Nové PC 20-25k, tipy, rady návrhy (3.9.2010)

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Wormik
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nové PC 20-25k, tipy, rady návrhy (3.9.2010)

Příspěvekod Wormik » 03 zář 2010 22:28

Zdravím, potřeboval bych radu ohledně nákupu nové PC sestavy v cenové relaci 2025 tisíc.

Zde je můj favorit: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0Y3H010WV8010RUZ010ZHE010H0L010Y2S010GU0010CPU0100BN010Z5L01

- operační systém přirozeně Win 7 64, z důvodu 6gb RAM (vlastní - nezapočítávat do sestavy)
- k dispozici mám dalších 1500mb úložného prostoru v podobě extérních HDD
- počítač by měl sloužit převážně na PC hry a na ne-příliš-náročné grafické programy typu CAD,Corel, Surfer
- sám tíhnu k nVidii a Intelu, ale konkurenci se rozhodně bránit nebudu ;)

- nejsem si jistý taktovatelností procesoru z odkazu (zamčený násobič, že?) pokud by byla mizerná, není třeba ten chladič ;)
- váhám ohledně PC skříně - nenašel jsem však jinou cenově přijatelnou alternativu (do 2000kč), která by vyhovovala memé požadavku optimálního poměru hlučnost/chlazení
- bylo mi řečeno, že RAM lépe slouží pod procesorem i7 v triple modu, ale zkušenosti s tím nemám - prosím o rady i v tomto směru
- také by mne zajímalo, zda-li se podobná investice vyplatí v toto roční období a jestli by nebylo lepší počkat na novou sérii procesorů či grafických karet (slevy na předchozí produkty atp., na koupi nijak nespěchám)
- dál bych se chtěl zeptat - když už člověk dá 900 za montáž, aby se s tím nemusel otravovat sám, stojí za to trochu ''potrápit'' technika alfa-compu koupí nějakého levného chladiče na chipset či odhlučňovací folie? (viz. odkaz)

- v současné době mám pod stolem 2x 8800gt SLi, q6600 @ 2.7ghz

Předem děkuji za případné odpovědi. ;)

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Nové PC 20-25k, tipy, rady návrhy (3.9.2010)

Příspěvekod Žbeky » 03 zář 2010 23:00

Vypadá to velmi slušně.
-Procesor půjde určitě nataktovat přes FSB - není to tak lehké jak násobič, jde dosáhnout ale lepších výsledků.
-U skříní se podívej na výrobce Thermaltake, možná by se ti mohly zamlouvat
-K RAM: Jedině i7 umí využít tripple channel. Ale jen se socketem X58, ty máš P55. Čili triple ti nepojede a s lichým počtem modulů nepojede ani dual. Takže doporučím buď 4gb nebo 8 z hlediska propustnosti. 4gb jsou dnes naprosto dostačující.
-nVidia nové grafiky v tomto segmentu vydávat nebude. Můžeš počkat na podzim, jak dopadnou nové ATi a podle cen se rozhodnout. Podle mě už ale dolů moc nepůjdou.
- A technikovi fólií radost klidně udělej, chipset ale nechej tak. Je udělaný dobře
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 03 zář 2010 23:09

Určitě bych počkal na ATI 6000, ale mohlo by se stát, že budeš čekat dlouho. V prosinci mají vyjít první a to se vyplatí počklat na další, že? U CPU čekat nemá moc smysl. Budou novější, ale vyšší ceny a výko i kdyby byl vyšší tak nevyužiješ.

K Tvé sestavě:

Při vší úctě. Tato deska pro takto výkonný (i7) CPU se nehodí. Vhodné desky začínají od 4000,-. Zvláště když chceš taktovat. A tak jsem Ti věřil a nevšiml si (toho malilinkatého :lol: ) detailu, jaký uvedl Žbeky. No je to matoucí, tak si to omluvíme, že :D Však oni už by Ti technici z alfy zatelefonovali :D .

