kdyz se ji to libi, jeji vec...

Co se tyka Skodovky, myslim ze to jsou skvela auta, sam mam moznost se vozit (bohuzel ne ridit) v nasi nove Octavii Laurin&Klement a nazval bych to ceskou Audi :)

Co se tyka Citroenu, tak jsem mel moznost moznost ridit C4 Picasso (bohuzel ne oficialne na silnici) a byla to naprosta lahoda... A myslim ze i na nasich ceskych silnicich se chova paradne. Jenze jak rikam, ja jsem toho ve svem veku najezdil vic na kole nez autem, takze pro me je kazde trochu lepsi auto luxus a parada....

To muj nazor naprosteho neznalce automobiloveho sveta... ale tak chtel jsem napsat svuj nazor... tak me nezabijejte... :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC sestava za +- 35 000 Kč
    od DifiCZ » 26 črc 2024 10:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2723
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    30 črc 2024 09:36
  • PC sestava do 30.000,-
    od PARKR » 22 led 2025 09:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    31
    5257
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    24 led 2025 16:26
  • PC sestava
    od Lup1no » 29 bře 2025 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1637
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    29 bře 2025 23:02
  • Herní sestava cca do 60 000 Kč
    od Kelateran » 22 črc 2024 17:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2324
    od d1amond Zobrazit poslední příspěvek
    24 črc 2024 09:41
  • Low cost sestava
    od kozlustechnykus » 04 srp 2024 15:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    1460
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    04 srp 2024 17:34

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”