Propojení netbooku a dvd mechaniky
Propojení netbooku a dvd mechaniky
Dobrý den,u netboku jak jistě víte není optická mechanika.Ted když potřebuji spoustu věcí zalohovat na média a pri tom mam ještě jeden pc se třemi mechaniky.Externí si nechci zbytečně kupovat,když 3 ve stolním pc.Existuje nějaký způsob jak toto propojit a využít mechaniky na starém pc? Už jsem zkoušel přes síťové propojení jako domací sít a nazdílet si složky,disky,ale mech. v druhem pc je stále nefunkční,jde to vůbec propojit tak, abych to použil třeba ve vyp.sotwaru Nero? Situace: Na stolním pc OS windows 98 SE na druhem (netbook) OS Windows XP Houme,servis pack 3.MOžná že se dá nějak předělat ta mech.ve stolním pc na usb vstup ,já nevím.Poradí mi někdo , jak to cele rozchodit?Budu vděčný za každý nápad a myslím si že to pomuže hodně lidem,který maj ten samej problém s netbookama.Těším se na Vaše odpovědi.
Re: Propojení netbooku a dvd mechaniky
Přes síť přetáhnout z netbooku data do PC, tam je již bez problému zpracovat (vypálit) ...
Opravdu to nejde propojit i jiným způsobem? Jde mi o to,že budu potřebovat zálohovat několik desítek GB dat jako třeba mp3 soubory a podobně.Prostě mít zapnuté oba počítače a v reálném čase přesouvat a dále zpracovat.Mám na mysli,že na netbooku pripravím software se soubory k vypálení a na stolním pc použiju disk s dvd mechanikou.Prosím o nějaký přesný postup připojení.Děkuji za odpovedi.
Ještě dodám,že stolní pc-ko je stare deset let a stále funkční,ale s pomalým stařickým hardwarem: OS win98 SE, pentium 3 - celeron 566.
Ještě dodám,že stolní pc-ko je stare deset let a stále funkční,ale s pomalým stařickým hardwarem: OS win98 SE, pentium 3 - celeron 566.
Ani současné použití 2 různých mechanik (1.: čtení * 2.: pálení) v jednom počítači! se nedoporučuje, sice nyní jsou už mechanismy proti přetečení bufferu (lépe řečeno přerušení pálení a navazování s mikromezerou), ale proč to pokoušet třeba tisíckrát a víc? Když ani nechápeš, co požaduješ, tak si nevymýšlej!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejjednodušší řešení i když ne nejlevnější je pořídit si externí vypalovačku.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Je mi jasné,že zakoupením externí mechaniky by vše vyřešilo,ele proč zbytečně utrácet,když mám 3 interní mech.ve stolním pc.Proto jsem tu na foru,aby jste mi pomohli to nějak zprovoznit,na misto toho psát že si něco vymýšlím a že nevím co chci.Tak se ptám znova,existuje nějaký zůsob,kde by netbook vyděl dvd mech.ve stolním pc? Snad se tu najde dobrá duše,která mi pomůže.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžeš ji vidět když ji nasdílíš v síti, ale vypalovat nepůjde. Takhle to nevyřešíš, alespoň o takovém řešení nevím.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Jde o to, že i kdyby to šlo - jako že nejde - tak to spojení bude tak pomalé, že vypálené médium bude dost domrvené 

Děkuji za odpovědi,vidím že to asi nemá cenu,měl bych s tím je potíže.Zkusím to tedy přes tu síť,přesunout soubory a pak norm.na stolním pc vypalit.Myslel jsem,že bych jen využil dvd mech.na desktopu,no nic,díky za vaš čas.
pozn. hold bude vypalování pomalejší než jsem původně zamýšlel,že bych to řídil hardwarově přez ten netbook
pozn. hold bude vypalování pomalejší než jsem původně zamýšlel,že bych to řídil hardwarově přez ten netbook
Ještě že mám předplacený CHIP, zrovna včera jsem tamt četl o tomto případu, máš stolní pc a netbook kde nemáš mechaniku, použij program:Paragon net burner, stolní pc dáš jako server, a připojíš se tam na netbooku.(myslím, že to není ale volné, ale v aktuálním CHIPu je nato i klíč)
Díky Jackm,konečně nějaké řešení,zkusím a poreferuji jak jsem s tím dopadl.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2024
-
od Melvidor
Zobrazit poslední příspěvek
12 led 2025 12:01