Ahoj, objednal jsem si z obchodu czc.cz sestaičku, nějak jsem ji dal dohromady a když ji zapnu začne to dělat dlouhý tóny (tuuuuuuuuuu tuuuuuuuuuuuu tuuuuuuuuu tuuuuuuuuuu a po chvilce pípání naskočí na obrazovce, že to chce načíst původní bios). Jenže to jenom problikne a zase to začne pípat. Myslíte, že jsem něco špatně zapojil?
Co všechno má být zapojeno ze zdroje do desky? Mám zapojeno jenom napájení desky a pak nějakej PCI-I kablík.
Prosím o rady, děkuji!
Sestavení objednaných komponent Vyřešeno
Re: Sestavení objednaných komponent
Ještě napájení procesoru.
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jejda, jdu na to kouknout
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak napájení procesoru zapojený mám (jestli je to to, hned vedle něj), ale PCI-I zapojený nemám.. Ani nevím kam to píchnout?
Proč sis už součásti PC nenechal smontovat a zahořet přímo v IT obchodě? Některé to mají už zdarma (spíše lépe řečeno v ceně) nebo za pár stováků ... tady se šetřit nevyplácí, zvlášť pokud se příliš nevyznáš a svojí sestavičku odpálíš 

- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nedá se říct, že se nevyznám, ale počítač zapojuju poprvý.. :-)
Tak to já bych si teda netroufl, protože bych z toho sestavil leda letadlo 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud si otevřeš manuál k základní desce, tak tam najdeš vše, Jinak točí se ventilátory na chladiči procesoru a grafické karty? Jakou máš sestavu a zdroj (značka a W). Máš vloženou GK a připojené případné přídavné napájení? Též to může být špatně zasunutá paměť ve slotu, nebo vadná.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V Picově příspěvku bych ještě dodal: "a umíš perfektně anglicky". Takové jsou totiž manuály výrobce. Pokud to nezvládáš tak je ani nemusíš číst. Obrázky Ti nic neřeknou.
Zapojoval jsem PC nedávno, žádnej problém, Pc jede, ale popis kabílků Audia, USB, Ledek apod. (a že jich tam není nejméně) byl jiný než údaje na desce. Tak jsem to hold dělal asi dvě hodiny a stylem pokusů a omylů. Napoprvé nic, přehodil jsem power kabílek a už jel
Jsi si 100% jist zapojením těchto malinkatých kabílků?
Jinak sem dej sestavu, kterou zapojuješ ať víme o čem se bavíme.
Zapojoval jsem PC nedávno, žádnej problém, Pc jede, ale popis kabílků Audia, USB, Ledek apod. (a že jich tam není nejméně) byl jiný než údaje na desce. Tak jsem to hold dělal asi dvě hodiny a stylem pokusů a omylů. Napoprvé nic, přehodil jsem power kabílek a už jel

Jsi si 100% jist zapojením těchto malinkatých kabílků?
Jinak sem dej sestavu, kterou zapojuješ ať víme o čem se bavíme.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ty malé káblíky mají prd vliv na chod. Je tam jen Power, Reset, Speaker a ledky. Záleží jak která deska, ale třeba Gigabyte to mají v manuálu hezky. Ač pro mnohé nevýhodně anglicky, ale není třeba znát angličtinu. Tento problém bych přisuzovat nějaké nedocvaknuté komponentě. Procesor jsi předpokládám dal správně zlatým rožkem 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano, určitě mnou popisovaný problém nebude mít vliv, bral jsem to spíše jako příklad, jaké jsou manuály. Gigabyte to mají hezky? Právě o té jsem mluvil. A tlačítko power je docela podstatné, mimochodem :-)
Pic vyjmenoval snad všechny možnosti když vyloučíme jeden nebo více vadných komponentů. Možná to chce kouknout zda BIOS podporuje vložený procesor (popř.RAM) a není třeba jej updatovat. To ovšem jen hádám, protože netuším jak se Pc v tomto případě chová. Snad jiní mají zkušenost.
Pic vyjmenoval snad všechny možnosti když vyloučíme jeden nebo více vadných komponentů. Možná to chce kouknout zda BIOS podporuje vložený procesor (popř.RAM) a není třeba jej updatovat. To ovšem jen hádám, protože netuším jak se Pc v tomto případě chová. Snad jiní mají zkušenost.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud grafika nevyžaduje PCI-E, tak ho nikam nezapojuješ. Jinak do grafiky (měla by na sobě 6pin konenktor).
Zkus PC naběhnout zatím bez disků a mechanik, nech jen grafiku, procesor a jednu paměť. Zapojené napájení potom stačí jen 4pin napájení procesoru a 20+4pin napájení desky.
Když napíšeš o jakou desku se jedná, můžem zjistit, co hlásí ten kód za chybu. Vzhledem k tomu, že se dostaneš na obrazovku s logem, tak to vypadá na CPU nebo paměti.
Ideální je si to všechno poskládat volně na stole, ať s tím můžeš manipulovat.
Zkus PC naběhnout zatím bez disků a mechanik, nech jen grafiku, procesor a jednu paměť. Zapojené napájení potom stačí jen 4pin napájení procesoru a 20+4pin napájení desky.
Když napíšeš o jakou desku se jedná, můžem zjistit, co hlásí ten kód za chybu. Vzhledem k tomu, že se dostaneš na obrazovku s logem, tak to vypadá na CPU nebo paměti.
Ideální je si to všechno poskládat volně na stole, ať s tím můžeš manipulovat.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3693
-
od falco_dee