upevnění paraboly Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

hussky
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

upevnění paraboly  Vyřešeno

Příspěvekod hussky » 14 říj 2010 16:28

Dobrý den, chtěl bych poradit s upevněním paraboly. Jelikož máme po revitalizaci bytového domu, máme zákaz jakého koli vrtání do fasády domu, proto mě napadlo, zdali parabola, kterou bych chytal signál (internet), by nešla upevnit nějakým způsobem na parapet, který je celkem široký. Na internetu nabízejí úchyty na parabolu jen pro navrtání, žádný jiný typ jsem nenašel.

Nemáte někdo s tímto zkušenosti, bytové družstvo prakticky nedovolí, jaký koli zásah do fasády, tedy není možné žádné vrtání.

Díky za odpověď a postřehy.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: upevnění paraboly

Příspěvekod Pic » 14 říj 2010 18:43

Bez řádného ukotvení paraboly, budou s příjmem problémy. Silný vítr dokáže bez řádného upevnění paraboly s ní pořádně zacvičit a též hrozí její zřícení. Upevnění na parapet nepůjde bez vrtání a ten je součástí fasády. Mám obavy, že to není dobré řešení. Spíše se souhlasem družstva instalovat parabolu na střechu, ale odbornou firmou, která zaručí nepoškození střechy. Problém je zda i to družstvo povolí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: upevnění paraboly

Příspěvekod guest » 14 říj 2010 19:09

Kdysi a kdesi jsem viděl upevněnou parabolu na jakousi tyč, která byla "rozepnutá" mezi parapetem a vrchem okna (dříve se tímto způsobem upevňovaly TV v obývácích. Nicméně bych tomu příliš nedůvěřoval s ohledem na to, co již zmínil výše Pic. Také by mohla skončit někomu dole na hlavě. I v případě parapetu se bez vrtání asi neobejdeš a vrtání do parapetu z hlediska izolace je ještě horší než vrtání do fasády.

Nezbývá než dohoda s BD či použití jiné antény, která půjde snáze upevnit.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”