Jak nastavit net pro dům? (2 routery, lan kabel a wi-fi)* Vyřešeno
Re: Jak nastavit net pro dům? (2 routery, lan kabel a wi-fi)
IP adresa je stejna pod kterou se prihlasuji - 10.0.0.138
jo a wifi bude rozdelena - jina dole a jina nahore - s tim si poradim myslim
tedy pokud je to technycky mozne... Pokud ne, tak wifi bude pouze nahore
tedy pokud je to technycky mozne... Pokud ne, tak wifi bude pouze nahore
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na zyxel se dostaneš vždy. DHCP server má a víc tě nemusí zajímat.
Teď jdi do druhého routeru, napřed nastav wifi, potom vypni DHCP server a po rebootu hoď kabel z WAN do LAN
Teď jdi do druhého routeru, napřed nastav wifi, potom vypni DHCP server a po rebootu hoď kabel z WAN do LAN
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Rekapitulace :-)
Router 1 s DHCP je pripraven
Router 2 - zapojeny ve WAN, nastavim wifi, reboot a kabel do LAN
tenhle postup protoze se uz nedostanu do routeru 2? Bude se chovat jako switch? Kdyz budu potrebovat se dostat do routeru 2, tak kabel zpet do WAN ???
Router 1 s DHCP je pripraven
Router 2 - zapojeny ve WAN, nastavim wifi, reboot a kabel do LAN
tenhle postup protoze se uz nedostanu do routeru 2? Bude se chovat jako switch? Kdyz budu potrebovat se dostat do routeru 2, tak kabel zpet do WAN ???
Nevsiml jsem si ze by router 2 mel moznost disabled DHCP - mam ho tedy prepnout do nejakeho rezimu? Do jakeho?
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano, bude se chovat jako switch.
Konfiguraci budeš už provádět na 192.168.1.2 , pokud si ho nastavil tak, jak jsem napsal.
Ta volba tam někde být musí, hledej, popř. nám sem nahraj screenshot webového rozhraní.
Konfiguraci budeš už provádět na 192.168.1.2 , pokud si ho nastavil tak, jak jsem napsal.
Ta volba tam někde být musí, hledej, popř. nám sem nahraj screenshot webového rozhraní.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nemusí to být zrovna disabled ale třeba DHCP Server - NO
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Tak chybu vidím routeru Zyxel P-660HW-T3 v2 – tedy číslo jedna
Má tedy 4x LAN, ale z toho je jeden vyhrazeny pro o2tv a druhy se dá využít pro o2tv anebo internet a tenhle prostě zlobí - Když jsem do něj strčil LAN kabel a ve druhem patře se strčil rovnou do NTB, tak internet v pořádku a pokud jsem ho dal do Edimaxu, tak to spadlo úplně a už ani nepomohlo mít zpět kabel ze Zyxlu rovnou v NTB… Ani když jsem provedl tovární nastavení Zyxlu… Prostě přestal fungovat – vyzkoušel jsem i stolní PC místo NTB a nic
Poté jsem Zyxel vyměnil za nějaký jiný router a vše v naprostém pořádku na první pokus
Má tedy 4x LAN, ale z toho je jeden vyhrazeny pro o2tv a druhy se dá využít pro o2tv anebo internet a tenhle prostě zlobí - Když jsem do něj strčil LAN kabel a ve druhem patře se strčil rovnou do NTB, tak internet v pořádku a pokud jsem ho dal do Edimaxu, tak to spadlo úplně a už ani nepomohlo mít zpět kabel ze Zyxlu rovnou v NTB… Ani když jsem provedl tovární nastavení Zyxlu… Prostě přestal fungovat – vyzkoušel jsem i stolní PC místo NTB a nic
Poté jsem Zyxel vyměnil za nějaký jiný router a vše v naprostém pořádku na první pokus
Takový dojem jsem měl už dávno - že Zyxel nestojí za moc - ale nechtěl jsem remcat
Naopak mě překvapil Edimax AR-7084B co jsem si pořídil domů. Nejlacinější, ale funguje opravdu skvěle a vyhovuje mi ve všech požadavcích (viditelnost z Netu, netuhnutí při P2P = větší zatížení = více připojení) a s velmi jednoduchým nastavením. Prakticky funguje tak, že se zapojí a jede 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Staré routery značky Zyxel mají kritickou zranitelnost
od postcd » 06 úno 2025 17:57 » v Vše ostatní (bezp) - 0
- 9233
-
od postcd
Zobrazit poslední příspěvek
06 úno 2025 17:57
-
-
- 3
- 2887
-
od kecalek
08 lis 2024 06:51
-
-
Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS Příloha(y)
od Speed_dead » 01 črc 2024 21:59 » v Windows 11, 10, 8... - 20
- 6664
-
od petr22
07 črc 2024 09:58
-
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4044
-
od meda2016
09 úno 2025 10:26
-
-
-
Jak nastavit android tablet, aby fungoval jako router
od xCloudGirl » 20 čer 2024 08:53 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 3840