Ahoj,
snad to bude k pochopení, ale ještě bych se na jednu věc zeptal.Měl bych soubor s objednávkama, u kterých bych si značil jejich řešení. Když bych se třeba nedovolal, změnil bych stav, když bych neřešil,byl by stav stejný jak od počátku. Když bych objednávku dořešil a změnil stav na př. "zaslat - ok" tak bych chtěl, aby po stisku tlačíka mi excel automaticky vygeneroval email,kam by nakopíroval pouze objednávky, které jsou "dořešeny". A proto, že původní data v tabulce ponecháváme, tak by excel měl kopírovat pouze ty objednávky, které jsem změnil a dořešil aktuální den (nebo které "excel" posílal naposled).
Kopírovaní řádku do emailu dle hodnot Vyřešeno
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Kopírovaní řádku do emailu dle hodnot
- Přílohy
-
- EMAIL.xls
- (68.5 KiB) Staženo 35 x
Naposledy upravil(a) mike007 dne 29 říj 2010 08:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Opraven překlep v názvu tématu
Důvod: Opraven překlep v názvu tématu
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Kopírovaná řádku do emailu dle hodnot
Prosim upresni:
Predpokladam, ze co doresena objednavka, to jeden email, nikolv "...vygeneroval email...které jsou "dořešeny".".
Emailove adresy jsou kde?
Emaily generovat individualne ihned po zmene stavu na vyreseno, nebo hromadne?
V pripade hromadneho odeslani bude nutno pridat sloupec pro oznaceni, ze email byl odeslan.
Tabulka s vychozimi daty bude mit vzdy shodny format?
Struktura emailu - co vlozit:
adresa - emailova adresa
vec ??
telo ?? - formatovani??
Pro odesilani mailu pouzit Outlook?
Dale nejak nerozumim:
Znamena to, ze je potreba generovat tabulku z nejake databaze?, emaily mohou byt generovany z teto databaze. At tak nebo onak, je nutno prilozit demo databaze - struktura, formaty a typy dat odpovidajici realu, data demo.
...aby po stisku tlačíka mi excel automaticky vygeneroval email,kam by nakopíroval pouze objednávky, které jsou "dořešeny"
Predpokladam, ze co doresena objednavka, to jeden email, nikolv "...vygeneroval email...které jsou "dořešeny".".
Emailove adresy jsou kde?
Emaily generovat individualne ihned po zmene stavu na vyreseno, nebo hromadne?
V pripade hromadneho odeslani bude nutno pridat sloupec pro oznaceni, ze email byl odeslan.
Tabulka s vychozimi daty bude mit vzdy shodny format?
Struktura emailu - co vlozit:
adresa - emailova adresa
vec ??
telo ?? - formatovani??
Pro odesilani mailu pouzit Outlook?
Dale nejak nerozumim:
A proto, že původní data v tabulce ponecháváme, tak by excel měl kopírovat pouze ty objednávky, které jsem změnil a dořešil aktuální den (nebo které "excel" posílal naposled).
Znamena to, ze je potreba generovat tabulku z nejake databaze?, emaily mohou byt generovany z teto databaze. At tak nebo onak, je nutno prilozit demo databaze - struktura, formaty a typy dat odpovidajici realu, data demo.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, klidně stačí po stisku vygenerovat email s tou jednou objednávkou, je to tak lepší pro přehled toho, kdo zrovna objednávky zpracovává. Emailové adresy si pak doplním do kódu, ta bude pokaždé stejná. Struktura se též nemění kopírovaných dat, tak že excel má základ stejný, akorát doplnuji nové data s objednávkama, co musíme zvlášť dořešit.
tím posledním myslím to, že takto jak excel vidíš, tak data v něm akorát přidávám nové a původní zůstávají pořád v tabulce a když někdy označím nějakou že "dořešeno" tak jich tam může mít z minulých dnů více, ale posílat chci jen tu novou označernou objednávku. Tak že jak je v příloze, takto by byl soubor a nově bych dořešil tu co je označena "bude dořešeno" a označím ji za "dořešeno" tak akorát tuto novou aby poslal
// Příspěvky sloučeny.
