Prolínají se mi snímky (film, hry). Jak se toho zbavit?*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Karolina
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Prolínají se mi snímky (film, hry). Jak se toho zbavit?*

Příspěvekod Karolina » 03 lis 2010 19:26

Ahoj, mám jakýsi specifický problém který se mi nedaří vyřešit. Před časem jsem si koupila sestavu (na mě celkem drahou - i s příslušenstvím za 40tis) s procesorem i5-750, GPU ATI HD5850, Ram 8GB 1600Mhz Kingston Hyper X, HDD 500GB 7200ot a monitor BenQ 1920x1080 s Led podsvícením. Jaký že to má problém? Je jich několik, začnu tím nejotravnějším - když se dívám na film, který má 24 snímků za sekundu, nebo hraju hru, která má pod 30fps, prolínají se mi dva snímky do sebe. Vypadá to stejně jako na obrázku - obrázek je sice 1080i, ale stejně to vypadá i ve filmu 1080p a ve hrách, až na to, že to není tak zubaté jako na obrázku http://img703.imageshack.us/i/beznzvu2.jpg/

Je to hrozně otravné, přecházela jsem na ten počítač z pomalého notebooku a měla jsem velká očekávání, ale mám s ním problémů ještě víc než s NB. Už jednou byl na reklamaci, protože nešel načíst systém a nemohla jsem ho ani přeinstalovat, protože se mi nenačetlo instalační DVD. Pak mi začala vypadávat klávesnice, odešla mi DVD vypalovačka kterou jsem použila snad 10x, do toho ten problém s prolínáním... No jsem z toho na prášky... Nepomáhá reinstall systému, ani ovladačů... nic...
Do toho mi tak dvakrát do měsíce systém spadne s hláškou bad_pool_header.
Asi mám na takové problémy "štěstí".
:-( :eh:
Naposledy upravil(a) Myloš dne 03 lis 2010 20:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Prolínání dvou snímků.“, který svou minimální informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Třeba já si z nadpisu odvodil, že se zajímáš o to, jak udělat morfing.

Reklama
Stene
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Prolínání dvou snímků.

Příspěvekod Stene » 03 lis 2010 19:35

Ani reinstal ovladačů, to znamená, že grafickou kartu nainstalovanou máš?

Jen tak mimo->
Už jednou byl na reklamaci, protože nešel načíst systém a nemohla...?? Jsi tedy kluk, nebo holka

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 03 lis 2010 19:39

Zkus vypnout vertikální synchronizaci v ovladačích grafiky.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 03 lis 2010 19:39

Jakou máš základní desku? (MB)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Karolina
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Karolina » 03 lis 2010 20:02

Stene:
Ano, ovladače mám přímo od sapphire v10.9, když zkusím ovladače od ATI, žádná změna nenastane.
Druhou otázku nechápu, ano, počítač byl na reklamaci, vrátil se mi a systém poté nainstalovat šel. Problém s prolínáním bohužel pokračuje.

Marfy:
Bohužel, nepomůže to, zkoušela jsem nainstalovat i pouze ovladače bez Control Centre, je to stále stejné, myslím si, že je to nějakým špatným hardwarem, třeba grafikou. Zkusila jsem to u kamaráda na jeho mnohem levnějším monitoru, který je na jeho sestavě plynulý - i u něj se mi obraz zdvojoval.

El Diablo:
Základní desku mám přímo tuto http://www.gigabyte.cz/products/mb/spec ... b3_10.html je pravda že nebyla moc drahá, ale že by to bylo deskou? :-(
CPU - i7-2600K 3,7GHz / GPU - Nvidia Gainward GTX590 3GB / RAM - Kingston 8GB DDR3 2133MHz / HDD - OCZ Vertex 3 240GB / MB - Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 / CASE - CoolerMaster Dominator CM-690 II / COOLER - Zalman CNPS5X / Windows 8.1 Pro x64

