Zajimavá a kvalitní hotová sestava Alfy Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Zajimavá a kvalitní hotová sestava Alfy  Vyřešeno

Příspěvekod Spyke » 26 srp 2010 23:15

Tak tak, vždy to bude o osobních preferencích, o tom žádná. Výhled se možná zdá malý, ale po čase ti to už ani nepřijde, já jsem si na to zvykl, když občas s Fabkou jezdím. I v Roomsteru se to dalo, když jsme ho měli. Ale když už některý z těchto modelů, tak ve Scoutu, sice je to jen pár plastů a trošičku vyšší světlá výška, ale je to znát. Navíc to i vypadá líp. Hh, není to časté, ale shodli.. :blush:

M4RTY: Vždyť my ho už máme.. :D
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Reklama
AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Zajimavá a kvalitní hotová sestava Alfy

Příspěvekod AleRx8 » 27 srp 2010 08:01

Spyke píše:Myslíš Gymkhanu? Jo, na to se kouká hezky. Škoda, že nám odešel k Fordu. Ale viděli jste jeho start v Rally? Celkem se trápil, kluk. Holt, dělat kraviny je trochu něco jiného než pořádně jezdit.. :D

Dacie jsou tragické, ať už zastaralou motorizací, nulovou výbavou, atd. Jediné nač mohou lákat je cena, stejně jako hromada novodobého šrotu z Číny. Francouzi se s Renaultem nikdy moc nepárali a tady je to ještě o třídu níž. S Dusterem asi takhle, vzhled dle mého zase tak tragický není, jde o vkus, stejně jako vždy. Kvalita zpracování je taktéž již lepší a vůbec už to má blíže k autu. Navíc když to cenově srovnáte s Yetim, je to hodně lákavá nabídka, pokud hledáte auto na hory ve čtyřkole.. :wink:

K tomu, že je lepší koupit starou Octávu než Dacii rozhodně nesouhlasím. Kdo si někdy starou Octávu kupoval, ví, že sice ji seženete za nějakých 100k, ale dalších minimálně 50k do ní vrazíte, aby to vydrželo a obstojně jezdilo - tím neříkám, že to je špatné auto. Pokud někdo shání auto kolem stovky, nejlepší volbou, dle mě, je stará Fabka. Spolehlivé auto bez nutnosti dalších větších investic.

S Fabií, sériovou verzi bych nechtěl. S těma okénkama to opravdu vypadá jak tank, zepředu pak navíc, díky mlhovkám, jak Zetor. V práci jsme měli vytisknuté porovnání právě s ním a to by jste koukali, jak jsou si podobní. Ale RS je něco jiného, auto pořídíte za 499 000,-, ale dalších 10k si vezme lakovaná střecha, 10k lakovaná kola, 10k Black paket a 10k metla, aby to k něčemu vypadalo. Avšak 1.4 s kompresorem a turbem je prostě paráda. Sice možná trochu předimenzovaný, ale poježdění je to parádní. 132kW s tak malým autem umí opravdu divy, jen škoda té dvouspojkové DSG, nevím jestli je to o zvyku, ale mě to prostě nesedí a to tak že vůbec. Zlatej manuál, nevím kterou tykev napadlo ho vynechat - i když zřejmě je to kvůli velikosti. Uvidíme ale, jak na tom bude motor s výdrží a spolehlivostí.. :?

HTP byl/je průser, o tom se nemá cenu bavit. Naštěstí je v nabídce nový 1.2TSI (dražší je myslím jen o 25k) a to už je dle mého opravdu povedený motor.