Corsair je OK, ale je až třetí v řadě, spíše bych vzal Seasonic nebo Enermax. Pokud chceš taktovat, můžeš. Na chladič (pokud nemáš vlastní info od někoho, kdo má osobní zkušenost) se zeptej Czechboye, který ho má. Nejde o výkon ten samozřejmě je, ale na otázku hlučnosti. Informace o hluku udávané prodejci nejsou správné. Jde tedy o to jak hlučnost vnímá naše ucho a co s na něj říká "Náš nervový systém". :D

Můj pokoj v úplné tichosti má 19,2db takže chladič, který poběží na ty nejminimálnější otáčky, bude více slyšet než tichá místnost. Ale to odbočujeme, jen poukazuji na zkreslené informace dávané od výrobců a prodejců.

Být tebou, počkám, rozmyslím a uvažuji spíše o i5 760 nebo AMD Phenom II X6 1090T. Takové osazovat do desek mezi 2-3 tisíci mi příjde v pořádku. Konkrétně na této desce byl v testu zkoušen a také taktován tebou vybraný CPU tedy 870. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Taky bych rád i7 a taky se poohlížím a po desce za cenu 2-3 tisíce bych nesáhnul.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... U0010U6H01

Toto je podle mě velice pěkná, vyvážená, výkonná a značková sestava. Řídil jsem se podle Tvých komponent, ale osobně bych dal jiný zdroj (525W pokud nemáš nějaké divoké úmysly do budoucna) a výkonnější chladič a hlavně tišejší. Hlavně jde o tichost pač výkon chladiče v těchto cenách mají. Promiň, že tě degraduji do i5 (taky bych chtěl i7), ale to by opravdu vyšlo daleko dráž. Tak 35 tisíc odhadem.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Wormik
nováček
Stav:

Příspěvekod Wormik » 04 zář 2010 14:57

Díky za odpovědi - to s tím chipsetem jsem netušil ;)

Trochu jsem přemýšlel a dospěl jsem k tomu, že provedu takovou menší šarádu.

Dám si nervy k ledu a komp dám dokupy sám = -890kč (je k procesoru dodávána ta teplovodivá pasta?)

Použiji můj starý milovaný case Antec 1200 a koupím nějaký nechlazený šmejd pro staré PC, tak řekněmě za litr, jednu 8800gt prodám za pětikilo známému, aby se PC nepřehříval (ty karty sakra dost topí)... pokud to bude stačit, tak v tom samém PC mám Enermax 500w - ten bych rovněž použil a koupil bych nějakou méně výkonou alternativu pro staré PC, ve kterém už nepoběží dvě karty. - to bychom měli nějaké ty úspory abych si mohl dovolit lepší desku a i7 do triple chanelu, ne?

Teď bych ještě rád věděl co za zdroj k:

4x 1GB Corsair Dominator (OC)
q6600(2.4) @ 2.7ghz
Asus Striker Extreme
1x BFG 8800gt (OC2)
75gb raptor
500gb caviar
vypalovačka

Taky bych měl teď vybrat nějaký case do kterého se to vejde (vejde se to do mid ATX kejsu? mám za to že ten striker byl jen do big tower)

zhrunuto: ušetřím tak litr a půl na zdroji, litr za montáž a v podstatě dva litry za case (ten antec se furt tuším drží u 4k)
- dá to dohromady nějakou lepší desku s i7 a 6gb ramky?

Cena by se měla pohybovat kolem těch 25-ti tisíc - když to nepude, tak to holt nepude no ;)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní PC prosím o názory/tipy/rady
    od Samlitt » 05 dub 2025 07:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1395
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 09:11
  • PC nenaběhl - prosím o rady
    od michal84 » 05 dub 2025 23:00 » v Problémy s hardwarem
    5
    2370
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 10:11
  • Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
    od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    14
    3667
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 11:58
  • nové PC Příloha(y)
    od cemel » 24 led 2025 19:38 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    11
    19106
    od cemel Zobrazit poslední příspěvek
    30 led 2025 21:02
  • Nové PC - 18 až 22K vč.OS
    od H33inrich » 04 led 2025 14:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    3164
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    15 led 2025 19:05

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”