Dobrý den, už hodně dlouhou dobu (asi rok,možná i dýl) mám problém s Průzkumníkem windows. Zatím jsem to neřešil, protože jsem většinou na pc moc nebyl nebo jsem nanejvýš byl na netu a při tom problém neni, ale ted se nějak tak začínám více pohybovat "mezi složkama a souborama v PC" a to je problém.
Mám os Vista.
Tak například, když vytvořím novou složku a ponechám u ní název Nová složka a dám enter tak je vše jak má být. Ale jakmile vytvořím novou složku a název přepíšu na cokoliv a odentruju, celé okno přestane reagovat asi na 30 vteřin:
Toto se děje i když měním název nějaké už vytvořené složky nebo jakéhokoliv souboru.
Další problém vzniká při vysypávání koše, mazání, kopírování a přesouvání souborů. Vím, že odhady zbývajícího času jsou dost nepřesné, ale mě jakákoliv z těch operací trvá nepřiměřeně dlouho. Průběh je pokaždé jiný... někdy to zpočátku nic nedělá (třeba minutu nebo 2) a pak teprve začne nabíhat ten "zelený ukazatel". Jindy naběhne "zelený ukazatel" až dokonce a pak se třeba zase ty 2 minuty nic neděje. Například když přesouvám soubor z jedné složky do druhé, třeba za 2 minuty v té složce už ten soubor je a jde s ním pracovat ale "to okno s tím ukazatelem průběhu" ni třeba ještě 3 minuty visí na liště. Jiný příklad: I když mažu úplně prázdnou složku, tak mi tam ten ukazatel straší třeba 3 minuty ale teoreticky by to měla být tak rycghlá operace, že by ten ukazatel ani neměl naskočit,nebo né :)?
A většinou, když otevřu nějakou složku, tak to nově otevřené okno je úplně prázdné a třeba 30 vteřin na tom je, že průzkumník windows neodpovídá a pak se to zobrazí a je to dobrý.
Tak takovéhle mám problémy :(.
Mohlo by vás možná zajímat, že když jsem můj PC koupil nový (to je asi 2 nebo 3 roky zpět) tak jsem ho ještě neměl připojenej k internetu a ani jsem neměl ani žádnej antivir a do pc jsem dal vypálené DVD s nějakou hrou a PC se mi donekonečna restartoval. Když jsem ho odpojil od proudu, tak to samozřejmě přestalo, ale když jsem ho znovu zapojil, tak to pokračovalo. Tenkrát jsem musel jít za sousedem, ten vzal nějaké cédéčka a něco do toho instaloval... nevím vůbec, co to bylo a co s tím vlastně udělal. Ještě si vzpomínám, že i něco tenkrát nastavoval v BIOSu. Problém tím vyřešil.
Myslím, že se mi tohle děje od chvíle, co sem měl takovýhle problém:
Vždy když zapnu mé PC a naběhne plocha,asi 1 minutu vše funguje jak má.Ale pak,když kliknu na nabídku start,na cokoliv na hlavním panelu nebo na cokoliv na ploše,nic se nestane a po chvíli se zobrazí tabulka-program Windovs Explorer neodpovídá.Mám 3 možnosti- restartovat program,ukončit program a počkat na odpověd programu.Když kliknu na-počkat na odpověd programu-nedočkám se(čekal jsem 30 minut).když kliknu na jednu ze zbylých dvou možností,výsledek je vždy stejný-vše z plochy zmizí(zůstane jen pozadí),a opět se vše zobrazí a 5-7 sekund lze na vše kliknout(jako normálně).Jenže po uplinutí této doby to zase nejde a opakuje se to od 2. věty tohoto textu.V době 5-7 sekund(uvedeno výše) je možno spustit internet atd..Vše,co spustim v této době(5-7 sekund) funguje bez problému(internet,hry).
Nakonec jsem zjistil, že mi tohle způsoboval program dodávaný k mobilu Sony ericsson- PC Suite. Po odinstalaci se to vyřešilo.