// Pokud chceš něco dodat a ještě nikdo po tobě nepřispěl, použij tlačítko >> Upravit << a svůj příspěvek doplň. Díky.
//mike007
tím posledním myslím to, že takto jak excel vidíš, tak data v něm akorát přidávám nové a původní zůstávají pořád v tabulce a když někdy označím nějakou že "dořešeno" tak jich tam může mít z minulých dnů více, ale posílat chci jen tu novou označernou objednávku. Tak že jak je v příloze, takto by byl soubor a nově bych dořešil tu co je označena "bude dořešeno" a označím ji za "dořešeno" tak akorát tuto novou aby poslal
// Příspěvky sloučeny.
// Pokud chceš něco dodat a ještě nikdo po tobě nepřispěl, použij tlačítko >> Upravit << a svůj příspěvek doplň. Díky.
//mike007
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Dobre, mailovou adresu adresata si doplnis, taktez i odesilatele a SMTP server (když nemáš nastavení účtu v Outlook Express nebo Windows Mail).
Co ma byt vlozeno do Vec (Subject) a do tela zpravy (TextBody)? Dopln.
Vlozit do tabulky odeslani mailu (datum, cas) do noveho sloupce?
Mozne reseni odesilani - potvrd, pripadne navrhni zmenu:
Odeslani mailu tlacitkem po potvrzeni, odeslana budou data z vybraneho radku, t.j. aktivni bunka bude v rozsahu sloupcu tabulky.
Co ma byt vlozeno do Vec (Subject) a do tela zpravy (TextBody)? Dopln.
Vlozit do tabulky odeslani mailu (datum, cas) do noveho sloupce?
Mozne reseni odesilani - potvrd, pripadne navrhni zmenu:
Odeslani mailu tlacitkem po potvrzeni, odeslana budou data z vybraneho radku, t.j. aktivni bunka bude v rozsahu sloupcu tabulky.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
účet nastavený v outloku mám, tak že vygenerovat email v excelu je ok.... věc emailu si také doplním ve vba a do tela zpravy jsem myslel nakopírovaný řádek, který byl akorát dořešení.... ano, odeslaní by bylo tlačítkem po potvrzení s tím, že data budou vložena z vybraneho radku a chápu dobře, že by bral vybraný řádek dle aktivní buňky v rozsahu pevně danych sloupců?
Tohlecto řešení vypadá dobře, jak píšeš, spíš mně ani nenapadlo že by takto šlo nějak řešit, když mně napadlo tlačítko a kopírování určitého řádku, tak nevím, jak zas vkládat automaticky do každého řádku tlačítko vázané na určitý řádek, což je zbytečně složité a Tvé řešení je parádní...
A v příloze jak je uvedené datum s časem, tak to není bráno jako aktuální datum, ale datum objednávky
// Příspěvky sloučeny.
//mike007
Tohlecto řešení vypadá dobře, jak píšeš, spíš mně ani nenapadlo že by takto šlo nějak řešit, když mně napadlo tlačítko a kopírování určitého řádku, tak nevím, jak zas vkládat automaticky do každého řádku tlačítko vázané na určitý řádek, což je zbytečně složité a Tvé řešení je parádní...
A v příloze jak je uvedené datum s časem, tak to není bráno jako aktuální datum, ale datum objednávky
// Příspěvky sloučeny.
//mike007
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Dobre, je to na tobe.
V procedure cmdSendMail_Click() (modul List1) si dopln ci uprav retezes StrSubject a pripadne uprav sestaveni retezce StrBody.
V procedure CDO_Mail_Small_Text() (Module1) si dopln:
mailove adresy a Jmeno. Pripadne aktivuj oznacene radky vcetne doplneni SMTP serveru.
