Vymazání Domains

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Radix
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Vymazání Domains

Příspěvekod Radix » 06 lis 2006 15:15

Koupil jsem starší PC a při prohlížení registrů jsem objevil velké množství domén, většinou pozůstatků po brouzdání na problémových stránkách. Dá se celá složka Domains bez problémů úplně vymazat?

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 06 lis 2006 18:26

Mám dojem, že celý obsah pod klíčem Domains můžeš smazat, ale pro jistotu udělej nejprve zálohu klíče. Pravým tlačítkem myši na klíč Domains, pak nahoře v menu Soubor a Exportovat. Pak dej vědět, zda ti IE chodí bez problémů.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Domains

Příspěvekod Radix » 06 lis 2006 21:19

Domains jsem kompletně smazal, zatím se nezdá, že by to nechodilo.

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 06 lis 2006 21:45

Všechny domény se zas samy nainstalovaly zpět, tak asi vymazat nejdou.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 08 lis 2006 08:01

Tak to asi nebude seznam používaných domén, ale seznam domén v nějaké kategorii, kterou kontroluje IE při brouzdání internetem. Pravděpodobně je tento seznam uložen ještě někde jinde a systém si ho tam vždy doplní. Nakonec se ukáže, že je dobře, že ty domény tam máš uvedené.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 08 lis 2006 10:19

Zkus sem napsat celou cestu klíče, kde jsou ty domény uvedené. Snad z toho poznáme, kde se drží a co jsou zač.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Domains

Příspěvekod Radix » 08 lis 2006 10:51

HKEY_USERS\S-1-5-21-1993962763-2077806209-1417001333-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap\Domains\Look2Me

Je to jeden klíč ze tří. Abych to napsal celé. Udělal jsem si test Mwavem, který mně vypsal tři položky, končící na gator.com, look2me, 7search. Otevřel jsem registry, zadal hledat ty položky a vymazal jsem je. Při nové kontrole Mwavem se však tyto tři položky stále vypisují. Nyní však už položka gator nejde v registrech vyhledat, ostatní dvě - look2me a 7search tam stále jsou. Po vymazání se vrátí. Při prohlížení registrů jsem si všiml, že takových položek, evidentně souvisejících se sexy stránkami tam je mnoho. Proto jsem je chtěl všechny vymazat. To byl smysl původního dotazu.

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Domains

Příspěvekod mikel » 08 lis 2006 11:36

Radix píše:HKEY_USERS\S-1-5-21-1993962763-2077806209-1417001333-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap\Domains\Look2Me

Tak podle tohodle klíče by ty servery/stránky měly být nastavené v IE:
Nástroje/Možnosti internetu.../karta Zabezpečení/Důvěryhodné servery anebo Servery s omezeným přístupem. Pokud jsou v důvěryhodných serverech, tak je označ a dej je odstranit. Pokud jsou v omezených přístupech, tak si je tam klidně nech.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Domains

Příspěvekod Radix » 08 lis 2006 13:02

Tak jsem to udělal podle návodu, v IE v Důvěryhodných serverech žádné položky nebyly, v Omezených přístupech jsem veškeré položky smazal. Znovu jsem otevřel registry, vymazal celou složku Domains. Novou kontrolou mně MWAV znovu vypsal 3 kritické objekty - gain.gator, look2me, search7. V registrech jsem zjistil, že veškerá smazaná složka Domains je zpět, vyhledat se dal jen look2me. Byl smazán, ale jde to stále dokola.
Znamená to, že dosáhnout čistého výpisu na MWAVu v určitých případech nelze?

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 08 lis 2006 14:27

Já bych se neptal na otázku, zda nelze získat čistý výpis v kontrolním programu, ale uvažoval bych o tom, proč je ten seznam vytvořený. Jde pravděpodobně o servery (adresy), které ti mohou do tvého počítače zanést viry, spyware a pod. Já bych to nechal tak. Nemyslím si, že by ti to mělo vadit v práci, právě naopak.

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 08 lis 2006 14:45

Tak díky, nechám to být.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 08 lis 2006 16:43

Jelikož Look2Me je šmejd, tak bys to měl vyčistit. Zkus to podle tohoto návodu.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”