Podvozek Citroenu je komfortní, o tom žádná. Jak říkám, každý hledá něco jiného. A já jsem ještě hodně mladý než abych se usadil a vozil si zadek takhle v klidu s tím, že neucítím od volantu žádnou odezvu a neucítím ani žádný výmol. Tvrdý podvozek má prostě něco do sebe, už jen kvůli tomu, že auto lépe sedí v zatáčkách. Asi takhle, měl sem jednou půjčenou S2000 a co si budem povídat, to je prostě pohádka. Atmosférický motor, náhon na zadek, neuvěřitelné co to auto dokáže. Ale co si budem povídat, na vyblbnutí je tu motorka a to je zcela jiná kapitola a zase jiná láska.. :D

No jo, on sice umí s autem kraviny, ale závodit, to ne :D

Jsem fanda zmenšování objemu, takže tyto Tsička jsou podle mě výborné. Teď taťka kupoval Tiguana a já jsem do něj furt hučel, ať vezme 1.4 Tsi. A on vzal 2,0 Tdi :D Ale je pravda, že s takovýmhle velkým autem ten motor určitě nemává tak, jak s Fábií (ikdyž v ní je ten motor trochu ,,nataktovaný,, :D)

S2000? Myslíš Hondu, nebo speciál Fábie?

Já zase jel v Oktávě :wink: 140km/h po okresce :D A seděl jsem na zadním prostředním sedadle :D Pekelná jízda! :onfire:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 27 srp 2010 13:53

Na co auto? Jste invalidní?

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 27 srp 2010 13:54

A ty bys šel z Brna do Prahy po dálnici pěšky? Nebo na kole?

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 27 srp 2010 14:01

Tak na delší vzdálenosti to chápu, nechápu když někdo jezdí ve svém městě pár kilometrů (většina lidí, jezdí i na 500 m), znám týpka, co jezdí i na vzdálenost 50 m ...

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 27 srp 2010 14:05

To je sice možné, ale o tom se nebavíme :D To, na jaké vzdálenosti jezdí kdo autem je jen jeho věc, a jestli považuje vzdálenost půl kilometru za vzdálenost, na kterou se autem jezdí, tak jej v tom omylu necháme, ne?

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 27 srp 2010 14:35

Založte si nové téma, tady se má diskutovat o sestavách a ne o autech. :lol:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 27 srp 2010 14:37

Proč? Teď by byla škoda toho nechat...

Všiml sis, že se na to dívá víc lidí, když diskutujeme o autech? :wink:

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 27 srp 2010 15:42

Na co auto? Kvůli pohodlí odjet si kam chceš a kdy chceš, nemusíš se ničím řídit. Já to mám do práce 5 min. klidnou chůzí, čili mě se to netýká, ale na chatu bychom se asi busem nedostali.. :wink:

Zmenšování je teď hodně v kurzu, ale jak říkají amíci, objem ničím nenahradíš. Aby taky ne, při jejich cenách nafty. Ta 1,4TSI tahá jak ďas, ale to i naše 1,8TSI, jen ji musíš točit - benzín. 2,0TDI, ve 125kW je dobrý motor a ten krouťák taktéž s těžším autem dokáže pěkně zatočit. K Fabii S2000 na odpoledne bych se asi stěží dostal. Navíc ta nemá náhon na zadek, jak sem psal. Tkž Honda.. :D
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 27 srp 2010 16:50

Spyke: Právě to pohodlí a lidská lenost je lidem dost na škodu ... sedíme hodiny před TV, PC a ještě neuděláme skoro ani krok pěšky a vozíme si zadky v autech ...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC sestava za +- 35 000 Kč
    od DifiCZ » 26 črc 2024 10:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2723
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    30 črc 2024 09:36
  • PC sestava do 30.000,-
    od PARKR » 22 led 2025 09:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    31
    5257
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    24 led 2025 16:26
  • PC sestava
    od Lup1no » 29 bře 2025 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1637
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    29 bře 2025 23:02
  • Herní sestava cca do 60 000 Kč
    od Kelateran » 22 črc 2024 17:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2324
    od d1amond Zobrazit poslední příspěvek
    24 črc 2024 09:41
  • Low cost sestava
    od kozlustechnykus » 04 srp 2024 15:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    1460
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    04 srp 2024 17:34

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”