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 03 lis 2010 20:26

Doufejme že ne, Gigabyte patří mezi ty lepší výrobce. Co máš za HDD? Ta hláška "bad_pool_header" by mohla ukazovat na problémy s diskem.
A zdroj, výkon, značka? Máš nainstalované ovladače chipsetu?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Karolina
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Karolina » 03 lis 2010 20:39

Disk mám tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000KCB Od nového roku ale budu uvažovat o tomhle, snad se do té doby cena trochu sníží http://www.czechcomputer.cz/product.jsp ... medium=ppc :dontgetit:
Zdroj http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000U82

Ovladače mám nainstalované všechny které jsou na té stránce k desce dostupné. Kromě raid, mám jen jeden disk.
CPU - i7-2600K 3,7GHz / GPU - Nvidia Gainward GTX590 3GB / RAM - Kingston 8GB DDR3 2133MHz / HDD - OCZ Vertex 3 240GB / MB - Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 / CASE - CoolerMaster Dominator CM-690 II / COOLER - Zalman CNPS5X / Windows 8.1 Pro x64

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: Prolínají se mi snímky (film, hry). Jak se toho zbavit?*

Příspěvekod El Diablo » 03 lis 2010 20:46

Otestuj disk utilitou od výrobce.

http://support.wdc.com/product/download ... =3&lang=en

Komponenty se zdají OK. BTW co to bylo za značku DVD co odešla?

Karolina
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Karolina » 03 lis 2010 22:27

Test disku jsem provedla ten rozšířený, zabralo to asi hodinu a disk prošel. :dontgetit:

Mechaniku jsem si koupila tuto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000QLH je levná, ale od nového roku si chci koupit Bluray, takže jí na reklamaci posílat nebudu. Neodešla úplně, jen zničí každé druhé dvd. Jedno vypálí bez problémů a u druhého mi to po vypálení zobrazí něco ve smyslu že se vyskytla neočekávaná chyba a že data nebyla vypálena správně. Když je to film a následně se ho snažím přehrát, v polovině se to zasekne. Už jsem takto vyhodila pěkných pár disků (jedno i dvouvrstvých). Zkusila jsem víc vypalovacích programů, nahrála jsem i nový firmware a nic.

To mne ale netrápí, když něco potřebuju vypálit tak si řeknu kamarádovi, horší je to s tím prolínáním. Třeba když si zahraju Dirt 2 tak tam to patrné není, snímky jdou za sebou rychle, protože mám fps kolem 60. Horší je to u filmů nebo třeba u FSX kde někdy fps klesne i na 15, to pak jsou při rychlém pohybu hlavy snímky i několik cm od sebe a je to nekoukatelné. U tak drahého počítače to opravdu zamrzí.

Pomalu si ale začínám zvykat, protože podobné "neduhy" se mi nevyskytují jen co se počítačů týče - asi prokletí :crazy: :roll:

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 03 lis 2010 22:42

Aha LG, to jsem tak nějak čekal. Zkoušela jsi nižší rychlost nebo pálíš naplno? GK bych zkusil na jiném PC, když bude dělat totéž tak bych reklamoval. Případně zkusit jinou GK na tvém PC zda se neobjeví stejný problém. Čím si budou GK podobnější tím lépe...

Karolina
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Karolina » 03 lis 2010 22:56

Vypaluju naplno, ale můžu zkusit nižší rychlost.
Nikoho s ATI HD5xxx bohužel nemám, ale kamarád má NV GTX465, tak to můžu zkusit alespoň s ní. Ale až tak za týden.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 04 lis 2010 15:07

Zkoušela jsi i jiný monitor?
Nepíšeš jaký máš systém.Pokud máš problémy s pálením tak nemáš v pc tuhle potvoru?http://www.diit.cz/clanek/jak-vystrnadit-starforce-z-pocitace/13946/

http://www.star-force.com/support/drivers/

Pokud ano tak aktualizovat nebo odstranit.Záleží na tom jestli máš nějaké hry s touto ochranou.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Poškozený film na HD i na záložním HD
    od bod » 12 zář 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw)
    4
    3218
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    14 zář 2024 17:00

Zpět na “Problémy s hardwarem”