asi shorene cpu->specha Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
asi shorene cpu->specha Vyřešeno
Takze sem v biosu nastavil cpu frekvenci misto 200 na 270 a po ulozeni se pc uz nerozjede ( nebo spis jede, ale nejede:-D). Tedy procesor, vetracek na nem se netoci, procesor mam amd athlon 5000+ a chladic Cooler Master Hyper 212 Plus, vetracek na skrini se toci. takze je shoreny ten cpu? nebo da se s tim neco udeat? doufam ze nezhorelo aj neco jineho
Naposledy upravil(a) zdenakrapek dne 07 zář 2010 12:30, celkem upraveno 1 x.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: asi shorene cpu
Stačí většinou vydělat na chvíli baterii ze základní desky a po chvíli ji dát zpět.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
takze kdyz ju vytahnu a po chvilce dam zpet bude vse opet funkcni? a ta frekvence se vrati na tu co tam byla? tedy tech 200MHz? ale mozna reknu otcovi ze zhorel a koupil bych si kdyztak novy:-D jaky by jste doporucovali kdyztak? sestava viz. popis
Ještě k resetu CMOS – pokud máš manuál k základní desce, můžeš ten reset provést při vypnutém PC krátkodobým propojením dvou konkrétních pinů.
Kdysi jsem musel takový reset provést, když jsem snížil časování pamětí z 2,5 na 2 – počítač nenaběhnul, ale po resetu zase šel; jen bylo v BIOSu potřeba vrátit všechny uživatelské změny.
Kdysi jsem musel takový reset provést, když jsem snížil časování pamětí z 2,5 na 2 – počítač nenaběhnul, ale po resetu zase šel; jen bylo v BIOSu potřeba vrátit všechny uživatelské změny.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
netočí se větrák na CPU? a je zapojenej do CPU FAN na desce? mrkni kam vede ten kabel od větráku na CPU
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
pocitac jel dokud jsem nepredelal tu frekvenci, takze vetracek je zapojeny dobre
Naposledy upravil(a) zdenakrapek dne 06 zář 2010 21:00, celkem upraveno 1 x.
resetni cmos a máš klid
cpu se vrátí na původní frekvenci, ale aspoň ti naběhne.

I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
takze vytahnu baterku na minutu ven dam ju tam zpet a vse bude jak bylo?:-)
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
a kdyby bych si chtel koupit nejaky novy procesor tak do 2000,- jaky by jste me doporucili?
Jo resetuje se ti nastavení biosu na tovární nastavení (původní)... jestli budeš chtít taktovat, tak zkus zvyšovat po menších dávkach.
Jakou máš desku a zdroj?
Jakou máš desku a zdroj?
I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
jojo dobre, taktovat nebudu prdim na to:-D ani to nepotrebuju, muj stroj me plne vyhovuje
to bylo jen na zkousku

-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
desku mam Gigabyte GA-M56-S3, a zdroj Fortron 400W, takze baterku jsem vytahoval celkem 3x a daval ju tam az treba po 10 minutach a porad to same nejede to:-( zdroj se toci a to same aj ventilator na zadu, dvdrw funguje taky, ramky taky a grafika tez, i ty diody sviti jak jsou napr. u zapinani pc a nebo restartu takze deska je asi taky v poradku, ale ventilator u procesoru vubec, takze me shorel teda ten procesor?
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”