Podařila se mi následující blbost - po havárii XP se mi podařilo přejmenovat logické disky - plánovaný data disk se označil jako C: a má 120 GB a systémový disk je označen jako D: (40 GB) a XP se mi nainstovala na C:
Poraďte prosím jak si mám co nejrychleji a nejúčinněji reinstalovat systém. Data mám zálohovaná, o nic nejde
Dík
mod. by Ltb
nové XP - jak nejrychleji reinstalovat?
dík za radu
ale stala se mi tato věc : mám už na disku podle průzkumníka 4 x windows, protože když dám do drive startovací disk, tak mi to buď nabootuje nový win, nebo to chce licenenční číslo a když ho zadám, tak je údajně neplatné. mám oem verzi oficiálně koupenou! proboha co s tím?
Nedáváš tam to instalační CD na normálně běžícím PC pod Windows? Pokud ano, tak se to projevuje přesně takhle.
Musíš v BIOSu změnit bootovací sekvenci na 1. CD ROM, 2. HDD a nabootovat PC přímo z CD. Zformátuj disk pomocí voleb před samotnou instalací a pak teprve můžeš instalovat!
Musíš v BIOSu změnit bootovací sekvenci na 1. CD ROM, 2. HDD a nabootovat PC přímo z CD. Zformátuj disk pomocí voleb před samotnou instalací a pak teprve můžeš instalovat!
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Podařilo se dík všem
aůe podraz byl někde jinde - OEM verze dodávaná ACC a nenainstalovaná jimi má sice SP2, ale neumí pracovat s nenaformátovaným 2 logickým diskem a navíc nelze zastavit do menu XP. Takže rada a odstranění potíží bylo jednoduché - jiným bootovacím CD XP vytvořit na disku dva svazky, každý naformátovat - nemusí být plný formát, stačí dát rychlé formátování a vypnout natvrdo mašinu a pak jen instalovat a instalovat. Takže rada jediná - každé CD s XP je jiné a jinak vypálené a vůbc ničemu se přátelé nedivme.
Děkuji všem, co mi chtěli pomoci
Karel50
Děkuji všem, co mi chtěli pomoci
Karel50
Karle rychlý formát je na nic, protože jenom smaže záznamy v MFT tabulce na disku, ale data na něm fyzicky zůstanou. Před instalací je lepší provést úplný formát.
Znáte pravidla?
-
- Pohlaví:
mikel píše:Karle rychlý formát je na nic, protože jenom smaže záznamy v MFT tabulce na disku, ale data na něm fyzicky zůstanou. Před instalací je lepší provést úplný formát.
No vidíš, a už zase nevím. Já dělám vždy pomalý formát, ale výsledek je stejný.Každý mi doporučuje rychlý.Nevím, jestli správně chápu tu tabulku, ale představuju si to jako obsah v knize, kdy systém rychleji najde to co má. ??? Ale i když zformátuješ pomalu, tak tabulka se vymaže, ale data tam jsou stejně. Nebo ne?
Při pomalém formátu se smaže MFT jako při rychlém, ale mažou se i data na disku. Dojde tak ke kompletnímu vymazání disku (ani to není 100% a se správným nástrojem lze aspoň nějakou část dat obnovit, ale to je jiná záležitost).
Důvodem proč pomalý formát ano a rychlý ne je ten, že wokna nejsou zrovna spolehlivá a pokud provedeš reinstal na disk po rychlém formátu, může se někdy stát, že si prostě najdou jak původní ovladače nebo soubory tak i nově nainstalované (pokud jsou na jiných místech disku) a pak jsou v koncích, prskají, padají - prostě stávkují.
Už se to tu párkrát řešilo na fóru.
Důvodem proč pomalý formát ano a rychlý ne je ten, že wokna nejsou zrovna spolehlivá a pokud provedeš reinstal na disk po rychlém formátu, může se někdy stát, že si prostě najdou jak původní ovladače nebo soubory tak i nově nainstalované (pokud jsou na jiných místech disku) a pak jsou v koncích, prskají, padají - prostě stávkují.

Znáte pravidla?
-
- Pohlaví:
mikel píše:Při pomalém formátu se smaže MFT jako při rychlém, ale mažou se i data na disku. Dojde tak ke kompletnímu vymazání disku (ani to není 100% a se správným nástrojem lze aspoň nějakou část dat obnovit, ale to je jiná záležitost).
Důvodem proč pomalý formát ano a rychlý ne je ten, že wokna nejsou zrovna spolehlivá a pokud provedeš reinstal na disk po rychlém formátu, může se někdy stát, že si prostě najdou jak původní ovladače nebo soubory tak i nově nainstalované (pokud jsou na jiných místech disku) a pak jsou v koncích, prskají, padají - prostě stávkují.![]()
Něco podobného už jsem kdysi psal a lidi se mi vysmáli.Myslím, že to bylo v diskuzi JNP.Naformátoval jsem, přeinstaloval a najednou tam byly ovladače, které měly být pryč.
No ale ježtě Tě prosím o jednu radu na závěr-než přeinstaluju. Stáhl jsem dvoje ovladače NVidia cca dohromady. 140MB.Nainstaloval a jedny hlásily, že HW není kompaktabilní a ukončily se. Druhý se nainstalovaly, ale pořád mi to roluje. Co s tím. Ještě musím dodat že minulý týden mi odešel větrák od grafiky a kámoš mi dal svoji starou, že je O.K. Ten větrák je O.K., ale nemůže to dělat ta jeho grafika? On tvrdil, že si jen koupil lepší, ale... Jsi-li tam a má쨚 čas počkám na odpověĎ, pak už nezbývá než ta instalace.Dík!
Především musíš napsat jakou máš kartu teď (je to ta z podpisu?) a jaké verze ovladačů jsi stáhl.
A co přesně myslíš tím, že to roluje?
P.S. Měl jsi nakopat lidi, co se ti vysmáli, do zadku.
Je to stejný rozdíl, jako při mazání. Soubor můžeš smazat klávesou Delete, ale jenom se přesune do Koše, kde ho můžeš obnovit (podobný je rychlý formát) anebo ho smažeš pomocí Shift+Delete a už ho v Koši nenajdeš a neobnovíš ho (jako pomalý formát).
A co přesně myslíš tím, že to roluje?
P.S. Měl jsi nakopat lidi, co se ti vysmáli, do zadku.

Znáte pravidla?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2651
-
od CzechrAAise
Zobrazit poslední příspěvek
27 lis 2024 21:12