Ahoj, kamarád odjíždí do austrálie na delší dobu a prodává svůj počítač, jelikož můj je už uplně starej, tak jsem si řekl, že bych nad tím mohl uvažovat.
Sestava:
procík: Intel core 2 DUO E6300 1,86 GHz socket 775 LGA
základní deska: Micro-star MS-7235
paměti: DDR2 4096 MB
grafárna: Radeon HD 4890
disk: 200GB
chladič - FreezerXtreme(nevim tohle nebo zdroj, ale jedno z toho prej stálo 2k)
zdroj- 650 W Zdroj
cena za tohle všechno 4000,-, bez windowsů, společně s několika originálníma novejma hrama
ještě mi říkal, že se chce zbavit monitoru, je to BENQ 17 palců FP93GX - kolik bych za něj měl dát?
Pokud je to přijatelná cena za tuto sestavu, prosím o odpověď na další mou otázku:
Jak dlouho podle vás bude následující sestava "provozuschopná" na současné hry, co např. GTA 4? Bude se na této sestavě sekat?
A pokud bych se tedy rozhodl investovat do nějakého upgradu, nebylo by lepší si 4k nechat a rovnou je investovat do nějaké nové sestavy?(upřímně se mi příliš nechce kupovat nový comp třeba za 20k, ale rád bych si zahrál současné hry a třeba ještě hry co vyjdou během pár příštích let)
Díky všem moc za rady!!!!
Petr.
Mám koupit tuto sestavu za 4000,- ?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Mám koupit tuto sestavu za 4000,- ?
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
Za ty peníze hodně slušná sestava a osobně bych asi neváhal. Jen za tu grafiku bys dostal cca 3000 Kč. Co se týká her, tak grafika super, paměti dostatek a procesor taky ujde. O GTA IV jako etalonu bych neuvažoval, protože je hodně blbě optimalizovaná na PC a dává zabrat i nadupaným čtyřjádrům, ale jinak v podstatě nebudeš mít problém ani s nejnovějšími hrami
Za ty peníze hodně slušná sestava a osobně bych asi neváhal. Jen za tu grafiku bys dostal cca 3000 Kč. Co se týká her, tak grafika super, paměti dostatek a procesor taky ujde. O GTA IV jako etalonu bych neuvažoval, protože je hodně blbě optimalizovaná na PC a dává zabrat i nadupaným čtyřjádrům, ale jinak v podstatě nebudeš mít problém ani s nejnovějšími hrami
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
pokud ho nebudeš chtít, beru i za 5k :-)
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Myslím že to není špatná cena.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Děkuju moc za radu, tak si konečně po X letech zahraju něco novýho :)
A ještě jen k tomu monitoru, kolik mu teda mám navrhnout, aby to nebylo nějak směšně málo, ale zase ne nějak přehnaně moc? Díky
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sestava je dobrá a ten monitor má cenu kolem 1000,-kč.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Tak super, díky moc za rychlé odpovědi!
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A není to škoda k takovéto super sestavě takový malý monitor? Ta grafika by za sloužila alespoň 20 palců. S cenou moc neporadím, ale počítal bych kolem tisícovky
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Sestava za ty peníze opravdu slušná, 650W zdroj - žeby Corsair ? Ale to jen bokem, u takto vyvážené sestavy to EuroCase asi nebude. Když to shrnu tak PC ber na 101% určitě, i kdyby si ho měl hned prodat tak pár tisíc, ne-li jednou tolik určitě vyděláš a monitor maximálně do 1500,- !
EDIT: Je ale pravda jak je nademnou již podotknuto, že k takové sestavě by se hodil raději 20" monitor, který nový seženeš kolem 2000,- starší možná za cenu, za kterou by si měl ten od kamaráda.
EDIT: Je ale pravda jak je nademnou již podotknuto, že k takové sestavě by se hodil raději 20" monitor, který nový seženeš kolem 2000,- starší možná za cenu, za kterou by si měl ten od kamaráda.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
20" monitor za 2k? to možná CRT, ale LCD snad ne?
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
Já právě mám doma 22 palcovku, ten starej comp daruju bráchovi a ten je ještě prcek, tak si s tou 17 snad na chvíli vystačí :) Ještě jednou díky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1600
-
od pompeus50
Zobrazit poslední příspěvek
29 bře 2025 21:01
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7355
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
05 dub 2025 11:04
-
-
-
Který notebook koupit? do 15 000 Kč
od pikaso.andreas » 22 pro 2024 07:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1585