Procedura Workbook_BeforeClose() zajisti nastaveni vychoziho stavu.
V procedure cmdSendMail_Click() (modul List1) si dopln ci uprav retezes StrSubject a pripadne uprav sestaveni retezce StrBody.
V procedure CDO_Mail_Small_Text() (Module1) si dopln:
Kód: Vybrat vše
...
With iMsg
Set .Configuration = iConf
.To = "mailova adresa adresata"
.CC = ""
.BCC = ""
.From = """Jmeno"" <mailova adresa odesilatele>"
.Subject = StrSubject
.TextBody = StrBody
.send
End With
...
mailove adresy a Jmeno. Pripadne aktivuj oznacene radky vcetne doplneni SMTP serveru.
Procedura Workbook_BeforeClose() zajisti nastaveni vychoziho stavu.
- Přílohy
-
- EMAIL1.xls
- (90 KiB) Staženo 48 x
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj,
tak jsem to zkoušel a ještě mi to píše chybu "variable not defined" v "moduel1" u položky: Set Flds = Nothing ..... Když používám microsoft outlook, tak by to vadit nemělo,ne?
tak jsem to zkoušel a ještě mi to píše chybu "variable not defined" v "moduel1" u položky: Set Flds = Nothing ..... Když používám microsoft outlook, tak by to vadit nemělo,ne?
Hm, luštím titulek vlákna, ale nechápu: "Kopírovaná řádku do emailu dle hodnot". Cizinci by se měli naučit česky, když už se u nás zabydleli 
// Překlep v názvu jsem opravil.
// mike007

// Překlep v názvu jsem opravil.
// mike007
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
to saabturboclub:
Deaktivuj si radek (vloz apostrof na zacatek):
' Set Flds = Nothing
Pri uprave (odstraneni mych testovacich adres a deaktivaci radku pri nenainstalovanem outlooku) bohuzel radek zustal aktivni, a uz jse nepouzil debuger, omlouvam se.
Deaktivuj si radek (vloz apostrof na zacatek):
' Set Flds = Nothing
Pri uprave (odstraneni mych testovacich adres a deaktivaci radku pri nenainstalovanem outlooku) bohuzel radek zustal aktivni, a uz jse nepouzil debuger, omlouvam se.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Kopírovaní řádku do emailu dle hodnot
Ahoj, v pohodě...ještě mi to píše jednu chybu, ale zkusím se zítra na to víc podívat během dne a napíšu kdyštak,snad to dám dohromady
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj,
problém mám pořád s chybou ohledně "SendUsing" ohledně .send ....nevím jestli jsem něco přehlíhl, ale tuto chybu jsem nějak nevyřešil:-( ... co vlastně znamená to "CDO" ? Že třeba v jiných příkladech odeslaání emailu mám microsoft.outlook napsaný.
problém mám pořád s chybou ohledně "SendUsing" ohledně .send ....nevím jestli jsem něco přehlíhl, ale tuto chybu jsem nějak nevyřešil:-( ... co vlastně znamená to "CDO" ? Že třeba v jiných příkladech odeslaání emailu mám microsoft.outlook napsaný.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
CDO for Windows - viz napr.: http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 10%29.aspx a dalsi odkazy na Google.
Jak jsem uvadel, nemam Outlook nainstalovany, takze nemohu overit, odesilani pres smtp server po aktivaci uvedenych radku je u mne v poradku. Zkus aktivovat radky, jako bys nemel nainstalovany Outlook.
Mozna nekdo jiny poradi.
Jak jsem uvadel, nemam Outlook nainstalovany, takze nemohu overit, odesilani pres smtp server po aktivaci uvedenych radku je u mne v poradku. Zkus aktivovat radky, jako bys nemel nainstalovany Outlook.
Mozna nekdo jiny poradi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3162
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek