Zdravím,
koupil jsem Dell a mám podivný problém s připojením. Když PC zapnu, tak je rychlost vynikající, ale během několika minut KLESNE na minimum.
Co jsem udělal:
Přeinstaloval síťovou kartu.
Znovu nastavil síťové připojení.
Prohlédl služby /zřejmě se spustí něco, co to zbrzdí/ nic jsem nenašel.
MBAM negativní.
HijackThis bez nálezu.
RSIT bez nálezu.
Combofix bez nálezu.
Už nevím co s tím. Podivné je, že to prvních několik minut jede skvěle ???
Budu vděčný za každou radu či nápad.
P.S. Samozřejmě i vypnutý Avast a ZA!
Během 10 minut klesne rychlost na minimum Vyřešeno
Re: Během 10 minut klesne rychlost na minimum
Hledal bych problem v AP (rout) skuz ho restnou popripade do nej dat new firmware.
Tak bude vadná ta sítovka.Je integrovana na desce ? Prubni tam dat jinou
Tak si ji kup sitovka od Realteku do PCI slotu stoji 150kč nebo pokad je to pro tebe tak strasne draha vec tak si nekde pujc
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkusil bych ho jinde, nebo nějakým Live systémem. Když by problém přetrvával, tak reklamace...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Síťovku není problém koupit, ale nejprve musím míta jakousi jistotu, že je vadná. Reklamace by šla, ale to až v krajním případě. 

-
- Pohlaví:
Přidávám komunikaci s Bledulkou z jiného vlákna
Nevzykoumal jsem nic! Abych vyloučil chybu v systému zkoušel jsem to v Ubuntu se stejně mizerným výsledkem.
Už mne nenapadá co udělat - jedině ještě jiný ovladač na síťovku, ale moc tomu nevěřim. I pří mých mizerných, resp. žádných znalostech této věci mi něco říká, že síťovka je K.O.
Pokud tomu tak je. není problém koupit jinou, ale netuším jakou - jsou jich mraky a vůbec nevím kterou vybrat.
Snad se ozve nějakej hodnej člověk a nějakou doporučí - předem díky!
Ale zase se ptám, proč by měla síťovka odejít - vždyť je to ten nejnepotřebnější a nejméně zatěžovaný kus hardware v PC!
Nyní jsem měl PC asi 4 hodiny v režimu spánku, ale po spuštění se rychlost nezvýšila jak je tomu zvykem ráno po zapnutí. Je to celě nepochopitelné.
Karta je integovaná a Ledka svítí.

Nevzykoumal jsem nic! Abych vyloučil chybu v systému zkoušel jsem to v Ubuntu se stejně mizerným výsledkem.
Už mne nenapadá co udělat - jedině ještě jiný ovladač na síťovku, ale moc tomu nevěřim. I pří mých mizerných, resp. žádných znalostech této věci mi něco říká, že síťovka je K.O.

Snad se ozve nějakej hodnej člověk a nějakou doporučí - předem díky!
Ale zase se ptám, proč by měla síťovka odejít - vždyť je to ten nejnepotřebnější a nejméně zatěžovaný kus hardware v PC!

Nyní jsem měl PC asi 4 hodiny v režimu spánku, ale po spuštění se rychlost nezvýšila jak je tomu zvykem ráno po zapnutí. Je to celě nepochopitelné.

Karta je integovaná a Ledka svítí.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Řešil jsem podobný problém, ale s Wifi kartou. Byl to zmetek a reklamace byla úspěšná a na místě vyměněná. Rychlost spadla během pěti minut na minimum a zvýšila se teprve po restartu, zase opět po pěti minutách byla na minimu. Problém bude v síťové kartě nebo routeru. Při řešení problémů mi pomohla zapůjčená Wifi karta, která běžela bez problémů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Pic ano, opravdu to tak vypadá
ale, nyní jsem přeinstaloval jiný ovladač přímo od Intelu a TOTO je výsledek - netuším, jestli si to ze mne nedělá jen legraci.
Ta reklamace je složitější, jedná se totiž o TENTO stroj.
Prodejce by ho vzal zpět, ale já naivně doufám, že to rozchodím, protože všechno se dá opravit, je to jen otázka času a peněz.
BTW jsou tam RAM Kingston DDR, které se hodí do mého starého PC. Prošly Memtestem z HirensBoot, Jsou tam 2 disky /ATA a malé/ a ty se u mne také dají použít. Navíc je tam origoš XPprofiSP3. Stáhl všechny všechny aktualizace a prošel ověřením pravosti. Mám i štítek a na poště již CD se systémem abych mohl přeinstalovat.
Takže za ty peníze myslím dobrá koupě
- jen to rozchodit
A TOTO je test po tom, co jsem napsal tento příspěvek.
Tak nevím, že by se to podařilo ? Teď to s obavami restartuju.
Restart to přežilo v pohodě Výsledek - tak budu doufat, že to vydrží.
Zatím nechám téma otevřené, aby mi případně někdo poradil se síťovkou.
Moc děkuji za reakce !

Ta reklamace je složitější, jedná se totiž o TENTO stroj.
Prodejce by ho vzal zpět, ale já naivně doufám, že to rozchodím, protože všechno se dá opravit, je to jen otázka času a peněz.

BTW jsou tam RAM Kingston DDR, které se hodí do mého starého PC. Prošly Memtestem z HirensBoot, Jsou tam 2 disky /ATA a malé/ a ty se u mne také dají použít. Navíc je tam origoš XPprofiSP3. Stáhl všechny všechny aktualizace a prošel ověřením pravosti. Mám i štítek a na poště již CD se systémem abych mohl přeinstalovat.
Takže za ty peníze myslím dobrá koupě

A TOTO je test po tom, co jsem napsal tento příspěvek.
Tak nevím, že by se to podařilo ? Teď to s obavami restartuju.
Restart to přežilo v pohodě Výsledek - tak budu doufat, že to vydrží.
Zatím nechám téma otevřené, aby mi případně někdo poradil se síťovkou.
Moc děkuji za reakce !

-
- Pohlaví:
Re: Během 10 minut klesne rychlost na minimum Vyřešeno
Tak problém konečně opravdu vyřešen.
Ani špatná síťovka ani špatný ovladač, ale velmi prosté. Při změně PC anebo síťovky se providerovi musí nahlásit MAC adresa aby ji tam povolil. Pro někoho asi samozřejmost, ale já to nevěděl a nikoho to nenapadlo.
Ovšem chudák uživatel který si koupí novou síťovku anebo PC a nejde mu internet. ///Ovšem informace o tom má provider na tom internetu.:-)///
Ani špatná síťovka ani špatný ovladač, ale velmi prosté. Při změně PC anebo síťovky se providerovi musí nahlásit MAC adresa aby ji tam povolil. Pro někoho asi samozřejmost, ale já to nevěděl a nikoho to nenapadlo.
Ovšem chudák uživatel který si koupí novou síťovku anebo PC a nejde mu internet. ///Ovšem informace o tom má provider na tom internetu.:-)///
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3656
-
od Laniga
Zobrazit poslední příspěvek
14 úno 2025 14:07
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4749
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-
Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”