Dobrý večer,
mám Wi-fi připojení, mám u okna anténu, jsem cca 100m od vysílače, v cestě žádné domy, prostě nic. Mám mít připojení 2Mb/s ale ve různých speedtestech naměřím pouze 1Mb/s. To ale naměřím pouze v 5 hodin ráno, nebo kolem poledne. Takhle večer je to velice nestabilní (rád hraju takhle večer CoD 4 MP) a tam mám třeba 2 minuty ping 50ms a potom mám brutální lag, ping 999 a po 10 vteřinách je to zase lepší. To samé při stahování, jde to chvíli 120kB/s ale spadne to na cca 30kB/s, potom vyleze na 70kB/s a zase spadne na těch 30kB/s. Ale zase, když jsem stahoval přes noc, bylo tam celkem stabilně těch +- 120kB/s. Technici byli srovnat anténu, router je asi 1 rok starý. Mám ale pocit, že to nikdy nešlo smluvní rychlostí.
Díky, Fílek.
Pomalý internet, je to routerem, anténou, nebo poskytovatel? Vyřešeno
Re: Pomalý internet, je to routerem, anténou, nebo poskytova
jsi 100 metrů od routeru? Celkem daleko... podívej se, jaký máš signál
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
CS 1.6. The Best Game.
Anténa je 100m od vysílače. Počítač je normálně stolní připojený z routeru přes kabel.
Aha, promiň.
A ptal jsi se lidí co mají stejného poskytovatele jako ty? Jestli jim to jede dobře nebo blbne jako tobě?
A ptal jsi se lidí co mají stejného poskytovatele jako ty? Jestli jim to jede dobře nebo blbne jako tobě?
CS 1.6. The Best Game.
CS 1.6. The Best Game.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jakou máš agregaci a ta tvá rychlost je garantována a nebo jen udávána jako naměřená nejvyšší? U WIFI je běžné, že rychlost a ping kolísá, ale že by až takhle ....
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Tak to pěkně skáče. Buď je to tak že v tvím okolí někdo internet využívá hodně (stahování atp., jenže to by s tím ani nemělo souviset)... Jediný možnost zkusi ještě se nějak dohodnout s poskytovatelem.
Mimochodem, co máš za poskytovatele?

CS 1.6. The Best Game.
CS 1.6. The Best Game.
Rychlost 2Mb je garantovaná, agregace je myslím 1:10, původně byla 1:50, pak navyšovali rychlost připojení a změnili agregaci.
Je připojení přes kabelovou televizi stabilnější? Mám k dispozici za tu samou měsíční cenu co toto (300Kč), 5Mb down/512kb. Bylo by to lepší?
King-Surf: S poskytovatelem jsem se domlouval, nastavili to, poladili anténu, ale nic. Poskytovatel je Simelon.NET. Písecká síť.
Je připojení přes kabelovou televizi stabilnější? Mám k dispozici za tu samou měsíční cenu co toto (300Kč), 5Mb down/512kb. Bylo by to lepší?
King-Surf: S poskytovatelem jsem se domlouval, nastavili to, poladili anténu, ale nic. Poskytovatel je Simelon.NET. Písecká síť.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takže garantovaná není 2mb ale jen 200kb při této agregaci.
Čím míň bezdrátových prvků na síti tím je to lepší. Takže ano, přechod ke kabelovce nejspíš pomůže.
Zkus ještě příkazem "tracert http://www.seznam.cz" v příkazovém řádku zjistit, kde nejvíc tratíš
Čím míň bezdrátových prvků na síti tím je to lepší. Takže ano, přechod ke kabelovce nejspíš pomůže.
Zkus ještě příkazem "tracert http://www.seznam.cz" v příkazovém řádku zjistit, kde nejvíc tratíš
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
11 184ms 203ms 210ms 65k-ngb-te3-4.seznam.cz, jinak teď ráno vše pod 10ms.
memphisto píše:Jakou máš agregaci a ta tvá rychlost je garantována a nebo jen udávána jako naměřená nejvyšší? U WIFI je běžné, že rychlost a ping kolísá, ale že by až takhle ....
U wifi už dávno není běžné, že ping a rychlost kolísá. Vše je jen o neznalosti svých práv, dané technologie atd.
Propinguj (minimálně 15 minut) IP adresu routeru, následně IP adresu AP (vysílače) a následně IP adresu DNS serveru.
Pingy na router by měly být <1ms, pingy na AP by měly být <10ms a pingy na DNS by měly být <30ms.
Pokud nesplňuješ pingy na AP nebo router o velké rozdíly, tak je chyba ve tvém routeru (v UTP kabelu) respektive je stažený vysílací výkon na AP nebo je AP jinak poškozeno nebo není viditelnost na AP dostatečná.
Pokud nesplňuješ pingy na DNS, tak je trasa na DNS přeroutovaná a moc dlouhá, což svědčí o amatérismu poskytovatele.
Pokud rychlost do sítě kolísá a pingy taktéž kolísají, tak to svědčí o špatné architektuře sítě a nekvalitním routování potažmo nekvalitním HW vybavením antén tvého poskytovatele.
Pokud máš pocit, že nedostáváš služby, na které máš nárok, tak se obrať na ISP a žádej nápravu.
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
Na router 1ms, na AP 3ms, na 1. DNS 7ms, na 2. DNS 11ms, na 3. DNS to ztratilo všechny packety.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 12977
-
od pikaso.andreas
Zobrazit poslední příspěvek
23 led 2025 10:42
-
- 6
- 3358
-
od JHH1977
02 bře 2025 19:45
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4842
-
od meda2016
14 srp 2024 12:30
-
-
- 3
- 3263
-
od Signalista97