Movie Maker shazuje Windows XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Movie Maker shazuje Windows XP

Příspěvekod memphisto » 17 říj 2010 19:08

Zdravím,

Po dlouhé době jsem zapl Movie Maker a potřeboval jsem v nouzi sestříhat krátké video. Vše fungoval správně až do doby, kde jsem jednotlivé soubory začal tahat z kolekce do lišty pro vytvořený snímek. Při třetím snímku se bez varování restartoval počítač. Žádná modrá smrt, nic. Zkoušel jsem to znovu a znovu a padá to jen při této činnosti. Windows je XP se SP3 a plně aktualizovaný. Movie Maker jsem také zkoušel přeinstalovat a pořád to samé :? PC zavšivené není. Předem děkuji za konstruktivní rady
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Movie Maker shazuje Windows XP

Příspěvekod guest » 17 říj 2010 19:24

Stejný problém jsem kdysi měl a pomohla mi jen nová instalace. Ovšem tenkrát jsem nezkusil opravu systému z CD - není to extra konstruktivní, nicméně bych to zkusil. Samotné přeinstalování WMM možná neřeší problém s jinými poškozenými sys. soubory. ???

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 říj 2010 19:32

Díky za tip. Novou instalaci bych volil až jako krajní možnost, jelikož to PC nevyužívám sám a mají tu soubory i jiní uživatelé a oprava akorát rozhasí celý Windows :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 17 říj 2010 19:42

Já věděl že nebudeš nadšenej. Pak bych zkusil ten WMM odinstalovat přes Total Uninstal - ten vyhrabe kdejaký záznam který s tím nějak souvisí.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 17 říj 2010 20:54

Co tak bod obnovení?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 říj 2010 21:11

To jsou zkoušel o týden zpátky a bez úspěchu. Zkoušel jsem i Total Uninstall, ale Movie Maker nenašel. Tak další objev. Když mám tu lištu v režimu scénář, tak je ve ok, ale jakmile to přepnu na časovou osu, tak po přetažení videa z kolekce to padne :? Zkoušel jsem i instalovat znovu MM, ale hodí mi to chybu, že nelze na instalovat, že to nemá doporučení pro XP a přitom je to správná verze :idea: Tak tohle mi hlava nebere

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 17 říj 2010 21:14

A dělá to jakékoliv video třetí v pořadí nebo jedno konkrétní, které zatím shodou okolností bylo vždycky třetí ?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 17 říj 2010 21:21

Je hardwarově Pc v pořádku a je dostatečně výkonné z ohledem na stáří pro úkol, který chceš dělat?

Pamatuji se jen jedno. Nikdy jsem nedokázal v Movie Makeru Xpéček udělat nic. Až ve Vistě jsem s ním byl spokojen. Nyní ve W7 jej nepoužívám a myslím si, že je horší než ve Vistách. Je omezenější. Ale i ve vistách občas padal, ale jen občas.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 říj 2010 21:26

Padá to při přidání videa v náhodném pořadí. Někdy to padne hned při prvním a někdy až u posledního. Videa z kolekce přidávám pořád ve stejném pořadí. Sestava je na to až moc dobrá. Jako na střih videa mám Power Director, ale když chci sestříhat malý soubor, tak se na to moc PD nehodí, jelikož výledné video i v nejnižší kvalitě má pořád mnohem větší velikost než původní nesetříhaný soubor. Ta chyba, co vyskakuje u instalace je níže. Účet je samozřejmě jako správce a podpisy ovladačů mám nastaveno na upozorňovat :?
Přílohy
problem.JPG
problem.JPG (19.36 KiB) Zobrazeno 335 x

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 17 říj 2010 21:31

Viděl bych to, že power director používá sice kontejner avi ale bez koprese. Něco jak fraps. Zkus to video projet třeba přes SUPER a pokud bude velikost menší tak to udělej v directoru. Sice to neřeší WMM, ale v tuto chvíli ti to pomůže spíš
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 říj 2010 21:33

Jak jsem psal výše, pokud to video z kolekce nasekám do té lišty přepnuté na Scénář, tak je vše ok, ale jakmile ji přepnu na časovou osu a přetahuji je na ni, tak to spadne :?

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 17 říj 2010 21:46

Žbeky píše:Viděl bych to, že power director používá sice kontejner avi ale bez koprese. Něco jak fraps. Zkus to video projet třeba přes SUPER a pokud bude velikost menší tak to udělej v directoru. Sice to neřeší WMM, ale v tuto chvíli ti to pomůže spíš

To bych nedělal. Výsledné video bude po dvou zpracováních hodně nižší kvalitě. Neznám super, ale freeware programy asi neumí konvertovat bez ztráty kvality.

NERO 9 (bohužel placené) ZKUS DEMO mělo dobré výsledky ve velikosti videa a navíc to umí snížit bez (očividné) ztráty kvality. U NERA 10 je již situace horší. Mluvím o filmu tedy časové ose. V NERU 10 (Vision Xtra) jsem vypáli projekt, který měl 7,5GB jako 4,5 GB a čekal jsem horší kvalitu a ... není, je úplně stejná. Nevidím rozdíl. Důvod proč jsem to dělal byl ten, že jsem neměl velké DVDčka.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”