Dobrý den,
včera jsem si pouštěl jednu píseň a potom se můj počítač záhadně zasekl. Myš také nereagovala. Tak jsem zmáčkl restartovací tlačítko, které na mém PC ještě existuje a začíná nabíhat jako vždy - Award Modular Bios v. 6.00PG - PC Health OK, Detecting IDE drivers... Jenomže potom, jakoby bylo CD v mechanice a spouštělo to z něho - tam ale žádné CD nebylo. A za chvíli se objevila hláška: Disk boot failure, insert system disk and press enter. To už se mi jednou stalo. Ale když jsem nahnul počítač a zase položil, tak se to zázračně rozjelo. Jenomže tentokrát nic. Tak jsem usoudil, že asi bude špatně připojený disk. Tak jsem rozebral počítač a zástrčka opravdu byla uvolněná. Tak jsem ji dozastrčil a zavřel skříň PC. Zapnul jsem počítač v domnění, že to pojede. Jenomže se to nabíhalo a uviděl jsem Windows XP a takovou tu čárečku, jak stále lítá zleva do prava. Takhle to udělalo 4x, kontrolka disku mezitím stále svítila a najednou "zarachtalo" v disketové mechanice a hned k tomu se rozblikala DVD mechanika a restartoval se počítač sám od sebe. Zase to nabíhalo, ale tentokrát se objevilo Omlouváme se za nepříjemnosti......systémy nebyl spuštěn... a možnosti: Stav nouze, stav nouze s prací v síti, stav nouze s MS-DOS, Zjistit poslední funkční konfiguraci, Spustit systém normálním způsobem. Žádná možnost nefungovala. Vše dopadlo stejně. Restartovalo se PC.
Nevíte co s tím? OS: Windows XP Home SP3
Děkuji za odpovědi.
chyba při startu Windows
chyba při startu Windows
Naposledy upravil(a) pocitac dne 26 říj 2010 13:44, celkem upraveno 2 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: chyba při startu Windows
A nezapomenul jsi v CD/DVD mechanice cdéško s tou hudbou, kterou jsi si před tím pouštěl? Pokud ano, tak jej vyjmi a PC naběhne.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: chyba při startu Windows
Ne. CD tam žádné nebylo. A ta hudba byla na disku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Windows Update nelze stáhnout, chyba 0x80070246 Příloha(y)
od Rewqa » 19 led 2025 17:20 » v Windows 11, 10, 8... - 11
- 5507
-
od Rewqa
Zobrazit poslední příspěvek
27 led 2025 20:43
-
-
- 6
- 8110
-
od zeus