režim spánku ve win 7 Vyřešeno
režim spánku ve win 7 Vyřešeno
ahoj mám win 7 home premium 64 bit používám režim spánku , dva měsíce uplně bez problému poslední dobou věčinou v noci se pc sám zapne, není to pravidelné.nevíte v čem by to mohlo být. Je mě jasné že se problém vyřeší když režim spámku vypnu a budou pc vypínat normálně ale když už to tam jednou je , nevíte někdo co by to mohlo dělat nebydlím ani u letiště ani u nádraží ani mě tu nejezdí tramvaje takže otřesy asi ne. dík
Re: režim spánku ve win 7
Mrkni sem.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
1) pokud máte v power managementu BIOSu nastavenu položku, která zajišťuje start počítače v případě ztráty napájení (Restore on AC power loss a pod.), ve Windows povolen hybridní režim spánku a dojde k výpadku elekřiny.
2)PC může probudit síťová karta po přijetí tzv. magického paketu
3)PC může probudit některé periferní zařízení (myš, klávesnice)
4)Některá aplikace si nastaví tzv. Waitable timer s možností přerušení režimu spánku nebo hibernace.
5)Pokud dojde při přechodu z režimu spánku do režimu hibernace k chybě. (aby došlo ke změně stavu, musí se počítač probudit)
1)vypnout v BIOSu Restore on AC power loss
2)Správce zařízení->Síťové adaptéry->u všech adaptérů nastavit Vlastnosti->záložka "Řízení spotřeby"->Zrušit zatřžítko u "Povolit zařízení probouzet počítač".
3)Správce zařízení->najít myš->Vlastnosti->záložka "Řízení spotřeby"->Zrušit zatřžítko u "Povolit zařízení probouzet počítač".
(to samé nastavit u klávesnice, pokud ji nepoužíváte k probuzení)
4)Ovládací panely\Všechny položky Ovládacích panelů\Možnosti napájení\Upravit nastavení schématu->Změnit pokročilé nastavení napájení->Režim spánku->Povolit časovače pro probuzení->zakázat
5)čert ví
2)PC může probudit síťová karta po přijetí tzv. magického paketu
3)PC může probudit některé periferní zařízení (myš, klávesnice)
4)Některá aplikace si nastaví tzv. Waitable timer s možností přerušení režimu spánku nebo hibernace.
5)Pokud dojde při přechodu z režimu spánku do režimu hibernace k chybě. (aby došlo ke změně stavu, musí se počítač probudit)
1)vypnout v BIOSu Restore on AC power loss
2)Správce zařízení->Síťové adaptéry->u všech adaptérů nastavit Vlastnosti->záložka "Řízení spotřeby"->Zrušit zatřžítko u "Povolit zařízení probouzet počítač".
3)Správce zařízení->najít myš->Vlastnosti->záložka "Řízení spotřeby"->Zrušit zatřžítko u "Povolit zařízení probouzet počítač".
(to samé nastavit u klávesnice, pokud ji nepoužíváte k probuzení)
4)Ovládací panely\Všechny položky Ovládacích panelů\Možnosti napájení\Upravit nastavení schématu->Změnit pokročilé nastavení napájení->Režim spánku->Povolit časovače pro probuzení->zakázat
5)čert ví
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 05 lis 2010 13:01, celkem upraveno 1 x.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Ještě mě napadlo, že se můžeš podívat na to, co ti probudilo počítač. Dej do příkazového řádku powercfg -lastwake
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
To je moudrá rada a zcela jsem na to zapoměl 
Tím bych začal.

Tím bych začal.
tak jsem v možnostech napájení zakázal časovač pro probuzení , hibernaci jsem měl nastavenou na nikdy no a když dám do příkazového řádku powercfg -lastwake tak mě to jen problikne a nic tak to zkusím jestli to bude dělat dál zatím dik
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Příkazový řádek bylo myšleno jako console (cmd.exe) ne jako "Start->Spustit"
Dobrý den,mám win xp home.Jsem úplný začátečník!!Při nahrazování schematu napájení jsem provedl změny a uložil je pod stávajícím názvem schematu.Nyní nemohu chybu napravit.PC reaguje nahodile,co se týče možnosti napájení a navíc často "zamrzá"
Nevím,zda tyto info postačují.Děkuji moc za rady.Přeji úspěšný Nový rok.
Nevím,zda tyto info postačují.Děkuji moc za rady.Přeji úspěšný Nový rok.
Také se tu zeptám na jeden problém.
Mám zkušenosti jen s myší, protože nic jiného neodpojuji - notebook (Win 7) dávám do Hibernace. Kliknu tedy na Hibernovat a ihned odpojím myš (hibernace v pořádku proběhne). ALE pokud myš odpojím později (USB), notebook se zase zapne - dokonce i když ji odpojím během toho, kdy notebook přechází do hibernace. Normálně se jakoby vypíná, ale jakmile je notebook už v hibernaci, ihned se zase zapne.
Výše jsem si přečetl o Správci zařízení a probouzení myší - ale to je něco jiného, myší normálně probouzím (kliknutím). Tady jde o odpojení myši z USB.
Nevíte prosím někdo, jak se toho zbavit? Je to dost nepříjemné tehdy, když spěchám a zapomenu na tu myš, pak ji odpojím a notebook se mi znovu zapne a já musím čekat a znovu ho vypínat.
Mám zkušenosti jen s myší, protože nic jiného neodpojuji - notebook (Win 7) dávám do Hibernace. Kliknu tedy na Hibernovat a ihned odpojím myš (hibernace v pořádku proběhne). ALE pokud myš odpojím později (USB), notebook se zase zapne - dokonce i když ji odpojím během toho, kdy notebook přechází do hibernace. Normálně se jakoby vypíná, ale jakmile je notebook už v hibernaci, ihned se zase zapne.
Výše jsem si přečetl o Správci zařízení a probouzení myší - ale to je něco jiného, myší normálně probouzím (kliknutím). Tady jde o odpojení myši z USB.
Nevíte prosím někdo, jak se toho zbavit? Je to dost nepříjemné tehdy, když spěchám a zapomenu na tu myš, pak ji odpojím a notebook se mi znovu zapne a já musím čekat a znovu ho vypínat.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ve správci zařízení najeď na vlastnoti klávesnice a v panelu řízení spotřeby odškrtni "Povolit zařízení robouzet počítač"
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Klávesnice? Já tady mluvím o myši :) Když mám notebook v režimu Hibernace a z USB odpojím myš, tak se notebook zase zapne.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Promiň, myslel jsem samozřejmě myš. Udělej to u ní
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 7717
-
od StOrKcZ
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 18:52