reinstall windows XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

raptotr
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

reinstall windows XP

Příspěvekod raptotr » 16 říj 2010 22:18

Zdravim, mam 2 velké problémy na které zdá se nestačim, tak bych potřeboval malou pomoc.
Vše se týká staršího typu počítače kde je AMD Athlon 2GHz, MSI KT6 delta series, ATI Radeon 9200.
1, Když se mi podařilo přeinstalovat. (Windows XP), ve správci zařízení jsem měl 2 žluté vykřičníky. Síť a Zvuk (vše je integrovaný na desce)
Síť se mi podařilo rozchodit, ale se zvukem nastal problem. Než jsem formátoval disk, byl tam jako ovladač nainstalovaný C-media AC97.
Scháněl sem tento ovladač kde se dá, našel jsem jich opravdu hodně ale ani v jednom nebylo něco jako Setup.exe. Jen systémový knihovny a další soubory. A proto bych se chtěl zeptat, zda někdo neví jak se takovýhle ovladač instaluje.

2, Další problem a vážnější spočívá v tom, že při pokusu o instalaci jiného ovladače (zkoušel sem podobný) se v polovině instalace PC resetoval a při opětovným spuštěním (které trvalo mimořádně dlouhou dobu) začaly na liště vyskakovat informace o načtání řadičů, IDE detekování apod >>>následoval automat reset a takhle to jelo furt dokola. Tudíš sem zvolil možnosst znovu reinstal oken. Jenomže při zvolení možnosti Boot CD-ROM mi naskočil nápis "Pro pokračování stiskněte libolnou klávesu", stisknul sem a nic. Zkoušel sem to tedy znovu a situace stejná. Maximální změna byla že mi nahoře vlevo v rohu začala blikat pomlčka. Na to sem reagoval restartem biosu přes baterku v desce. Po znovuspuštění PC se žádná změna nekonala....takže mam teď počítač, kterej se nenastartuje a ani nejde reinstalovat.
Měl by někdo radu co s tim teď? (likvidovat ho se mi ještě nechce, má sloužit pouze jako PC na surfování pro rodiče)

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Re: reinstall windows XP

Příspěvekod Luboš » 16 říj 2010 22:29

K bodu 1: pokud nemáš v instalačním balíčku spustitelný soubor, tak tam bude určitě soubor s příponou .INF. Klikni na něj pravou myší a vyber instalovat. Další způsob je ten, že si v správci zařízení zobrazíš daný hardware, přepneš se na záložku Ovladač a zadáš Aktualizovat ovladač. Neinstaluj z internetu, ale nastav cestu na tvoje umístění.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 16 říj 2010 22:34

Po zapnutí mačkej F8 a vyber možnost nouzového režimu. Pak v systému použij obnovu systému do bodu před instalací driverů.
Aktuální drivery jsi stáhni ze stránek výrobce - MSI. http://eu.msi.com/index.php?func=search ... ywords=KT6
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

raptotr
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod raptotr » 16 říj 2010 22:49

To Luboš. Díkes...mám k dispozici tenhle ovladač:
http://download.cnet.com/C-Media-AC97-A ... 54785.html
myslíš že jedna z těch INF bude ta správná?

To D1amond: Když sem se dostal do oken tak sem zkoušel rychle obnovit system, než se to řetězově samo restartovalo....odklikal sem to úspěšně ale samotný obnovění se nezdrařilo. Myslíš, že spuštění přes Nouzovej režim vynechá to načítánní těch řadičů a zůstane to spuštění aspoň na dobu nezbytčně nutnou k tomu obnovení?
jinak dík moc za tu stránku na ovladače...já se dostal vždy k výběru Socketu a tam sem skončil :D

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 16 říj 2010 23:51

Ano, načtou se pouze základní drivery Windows.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 17 říj 2010 09:55

Ovladače stáhni přímo ze stránek MSI
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”