Bios - beep code - co znamená? Vyřešeno
Bios - beep code - co znamená?
Zdravím. Včera počítač normálně fungoval, po nečinnosti (zdálo se, že je uspaný) , nešel najet (myš, enter nic) - Po restartu při najíždění Beep code z Biosu - nepodařilo se mi nikde najít, co znamená - 2 různé tóny - stejně dlouhé - pro hudebníky : melodie hasičů: Hóó - říí a tak pořád dokola i po dalších restartech. Poté jsem odpojil síťový kabl a dal si internet do notebooku, kabel zůstal ale zapojen v síťové kartě jen nebyl zapojen do ovislinku (kvůli pohodlí mám kablů více - a router jsem chtěl zprovoznit až dnes - ale nic z toho asi zatím nebude). Proč to píšu. Protože po tom odpojení a zapnutí PC to beep code žádný nehlásilo, ale ale do monitoru také nic nejelo, ale PC jako by fungovalo. Typ MB a Biosu takhle z hlavy nevím, dneska se doma mrknu, chtěl jsem nejdřív vyhledat ten beep code - ale všude, na co jsem narazil jen - krátká dlouhá a o různé výšce tónů nic. MB se stará aspoň 8 let. Moc díky za info.
Re: Bios - beep code - co znamená?
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Myslím, že mám AwardBios. A skutečně jsem našel ten zvuk na tvém prvním odkazu jako poslední. Je tam hláškao procesoru. Googlu mi to přeložil takto. (Buď CPU není řádně usazen, nebo CPU je poškozený. Může také být kvůli nadměrné teplo. Podívejte se na CPU ventilátor nebo nastavení BIOSu pro správné otáčky ventilátoru.). Co je však zajímavé. Už to tak vůbec nepípá. Po zapnutí najede, najede monitor(jen zelené světlo - obrazovka je pořád černá) a monitor se hned zase jako by vypne (oranžové světlo). Počítač běží (hučí dáljako vždycky, jestli běží vlastně nevím) . Monitor jsem si připojil na notebook a ten jede.
Co radíte zkusit dál?
Co radíte zkusit dál?
-
- Pohlaví:
U mne toto houkání hó-ří také signalizuje přehřátí CPU.
Je možné, že je CPU poškozený, to že počítač hučí ještě neznamená že funguje, možná se jen točí větráky. Co nějaké tóny při spuštění ?
Jediné co mne napadá je vyndat procesor a znova ho usadit - pokud se to rozeběhne tak potom dát pod chladič novou pastu.
Je možné, že je CPU poškozený, to že počítač hučí ještě neznamená že funguje, možná se jen točí větráky. Co nějaké tóny při spuštění ?
Jediné co mne napadá je vyndat procesor a znova ho usadit - pokud se to rozeběhne tak potom dát pod chladič novou pastu.
Právě, že žádný tón - nic nesignalizuje žádný problém. Prostě to hučí. Jen obrazovka monitoru je pořád černá - žádný no signal nebo něco. Kabel do monitozu a monitor OK. Mám strach o grafiku - je integrovaná na MB, kabel od monitoru jde do takové růžové kostky na MB. Na to vyndání procesoru si moc netroufám a když to nepíská, tak bych to zatím nechal a alibisticky dělal, že o tom nevím a radši bych hledal chybu jinde. Co?
-
- Pohlaví:
To mi připomíná ten vtip o chlapíkovi, který hledal ztracené klíče pod lampou, protože tam bylo světlo.
Počitač by se měl rozeběhnout i při vadné grafice, pokud neodešlo něco na desce. Co diody, svítí?

Počitač by se měl rozeběhnout i při vadné grafice, pokud neodešlo něco na desce. Co diody, svítí?
Diody svítí. Ale při pokusu o opětovné zapojení kabelu od monitoru se to zase rozpíská. Takže alibismus opravdu na místě nebyl. Tak chci zkusit vyndat ten procesor, ale už u chladiče narážím na problémy, že nevím za co vzít abych to nenávratně neposlal do háje. Zkusím zrobit snímek, jak je to upevněné a hodit ho tu.
-
- Pohlaví:
Ty chladiče mohou být upevněné různě - koukni do Google
Takto to tam je. Za co vzít?
Z druhé strany(naproti) by měla být páčka na odepnutí.
Tak páčku jsem moc nenašel. Oddělal jsek zdroj ať tam mám místo, ale to na co tužkou ukazuju nejde moc lehce.
-
- Pohlaví:
Tam ne, musíš zatlačit níže uprostřed do toho žlábku a odtáhnout směrem ven od chladiče aby se to vyndalo z těch bílých úchytů. Musíš ale opatrně, aby se ti nesmekl šroubovaák a nepoškodil desku. Tím se uvolní ten pásek co drží chladič. Teprve potom uvidíš tu páčku co se s ní uvolňuje CPU.
Možná by balo lepší dát to někomu zkušenějšímu, abys něco neurval!
Možná by balo lepší dát to někomu zkušenějšímu, abys něco neurval!
- Přílohy
-
- o1.jpg (26.48 KiB) Zobrazeno 1730 x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
RAM - co znamená rezervováno hardwarem ? Příloha(y)
od Minapark » 05 zář 2024 13:21 » v Problémy s hardwarem - 10
- 3157
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 zář 2024 16:21
-
-
-
MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 3517