Při pojmenování složky, kopírování a pod. tuhne průzkumník.*
Při pojmenování složky, kopírování a pod. tuhne průzkumník.*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 03 lis 2010 21:30, celkem upraveno 1 x.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s Průzkumníkem windows
Možná by nebylo od věci se obrátit na kluky ze sekce HiJackThis. Je dost možné, že se ti tam usídlil nějaký neřád. Možná by nebyla od věci i defragmentace (sice se tvrdí, že u NTFS není nutné jí dělat, ale...) a pročištění registrů CCleanerem.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Přesně tak.karlos mě předběhl :).Tady máš návod jak na Hijackthis - viewtopic.php?t=5119
Když ti vyleze log z programu, tak založ nové téma v hijackthis složce.
Když ti vyleze log z programu, tak založ nové téma v hijackthis složce.
Další možnosti:
- chyby na harddisku
- antivir (špatně nastavená kontrola?)
- velmi velká fragmentace
- desetisíce souborů v okolí složky či ve složce
- chyby na harddisku
- antivir (špatně nastavená kontrola?)
- velmi velká fragmentace
- desetisíce souborů v okolí složky či ve složce
Protáh sem PC všema možnejma programama, co mi poradily v sekci HJT a nic. Otestoval jsem i RAM a zkontroloval HDD. Nic.
Intel Core i5-6400 2.7 GHz
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Zjistil sem, že když složku vytvořim v příkazovym řádku příkazem md názevsložky, tak se mi složky vytvoří téměř hned.
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A
karlos píše:defragmentace (sice se tvrdí, že u NTFS není nutné jí dělat, ale...)
Kdo to tvrdí? Já mám opačné informace:
'HORÁK, Jaroslav : Hardware, učebnice pro pokročilé, 3. aktualizované vydání, CP Books. a. s. Brno 2005' (str. 176) píše:Doporučení pro interval, v jakém defragmentovat, je obtížné a záleží na způsobu práce s diskem. Při běžném provozu, tj. občasném mazání a nahrávání souborů, lze doporučit 1-2 měsíce u NTFS a zhruba 1 rok u FAT.
Z vlastní zkušenost – pro Operu, kterou využívám zároveň jako prohlížeč, e-mailového klienta a čtečku RSS, mám vyhrazenu samostatnou 4GB partition. V současné době mi Opera zabírá 821 MB a nikdy nepřesáhla 2 GB. Přesto jsem musel právě tuto partition defragmentovat klidně 2× týdně; v současné době používám TuneUp Utilities 2009, které průběžně defragmentují samy, ale dřív vypadala ta 4GB partition po dvou/třech dnech používání (Opera mi jede 99 % času, kdy je PC v provozu a ten vypínám leda na tu dobu, co jsem v práci, jinak jede furt) hodně špatně.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Při pojmenování složky, kopírování a pod. tuhne průzkumn
Zamrzání složek obzvláště v režimu miniatur vypnutá indexace souborů.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
[OT]
myloš: jsou jediné dvě možnosti. První je ta, že celý internet je zaplaven lží, podobnou třeba té na adrese: http://www.levnapc.cz/jak-funguje-pocit ... aniky.html
citace
Tou druhou pak je, že se pan Horák seknul
[/OT]
myloš: jsou jediné dvě možnosti. První je ta, že celý internet je zaplaven lží, podobnou třeba té na adrese: http://www.levnapc.cz/jak-funguje-pocit ... aniky.html
citace
► Zobrazit spoiler
Tou druhou pak je, že se pan Horák seknul

[/OT]
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
[OT]
A já si marně myslel, že Internet je zaplavenej nečím trošku jiným :))
[/OT]
//pokud reaguješ na poslední příspěvek, nepoužívej citaci tohoto příspěvku
//Karlos
A já si marně myslel, že Internet je zaplavenej nečím trošku jiným :))
[/OT]
//pokud reaguješ na poslední příspěvek, nepoužívej citaci tohoto příspěvku
//Karlos
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Jan Pašek píše:Zamrzání složek obzvláště v režimu miniatur vypnutá indexace souborů.
Jak zjistím, jestli to tim je a pokud to tim bude, co s tím?
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
(ZD) Asus Prime B250M-A
Pravé myšítko nad složkou > Vlastnosti >

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0