nová instalace xp
nová instalace xp
ahoj mám doma hp compaq nx 7010 dostal jsem ho z německa tak jsem si ho chtěl přeinstalovat do češtiny ale nejde mě nabootovat z cd i když jsem v biosu dal na mechaniku first a na hdd second tak mě to stejně vždy najede z hdd do němčiny , neměl bych tedy ještě něco v biosu přenastavit ?
Re: nová instalace xp
A máš to CD bootovací?
jasně je bootovací už jsem ho na stolním pc používal
Ještě co si vzpomínám, nesmí být zakázáno (snad v BIOSu) načítání z mechanik. Rozsvítí se kontrolka mechaniky a pak harddisku?
tak jsem se dostal k tomu že mě dá vybrat z čeho chci bootovat a pak mě hodí asi do dosu a chce po mě abych tam psal nějaké příkazy a u toho jsem ztroskotal myslel jsem že tam hodím cd a pofrčí to jako normálně ale dos to je pro mě zatím moc vůbec nevím co bych tam měl tukat
Napiš co je na obrazovce, nebo to vyfoť ...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejspíš to chce písmeno CD/DVD mechaniky a tak napiš D: a stiskni Enter pokud mechanika je D, jinak nahraď příslušným písmenem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
takže to napíše Caldera DR-DOS 7,03
copyright 1976, 1998 caldera,
[DR-DOS] A :\>
no a když tam napíšu písmenko mechaniky což je N tak mě to podto napíše command or filename not recognized a znovu
no předtím to napíše asi ještě dvacet řádku to je ale o tom co tam je jako svazky usb a podobně
copyright 1976, 1998 caldera,
no a když tam napíšu písmenko mechaniky což je N tak mě to podto napíše command or filename not recognized a znovu
no předtím to napíše asi ještě dvacet řádku to je ale o tom co tam je jako svazky usb a podobně
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A není tam uvedena i CD/DVD mechanika v DOSu může být označena jinak?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
nezapomínáš po přestavení biosu a vložení butovacího CD do mechaniky...a následném restaru podržet libovolnou klávesu???....jinak ti zřejmě znovu automaticky naběhnou něměcký Wokna z HD.
Tak co vím, tak právě podržení klávesy má za následek nebootování z mechaniky ...
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pánové on dal disketovou mechaniku jako první místo cd mechaniky podle mě je zakopaný pes v chybném nastavení v bios
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 4110
-
od falco_dee
Zobrazit poslední příspěvek
21 čer 2025 08:24