Ahoj, potřeboval bych poradit s vypínáním monitoru, hláškou no signal input.
Před měsícem a půl byl PC v opravně, protože mi shořel zdroj a MTB. Měsíc to šlo v pohodě, před 2 týdny se mi to stalo poprvé - hrál jsem Street Legal Racing Redline, začaly mi přes obrazovku běhat černý pruhy, tak jsem zkusil novější ovladače grafiky a v pohodě.
Dneska se mi to stalo zas, a hned 2x. Při hře World Of Warcraft, nic náročnýho. Měl jsem zapnutej jen WMP a WoW, zamrzla mi hra, potom se vypnul monitor a zahlásil No signal input a musel jsem restart čudlíkem.
Chvíli jsem zkoušel čekat jestli to nenaběhne a Vista nenapíše "Ovladač zobrazení byl úspěšně obnoven" ale nic. Tak jsem to restartoval, normálně zapnul, rychle jsem zapnul Everest ale žádný velký teploty - mtb 42°C, CPU 32°C, GPU 60°C (grafika s pasivním chlazením).
Jednou jsem si taky volal přes skype s kámošem a řikal že se mu taky vypnul monitor a normálně mluvil dál, pak řikal že to restartne. Pak řikal že byly horký ramky, protože sundal chladič. Myslíte, že to může bejt ramkama, že se hřejou? Nebo prachem v PC? Nebo když mi to na začátku prázdnin shořelo, tak že to mohlo něco nechat na grafice?
Díky moc za odpověď a rady, Fílek
Vypíná se mi monitor, hláška „no signal input“.* Vyřešeno
Vypíná se mi monitor, hláška „no signal input“.*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 21 srp 2010 22:31, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Vypnutí GPU“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Při té příležitosti jsem ti rozdělil text do odstavců; dělej to, prosím, také tak – alespoň u delších textů.
Důvod: Oprava nadpisu „Vypnutí GPU“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Při té příležitosti jsem ti rozdělil text do odstavců; dělej to, prosím, také tak – alespoň u delších textů.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Vypnutí GPU
Vyhoření motherboard může odrovnat všechny komponenty v pc.
Podle mě jsou ty teploty celkem vysoké, 60°C těsně pár minut po mírné zátěži je celkem dost.
Zkus ji zatopit FurMarkem a řekni, na kolik se vyšplhá teplota a zda bude stabilní pc a nestane se to, co posledně.
Podle mě jsou ty teploty celkem vysoké, 60°C těsně pár minut po mírné zátěži je celkem dost.
Zkus ji zatopit FurMarkem a řekni, na kolik se vyšplhá teplota a zda bude stabilní pc a nestane se to, co posledně.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Nebylo to pár minut, ale asi 5 hodin hraní.
Takže z FurMarku: už jsem to zkoušel předtim na menší zátěž, pak na 16xAA, rozlišení 1680x1050, 15 minut z 55°C na 85°C, nic se nestalo, PC jde i po tom plynule.
Takže z FurMarku: už jsem to zkoušel předtim na menší zátěž, pak na 16xAA, rozlišení 1680x1050, 15 minut z 55°C na 85°C, nic se nestalo, PC jde i po tom plynule.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Takže přehříváním to nebude, zdroj vypadá taky o.k. , zkoušel si zaktualizovat ovladače grafiky?
Ty paměti ram by to způsobovat neměly, jsou dělané tak, jak jsou , teda pokud je nemáš přetaktované.
Ty paměti ram by to způsobovat neměly, jsou dělané tak, jak jsou , teda pokud je nemáš přetaktované.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Re: Vypíná se mi monitor, hláška „no signal input“.*
V tomhle se nehrabu - akorát v Everestu je záložka Přetaktování - to nic netaktuje, že ne? Právě že před těma 2 týdnama jsem stáhnul nový a bylo to OK, možná, že už zas vyšly nový. Mrknu tam.
EDIT: Ovladače jsem měl nejnovější, ale zkusil jsem ty nový smazat a znova nainstalovat, instalace probíhala uplně jinak, když jsem to instaloval poprvý, tak to asi na 3 minuty zamrzlo a pak se to instalovalo, a teď to šlo plynule...
EDIT: Ovladače jsem měl nejnovější, ale zkusil jsem ty nový smazat a znova nainstalovat, instalace probíhala uplně jinak, když jsem to instaloval poprvý, tak to asi na 3 minuty zamrzlo a pak se to instalovalo, a teď to šlo plynule...
Dneska se mi to stalo zase - a rovnou 2x. Po druhém vypnutí jsem vše odpojil, vyndal pc, sundal kryt a koukal jsem do toho. Všechno čistý, jenom v přídavnym větráku byl prach. Tak jsem to vyčistil a ještě před tim jsem šáhnul na HW, disk byl teplejší, ramky byly docela dost, grafika vlažná, procesor taky. Jinak je tam fakt všechno čistý, uvidim jak to bude když jsem vysál ten přídavnej větrák.
Prosím, nevíte někdo co s tím? Dneska se mi to stalo asi po 12 hodinách, mám zkusit memtest? Nebo prostě něco?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tím nic nezkazíš. Pusť memtest a jdi spát a ráno (nevstávej brzo
) uvidíš a dej vědět.
Stáhni a spusť: http://www.slunecnice.cz/sw/memtest/

Stáhni a spusť: http://www.slunecnice.cz/sw/memtest/
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Tak po noci tam bylo 0 errors, 1800% coverage.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Otestuj tímto a neustále měj oči na teplotách.
http://www.slunecnice.cz/sw/occt/
Testuj GPU, ale můžeš i CPU, RAM atp.
Jaký máš zdroj?
http://www.slunecnice.cz/sw/occt/
Testuj GPU, ale můžeš i CPU, RAM atp.
Jaký máš zdroj?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Vím, že zdroj je tam něco přes měsíc, byl tam 450W, po výměně tam dali 400W. Značku ještě zjistím.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Při testu sleduj napětí na 12V větvi.
Bylo by dobré napsat všechny komponenty PC. Everest Ti je sdělí dost podrobně. Jaká je ta grafika? Jestli není silná na ten zdroj.
Bylo by dobré napsat všechny komponenty PC. Everest Ti je sdělí dost podrobně. Jaká je ta grafika? Jestli není silná na ten zdroj.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1955
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2024 22:53